Stupava

Hádzaná: Záhoráci zvládli domáci duel s Modrou

Hádzanári HC Záhoráci Stupava/Malacky po výhre v Martine dokázali naplno bodovať aj na domácej palubovke v Stupave s Modrou.

Po deviatich kolách Niké Handball extraligy majú z ôsmich duelov na svojom konte už 11 bodov, čo je o bod viac ako za celú základnú čas v uplynulej sezóne.

HC Záhoráci Stupava/Malacky – HáO TJ Slovan Modra

37:32 (16:16)

Zostava a góly HC Záhoráci Stupava/Malacky:  Rybár, Maslić – Frýbert, T. Baláž, Burnazović 3, Valachovič 1, Vasović 4/1, Tóth, Žunić 3, Kovács 8, Konečný 5, Prevaj 1, Kurka 3, Blašković 4, Grich 4, T. Ferenčík 1, tréner Bojan Ćirić, vedúci mužstva Branko Grich.

Záhoráci zvládli domáci duel s Modrou foto zo zápasu Lucia Obžerová

Priebeh zápasu

Zápas začali obe mužstvá nervózne, s množstvom chýb a vylúčení, keď už v 7. minúte rozhodcovia udelili štyri dvojminútové tresty, po dva na oboch stranách. Lepšie sa tomu prispôsobili hostia a po vyrovnanom priebehu štyrmi gólmi v sérii odskočili v 11. minúte na vedenie 8:4. To donútilo zobrať si oddychový čas domáceho trénera Bojana Ćirića. Ten jeho tímu pomohol a za necelé štyri minúty bolo vyrovnané, na čo pre zmenu reagoval hosťujúci tréner Miroslav Ochaba. Od tohto momentu boli síce až do samého záveru prvej časti vo vedení hostia, ale ani raz nie viac ako o dva góly. Hostia sa 5 sekúnd pred polčasovou sirénou dostal ido vedenia, ale Žunić stihol ešte do prestávky z polovice ihriska vyrovnať na 16:16.

Záhoráci zvládli domáci duel s Modrou foto zo zápasu Lucia Obžerová

Záhorákom vyšiel veľmi dobre úvod druhej časti. Divákov potešila hneď prvá akcia v podaní dvojice Valachovič-Prevaj, ktorá skončila gólom a naštartovala domácich, ktorý sa rýchlo dostali do vedenia o tri góly. V nasledujúcich minútach sa bojovalo o každý gól a domáci si udržiavali tesný náskok. Záhoráci však postupne dokázali čoraz viac využívať chyby Modry a navýšili náskok v polovici druhej časti na päť gólov. Hostia sa však nevzdali, pridali sa chyby aj na strane domácich a 8 minút pred koncom viedli Záhoráci iba o jediný gól 30:29. Potom sa však presadil Grich, následne aj Blašković a Kovács a v 54. minúte sa dostali Záhoráci do komfortného vedenia o štyri góly. Keď k tomu pridal niekoľko dobrých zákrokov Rybár, domáci si už vedenie nenechali ujsť a po výsledku 37:32 si pripísali dôležité dva body.

Záhoráci zvládli domáci duel s Modrou foto zo zápasu Lucia Obžerová
Vlado Miček

Recent Posts

Cez víkend budú tradičné Kvetinové dni Kátov

Obec Kátov sa aj tento rok chystá privítať jar vo veľkom štýle. XXII. ročník Kvetinových…

2 hodiny ago

Tragická nehoda motocyklistu na Záhorí

Z poslednej jazdy sa už nevráti. Dopravní policajti zo Senice vyšetrujú včerajšiu tragickú dopravnú nehodu,…

3 hodiny ago

Ekocentrum Stupava: Vzťah koňa a človeka, alebo aký je život s koňmi

Aký je život s koňmi? Dozvedieť sa to môžete už túto sobotu 11. mája 2024…

4 hodiny ago

Myjava: Zlúčenie dvoch základných škôl pod jeden subjekt

V pondelok 29. apríla 2024 sa po druhýkrát v mesiaci stretli na mestskom úrade poslanci…

5 hodín ago

Prezidentka je na rozlúčkovej návšteve Ukrajiny

Prezidentka SR Zuzana Čaputová dnes (10.5.2024) pricestovala na rozlúčkovú návštevu Ukrajiny, pred ukončením svojho mandátu.…

6 hodín ago

Aktuálne: Tragická nehoda uzavrela cestu v okrese Senica

Zrážka auta a motorky na Záhorí má žiaľ tragické následky. Cesta III. triedy je z…

17 hodín ago