Categories: Stupava

Tatran Stupava si zo Záhrebu priviezol striebro a nové skúsenosti

Mladí hádzanári zo Stupavy si ešte pred Vianočnými sviatkami zaskočili do Chorvátksa, kde si v Záhrebe vyskúšali medzinárodnú konfrontáciu.

Pre štvrtákov z Golden Teamu to bola výborná skúsenosť. Do Záhrebu na pozvanie z hádzanárskej školy RĎ Vučići vycestovalo 21 hráčov a hráčok, ktorí si zmerali sily na turnaji, ktorého sa zúčastnilo viac ako 50 mužstiev Chorvátska, Bosny a Hercegoviny, Slovinska a Čiernej Hory.

Počas turnajov odohrali 25 náročných zápasov, proti silným súperom. V prvom rade išlo o medzinárodnú konfrontáciu detí s poprednými klubmi a hádzanárskymi školami z krajín bývalej Juhoslávie.

Po turnaji môžu v Stupave konštatovať, že sa v tejto konkurencii nestratili a zanechali v Chorvátsku dobrý dojem. S viacerými tímami nadviazali komunikáciu a pozvali ich do Stupavy.  V záhoráckom klube sú presvedčení, že takáto spolupráca prinesie v budúcnosti svoje ovocie a pomôže mladým hádzanárom a hádzanárkam ďalej hádzanársky napredovať.

Najviac sa na turnaji darilo družstvu dievčat (ročník 2008), ktoré po piatich výhrach a jednej prehre skončili v skupine na výbornom druhom mieste. V semifinále porazili domáce družstvo RŠ Vučići Zagreb a vo finále len tesne podľahli družstvu z hádzanárskej školy RK RŠ Karlovac (9:11).

Domov sa deti, tréneri a rodičovský fanklub vrátili veľmi unavení, ale s obrovskými zážitkami a novými hádzanárskymi skúsenosťami. S hádzanárskou školou RŠ Vučići ZAGREB bude spolupráca pokračovať účasťou ich družstiev na turnaji PLAYMINIHANDBALL 2018 v máji budúceho roku. Okrem toho sú v pláne aj spoločné tréningy, či tréningové kempy. V Tatrane Stupava sú presvedčení, že účasť na takomto turnaji je len začiatkom spolupráce s hádzanárskou veľmocou, akou je krajina olympijských víťazov – Chorvátsko.

Tlačová správa

Recent Posts

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

6 hodín ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

18 hodín ago

Na Záhorácku stenu slávy pribudne meno Vladimír Sedlák

Zajtra v rámci prvomájových osláv v Senici pribudne na Záhoráckej stene slávy ďalšie ozubené koliesko. Patriť…

1 deň ago

Vyhlásené pátranie po mužovi z Moravského Svätého Jána

Polícia prosí o pomoc pri pátraní. Senickí pátrači hľadajú nezvestného, 53-ročného Jacka Švandrlíka, z okresu…

1 deň ago

AKTUÁLNE: Dopravné obmedzenie na diaľnici D2

Obmedzenie na D2: Bratislavskí dopravní policajti od ranných hodín asistujú pri udalosti v cestnej premávke, ku…

2 dni ago

1. máj sviatok práce

Sviatok práce alebo aj 1. máj je medzinárodný sviatok pracujúcich. História sviatku sa začala písať pred 137 rokmi,…

2 dni ago