Categories: Skalica

📷 📺 MFK Skalica vstúpil do sezóny víťazstvom, rozhodli Dolný a Haša

Futbalisti MFK Skalica vstúpili úspešne do sezóny a pripravili tak víťaznú premiéru na lavičke novému trénerovi Jozefovi Dojčanovi.

MFK Skalica – MFK Dukla Banská Bystrica 2:1 (0:0)

Góly: 47. Dolný, 88. Haša – 91. Tapiwa

MFK Skalica: Junas – Švrček, Szőcs, Hlavatovič, Abrahám – Opiela, Tomovič (64. Sombat), Nagy – Dolný (83. Mášik), Šebesta (89. Jakubek)– Haša.

MFK Dukla Banská Bystrica: Krejčí – V. Tóth, J. Tóth, Starší, Laksik (83. Žilinec), Kolláti (61. Tapiwa), Kupčík, Snitka, Prikryl, Migaľa (68. Ďanovský), Savić.

Rozhodcovia: Nemček – Vitko, Sluk

Žlté karty: 43. Haša, 76. Abrahám – 22. Kupčík, 43. V. Tóth, červená krta: 74. V. Tóth po 2. žltej karte, 503 divákov.

Zápas začal podľa očakávania väčšou aktivitou na strane MFK Skalica. V 14. minúte boli diváci svedkami prvej gólovej šance, keď Dolný krížnym pasom vysunul Šebestu, ktorý mal pred Krejčím dostatok času, ale brankár hostí udržal chladnú hlavu a strelecký pokus zneškodnil. O tri minúty sa opäť dostal k zakončeniu Šebesta, ale z uhla mieril nad. V 20. minúte z hranice päťky takmer zaskočil gólmana hostí Dolný, ale jeho pokus skončil iba na žrdi. Až v 26. minúte sa k prvej strele dostali aj hostia, z hranice šestnástky vyskúšal pozornosť Junasa Starší. Po polhodine sa do dobrej príležitosti dostal Tomovič, ale jeho strieľa mierila do bočnej siete. V 39. minúte vystrašil ďalekonosnou strelou Krejčího v bráne Abrahám, ale lopte chýbal približne meter. O dve minúty sa k ďalšiemu pokusu dostal Opiela, ale mieril nad.

Druhý polčas začal v réžii Záhorákov a už po niekoľkých sekundách vyskúšal Šebesta pozornosť Krajčího. O minútu sa už skóre menilo, keď Tomovič nacentroval z pravej strany, Šebesta loptu posunul a nikým nekrytý Dolný otvoril skóre stretnutia. Po góle hráči MFK Skalica poľavili a do dvoch pološancí sa dostal hosťujúci Laksík, ale Junas bez problémov jeho menej výrazné pokusy kryl. V 58. minúte mal blízko ku gólu Haša, po súboji s gólmanom hostí mal pred sebou prázdnu bránu, ale rozhodca posúdil ich súboj ako faul skalického útočníka. V 61. minúte vyšiel hosťom rýchly protiútok, ale Kolláti trafil iba do náručia Junasa. Hneď po vystriedaní ukázal svoju rýchlosť Sombat, ktorý dobehol zdanlivo stratenú loptu, našiel Hašu, ktorý len tesne minul bránu hostí. V 72. minúte mal veľkú príležitosť Tapiwa, ale výborne zasiahol Junas. O dve minúty si sériu faulov hostí odskákal Opiela, ktorého zoťal Viktor Tóth a po druhej žltej karte musel opustiť ihrisko. Hostia sa aj napriek početnej nevýhode snažili, ale do gólových príležitostí sa nedostávali. V 88. minúte padlo definitívne rozhodnutie, keď sa po chybe Banskobystričanov dostal pred šestnástkou k lopte Haša a umiestnenou strelou nedal hosťujúcemu brankárovi šancu. V nadstavenom čase sa ešte hosťom posarilo znížiť, keď sa do šestnástky prebil striedajúci Tapiwa a zblízka prekonal Junasa.

Hlasy trénerov

Jozef Dojčan, tréner MFK Skalica: „Stretli sme sa s nováčikom súťaže, ktorý nehral zle. Mali sme pred stretnutím mierne obavy. Keď sa súťaž rozbieha, ste vždy pod tlakom. Myslím si, že nám toto víťazstvo pomôže psychicky. Ukázali sme, ako vieme hrať. Pre nás tu v tejto chvíli podstatné tri body. Prvý polčas sme hrali málo agresívne v šestnástke aj mimo nej. Na to sme cez prestávku hráčov upozornili. Myslím si, že hneď úvod druhého polčasu nám vyšiel perfektne, ale potom sme mali aj hluché miesta. S výkonom nie sme úplne spokojní, ale aspoň vieme, v čom musíme do budúcnosti pracovať.

 

Dušan Tóth, tréner MFK Dukla Banská Bystrica: „S tým čo sme tu chceli hrať sa nám aj darilo. Vytvorili sme si dosť gólových príležitostí, ale sme ich nedokázali využiť. Keď nepremeníme šance, nemôžeme uspieť. Chceli sme v druhej časti podržať loptu, lebo v prvom si vytvoril súper tlak. V stredovej zóne nás dokázal prečíslovať. Aj keď sme ich nepúšťali do šancí, sa mi to nepáčilo z toho pohľadu, že sme museli hrať na vlastnej polovici. Na to že sme nezískali ani bod, odnášam si aj pozitíva, keďže výkon nebol zlý. Možno sme zaplatili nováčikovskú daň, keď boli niektorí hráči nervózni.

FOTOGALÉRIA

{Facebook}https://www.facebook.com/futbalnet/videos/1354324391365719/?t=7{/Facebook}
Vlado Miček

Recent Posts

Študent skalického gymnázia v tíme Petra Sagana

Študent IV.B triedy skalického gymnázia Samuel Skladan sa stal členom nového slovenského prokontinentálneho cyklistického tímu…

3 hodiny ago

Záhorie a Kopanice: Cez noc prehánky a výdatný dážď

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMU) vydal na túto noc do utorka 7.5.2024 doobeda, výstrahu 1. stupňa…

4 hodiny ago

Pri tragickej nehode motorkára na Záhorí zasahoval vrtuľník

Leteckí záchranári zo svojej základne v Bratislave boli dnes popoludní vyslaní k nehode motocyklistu v…

5 hodín ago

TTSK: Župa bude spolupracovať s Ústavom pamäti národa

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) podpísal memorandum o spolupráci s Ústavom pamäti národa (ÚPN). Memorandum zahŕňa spoluprácu s verejnoprávnou…

6 hodín ago

Sekulský jarmok remeselníkov 2024

Zažite opäť jedinečnú atmosféru na podujatí Sekulský jarmok remeselníkov 2024, ktorý oživí obec na Záhorí…

9 hodín ago

Holíč: Zrážka áut, kolóna ale aj cestári či uzávera pre opravu mosta

V Holíči na Bernolákovej za kruhovým objazdom smerom von z mesta na Skalicu sa zrazili…

11 hodín ago