Skalica

V Skalici modernizujú zastávku z eurofondov za 53.000 eur

V meste Skalica prebieha modernizácia autobusovej zastávky na ulici Mallého. Celkové náklady na tento projekt dosahujú sumu 52.851,05 eura. Sú financované hlavne z Integrovaného regionálneho operačného programu Európskej únie, ktorý na tento účel poskytol dotáciu vo výške 44 517,17 eur. Zvyšok sumy, 8 333,88 eur, je spolufinancovaný mestom Skalica.

Modernizáciou tejto zastávky si mesto kladie za cieľ zvýšiť bezpečnosť cestujúcich. “Súčasný stav autobusovej zastávky na tejto ulici nespĺňali požadované štandardy bezpečnosti dopravy. Prístrešok zastávky bol poškodený, situovaný nevhodne a neposkytuje dostatočné zázemie pre cestujúcich,” uviedlo mesto.

V rámci plánovanej modernizácie sa odstráni nevyhovujúca konštrukcia prístrešku a následné osadí nový, moderný prístrešok. “Ten bude vybavený osvetlením, lavičkou, informačnou presvetlenou vitrínou, USB pripojením na nabíjanie mobilov a fotovoltickými panelmi na streche prístrešku. Súčasťou rekonštrukcie bude aj osadenie smetných nádob na separovaný odpad,” informoval omesto.

Ako doplnilo mesto, táto modernizácia zastávky by mala prispieť k zvýšeniu komfortu a bezpečnosti cestujúcich, čo je v súlade s dlhodobou stratégiou mesta Skalica zlepšovať infraštruktúru pre obyvateľov mesta.

Redakcia

Recent Posts

📺 Na Búroch bude veľkolepá revival šou skladieb skupiny ABBA

Obec Borský Mikuláš pozýva na koncert známej revivalovej kapely ABBA WORLD REVIVAL z Prahy. Príďte…

27 minút ago

Aktuálne: V pripájači na D2 z Lozorna zrážka kamióna s osobákom

Nehoda: V pripájači na D2 z Lozorna smerom do Bratislavy sa zrazil kamión s osobným…

2 hodiny ago

V Senici bude Regionálne centrum udržateľnej energetiky

Krajskí poslanci absolvovali v stredu 15. mája 2024 v poradí 12. riadne zasadnutie Zastupiteľstva TTSK. Poslanci schválili aj…

18 hodín ago

📺 Spoločné vyhlásenie Z. Čaputovej a P. Pellegriniho k spoločenskej situácii

Prezidentka Zuzana Čaputová sa dnes predpoludním stretla s novozvoleným prezidentom Petrom Pellegrinim. Nasledovalo ich spoločné…

22 hodín ago

Európska Cyrilo-metodská cesta vedie Záhorím

Cesta sv. Cyrila a Metoda spája kultúrne dedičstvo vyše 10 Európskych krajín a tiahne sa rozsiahlym…

22 hodín ago

Zastupiteľstvo TTSK: Župe sa darí dobre hospodáriť

Trnavskému samosprávnemu kraju (TTSK) sa darí dobre hospodáriť, využije to na modernizáciu a nové investície.…

1 deň ago