Categories: Senica

📷 📺 FK Senica doma remizovala s Podbrezovou

Futbalisti FK Senica si v domácom stretnutí s Podbrezovou pripísali bod, keď na gól Castaňedu odpovedal bývalý hráč Senice Leško.

FK Senica – FK Železiarne Podbrezová 1:1 (0:0)

      Góly: 62. Castaňeda – 68. Leško. Rozhodovali: Ochotnický – Slyško, Jánošík, ŽK: Zezinho – Kuciak, Turňa, 574 divákov 

      Zostavy a striedania:  

      FK Senica: Taborda – Kotula, Otrísal, Dias – Herrera (70. Solano), Nirennold, Zezinho, Tesija (81. Celis), Asmah – Castaňeda, Azankpo

      Podbrezová: Kuciak – Magda, M. Baran, Bartoš, Turňa – Sedláček, Obročník – Viazanko (90.+ Krivák), Leško, Bernadina (63. Njire) – Więzik (71. Mikuš)

            Seničania sa po dvoch stretnutiach na súperových ihriskách predstavili doma. V prvom polčase mali opticky viac loptu hostia, Seničania sa snažili hrať na rýchle protiútoky. Obe mužstvá sa pokúšali o častú streľbu, no tá bola veľmi nepresná. Už vo 4. minúte mieril spoza 16-ky tesne vedľa Tesija. V 26. minúte dostal peknú loptu stredom obrany Leško, našťastie pre Senicu zle vystrelil, keď mieril mimo brány. V 32. minúte pohrozili domáci, keď po centri Herreru hlavičkoval tesne nad Azankpa. Na druhej strane sa do dobrej pozície dostal opäť Leško, ale aj teraz zle trafil loptu a brankár Taborda loptu kryl. 

      V úvode druhého polčasu boli aktívenjší hostia, domáci sa viac bránili. Výborne im však vyšiel rýchly protiútok v 62. minúte  unikol Castaňeda, v pokutovgom uzemí si zasekok obrancu a zoči-voči brankírovi skóroval. O chvíľu mohli vyrovnať aktívnym Leškom, ktorému leptu v poslednej chvíli na 5-ke vykopol Dias. V 68. minúte sa Leško dočkal gólu, ktorý znamenal vyrovnanie. Po centri Sedláčka sa ocitol zoči-voči Tabordovi a vyrovnal. V 70. minúte  mohol domácim prinavrátiť vedenie Herrera, ktorho vysunul Casteňeda, išiel sám na brankára Kuciaka, no zvnútra 16-ky nepochopiteľne prestrelil. V druhom polčase sa hral útočný futbal. V 85. minúte po dlhom nákope hlavičkoval striedajúci Celis do Kuciakovho náručia. V nastavenom čase si vytvorili domáci ešte jednu streleckú možnosť, keď po krídelnej akcii zakončoval tvrdo Asmah, brankár Kuciak loptu vyrazil do bezpečia. Stretnutie sa nakoniec skončilo zaslúženou remízou.

Hlasy po zápase

Frederico Ricardo, tréner Senice: “Ako som očakával, bol to dobrý zápas medzi dvoma dobrými tímami. Do zápasu sme vstúpili s tým, že sme vedeli ako bude Podbrezová hrať. V prvom polčase sme mali viac šancí na skórovanie, žiaľ, žiaden pokus neskončil v sieti. V druhom polčase sa nám podarilo ísť do vedenia, no súperovi sa podarilo vyrovnať. Takéto situácie vo futbale nastávajú, mal som pocit, že všetky okolnosti v dnešnom zápase hrajú proti nám. Mrzí ma, že sme dnes nezvíťazili, berieme ale nakoniec aj bod. Na záver by som chcel pochváliť mojich hráčov, nechali na ihrisku všetko čo mohli a som im za to veľmi vďačný.

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: “Tento zápas nás prekvapil v tom, že náš najväčší nepriateľ boli naše hlavy, pretože sme nedokázali pracovať s informáciou, kde sme dominantní. Táto informácia nám bola skôr na príťaž ako na to, aby sme hernú prevahu zúročili. Súper dal z brejku gól a nás vyhodil z výhybky. Nám trvalo nejaký čas, aby sme sa naspäť dostali do tempa. Záver zápasu bol hektický. Sme nakoniec radi, že zo zápasu odchádzame s remízou a získali sme cenný bod. Senica bude každým zápasom nepríjemnejšia, oveľa kompaktnejšia a preto som rád že, nakoniec máme aspoň ten bod.

FK Senica – Železiarne Podbrezová 1:1
Tlačová správa

Recent Posts

Otvorenie letnej sezóny Pálffyovského kaštieľa v Malackách

V stredu 1. mája 2024 sa otvára letná sezóna Pálffyovského kaštieľa počas Prvomájových Malaciek. V…

2 hodiny ago

Rohožník: Trestné stíhanie pre vraždu a úmyselné ublíženie na zdraví

Polícia aktualizovala informácie k včerajšej tragickej udalosti v obci Rohožník. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa…

3 hodiny ago

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

5 hodín ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

6 hodín ago

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

16 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

17 hodín ago