Categories: Senica

Hráči FK Senica prvý krok urobili, teraz by sa mali ukázať aj fanúšikovia

To, že futbalový klub FK Senica prechádza mimoriadne turbulentným obdobím je každému z nás zrejmé. 

Predaj/nepredaj klubu sa tiahne už viac ako je zdravé. Napriek tejto ťažkej situácii sa hráči, ktorí po zimnej prestávke v klube zostali, doplnení hráčmi z mládežníckej základne klubu zomkli a nie že so cťou, ale nad všetky očakávania reprezentovalo farby klubu. Hráči tak ukázali, že majú nielen srdce na svojom mieste, ale aj dostatočnú futbalovú kvalitu, aby sa dokázali pobiť o ďalšie dobré výsledky.

Štyria odchovanci v základe

Na horúcej pôde v Dunajskej Strede nastúpili v základnej zostave hneď štyria odchovanci klubu, čo je v súčasnom futbale naozaj netradičné. Denis Baumgartner bol lídrom mužstva a minimálne o jeho „zidanovke“ sa bude futbalistom zo Žitného ostrova ešte dlho snívať.

Ale výborný dojem zanechala aj trojica tínedžerov Marko Totka, David Meliš a Mário Mihál. Prvý menovaný bude spomínať predovšetkým na 51. minútu, keď jeho prudká strela orazítkovala konštrukciu brány bezmocného Száraza, ktorý päť rokov futbalovo napredoval v Senici. Na druhej strane zaujala aj Totkova bojovnosť, keď sa v druhom polčase poctivo vracal po pravej strane ihriska so skúseným Divkovićom a napokon jeho „otravovanie“ súpera prinieslo čistý zisk lopty.

Podobne počas celého stretnutia drel a neúnavne bojoval s podstatne skúsenejšími hráčmi súpera v defenzíve Mário Mihál. Nevzdal ani jeden súboj a aj keď v závere možno spravil niekoľko chybičiek, ukázal, že potenciál v ňom je. Rovnako aj ďalší 18-ročný mladík Meliš, ktorý dobre podporoval skúsenejších spoluhráčov v ofenzíve. Ak by to nebol jeho prvý štart v základnej zostave vo Fortuna lige, určite by si v druhom polčase zakričal na spoluhráča, aby mu loptu prepustil a dostal sa do výbornej príležitosti. Ale práve takáto skúsenosť mu možno pomôže už v zápase s Trnavou.

Vyššie sú vypichnutí odchovanci klubu, ale zabúdať netreba ani na ostatných hráčov, ktorí boli na ihrisku. Nebyť napr. parádneho zákroku Vojtěcha Vorela v druhom polčase, by ani dobrý výkon celého mužstva nestačil na bod. Radosť bolo pozerať aj na kombinácie Záhorákov počas celého stretnutia, keď dokázali podržať loptu a DAC sa nedostal k žiadnemu súvislému tlaku počas celých 90 minút. Štatistika striel 14:10 v prospech Seničanov je veľavravná.

Fanúšikovia stoja za hráčmi

Toto všetko videli aj fanúšikovia FK Senice a je teraz na nich, aby svojim hráčom prejavili podporu v čo najpočetnejšom množstve v najbližšom stretnutí, v ktorom Senica privíta Spartak Trnava. Zdá sa, že najvernejší to už pochopili.

 „Ako všetci viete, náš klub prechádza ťažkým obdobím. Majitelia, nemajitelia sa striedajú, zamestnanci aj hráči sú pár mesiacov bez výplat, budúcnosť je neistá. Napriek tomu hráči ukázali, že vedia hrať futbal a doviezli z Dunajskej Stredy bod. Práve teraz je správny čas vyjadriť náš vzťah ku klubu, k mestu, k Záhoriu a podporiť FK Senica v zápase s Trnavou,“ uviedol na FB stráne Železnej únie jeden z fanúšikov so spoločnou fotografiou fanúšikov s hráčmi a doplnil: „Áno nie sme tradičný, historický a ani veľký klub v rámci Slovenska, ale sme tu a chceme na futbalovej mape aj zostať. Chceme zachrániť ligu, klub, a hlavne našu budúcnosť – mládež. Je tu šanca, že situácia v klube sa upokojí a všetko sa nasmeruje správnym smerom, ale klub a hráči nás v tomto boji potrebujú. Príď preto aj Ty v nedeľu 23.februára 2020 o 15:00 na Štadión FK Senica.“ 

Teraz ide o to, aby sa za klub postavili aj ďalší fanúšikovia a v súboji s Trnavou im pripravili domáce prostredie, čo nebude jednoduché, keďže na Záhorie sa chystá veľké množstvo fanúšikov „Bílich andelov“. 

V Senici tak aj napriek neistej situácii môžeme zažiť futbalový sviatok a možno aj presvedčiť kupcu/nekupcu, že zachrániť tento klub má význam. 

Senica mala v Dunajskej Strede bližšie k víťazstvu, aj bod je však výborný

Po známych problémoch Senice sa v Dunajskej Strede čakal duel mačky s myšou, ale nakoniec po 90 minútach mohli Záhoráci ľutovať množstvo nepremenených šancí. Ak by aspoň jednu premenili, mohli si viesť z juhu Slovenska tri body.

V článku aj video-zostrih zápasu FC DAC 1904 Dunajská Streda – FK Senica 0:0.

VIAC TU: http://www.nazahori.sk/index.php/senica/item/3120-video-senica-mala-v-dunajskej-strede-blizsie-k-vitazstvu-aj-bod-je-vsak-vyborny

Vlado Miček

Recent Posts

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

2 hodiny ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

3 hodiny ago

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

13 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

13 hodín ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

23 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

1 deň ago