Malacky

Otvorenie letnej sezóny Pálffyovského kaštieľa v Malackách

V stredu 1. mája 2024 sa otvára letná sezóna Pálffyovského kaštieľa počas Prvomájových Malaciek. V tento deň budú prehliadky každú pol hodinu.

Pálffyovský kaštieľ Malacky

Pálffyovský kaštieľ v Malackách je kultúrno-historická pamiatka celoslovenského významu zaevidovaná v súpise pamiatok. Kaštieľ má bohatú históriu. Počas svojej existencie bol sídlom urodzeného rodu, františkánskym internátom, vojenskými kasárňami i nemocnicou. Od roku 2007 patrí kaštieľ mestu, ktoré sa podieľa na jeho rekonštrukcii a sprístupňuje ho návštevníkom.

Malacký kaštieľ opäť otvorí svoje brány pre návštevníkov počas letnej sezóny. Tá sa začne 1. mája a potrvá až do konca septembra. Návštevníci tak budú môcť obdivovať krásy zámku bez nutnosti vopred sa objednať.

Bohatý program počas letných mesiacov

Letná turistická sezóna prinesie okrem stálej expozície a výstav aj pestrý kultúrny program. Ten sa bude konať predovšetkým v júli a auguste. Návštevníci sa môžu tešiť na zaujímavé podujatia v rámci kultúrneho leta.

Zámocký park otvorený celoročne

Súčasťou zámockého areálu je aj rozľahlý park. Ten je pre verejnosť prístupný počas celého roka. Najväčším lákadlom parku je nepochybne Pálffyovský dub spomienok. Tento majestátny strom získal minulý rok ocenenie Strom roka na Slovensku.

Expozície a výstavy venované Pálffyovcom a súčasnému umeniu

V priestoroch zámku si návštevníci budú môcť pozrieť stálu expozíciu venovanú rodu Pálffyovcov. Tú dopĺňa repríza výstavy pri príležitosti 400. výročia získania Plaveckého panstva týmto šľachtickým rodom. Okrem toho sa v lete uskutoční séria výstav súčasného umenia pod kuratelou malackého výtvarníka Mareka Burcla.

Otváracie hodiny a vstupné

Počas mája a júna bude zámok otvorený cez víkendy od 13.00 do 17.00 h. V júli a auguste sa otváracie hodiny rozšíria na šesť dní v týždni. Vstupné je 4 € pre dospelých, 3 € pre študentov, dôchodcov a ZŤP. Deti do 6 rokov majú vstup zdarma. Prehliadka parku so sprievodcom stojí 2 €, je však potrebné sa vopred objednať.

Zámok v Malackách tak ponúka skvelú príležitosť pre výlet spojený s históriou, umením a príjemnou prechádzkou v parku. Nenechajte si ujsť možnosť navštíviť toto krásne miesto počas letnej sezóny.

Angelika Kmecová

Recent Posts

📷 📺 Desatoro turistu a tipy na výlet

Na čo všetko by ste mali myslieť, v rámci plánovania turistických výletov, pre vás pripravila redakcia…

8 hodín ago

📷 Rohožník – obec plná histórie a prírodných krás

Rohožník, malebná obec ležiaca v okrese Malacky, je miestom, kde sa snúbi bohatá história s…

19 hodín ago

Deň matiek – úcta matkám a materstvu

Druhá májová nedeľa už tradične patrí všetkým mamám. Tento rok si Deň matiek pripomíname 12. mája.…

21 hodín ago

Zbierka pre dve deti po tragédii v Rohožníku

Zbierku na pomoc pre dve deti po tragédií, ktorá sa stala v okrese Malacky na…

24 hodín ago

Vrtuľník zasahoval po zrážke cyklistu s traktorom pri Moravskom Sv. Jáne

Dnes (11.5.2024) v ranných hodinách bola letecká posádka záchranárov Krištof 01 z Bratislavy vyslaná k…

1 deň ago

📷 Polárna žiara nad obcou Záhorská Ves

Zem zasiahla v piatok geomagnetická búrka najvyššieho stupňa. Uviedol to podľa agentúry AFP americký Národný…

1 deň ago