Skalica

Inžinier už na strednej škole? Vyskúšajte duál v Skalici.

Vyskúšajte duálne vzdelávanie v Skalici a nespravíte krok vedľa.

Ak vás čaká rozhodovanie, ktorý študijný odbor by bol najvhodnejší pre vášho deviataka s láskou k technike, nenechajte si ujsť túto horúcu novinku.

Stredná odborná škola strojnícka v Skalici otvára v spolupráci so spoločnosťou Schaeffler Skalica duálne vzdelávanie v novom atraktívnom študijnom odbore Stredoškolský „inžinier“ v digitálnej výrobe.

Za týmto trefným názvom sa skrýva všeobecné vzdelanie v oblasti moderného strojárstva, ktoré prepája teóriu s praxou priamo v podniku. Žiaci sa pod vedením kvalifikovaných inštruktorov z podniku (technológov, odborníkov z výskumu a vývoja alebo konštrukcie) budú pripravovať v prvom rade na štúdium na VŠ a v druhom na prácu technológa, disponentky alebo konštruktéra.

Prax v Schaeffler Skalica ich pripraví pre budúce povolanie na vysokokvalifikovaných pracovných pozíciách, s nadštandardným ohodnotením.

Žiaci sa pripravujú pod vedením kvalifikovaných inštruktorov

 „Našich žiakov v novom odbore naučíme pripraviť sa na výzvy Industry 4.0 ale tiež nastaviť softvér, konfigurovať či plánovať systémy. Najnovšie výrobné technológie im priblížime aj na školiacom centre prácou s 3D tlačiarňami alebo s Legom Mindstorms,“  hovorí Miroslav Záluby, vedúci školiaceho centra Schaeffler Skalica. „Veľmi obľúbená je simulácia výroby s využitím kolaboratívnych robotov, čo žiaci prirovnávajú hre s interaktívnymi detskými robotmi,“ dopĺňa.

Štúdium ponúka široké možnosti ďalšieho uplatnenia. Žiaci môžu po maturite pokračovať v duálnom vzdelávaní s podnikom aj na vysokej škole, v odboroch Profesijný bakalár alebo Young Engineer.

Dualisti budú pripravení na vysokoškolské štúdium alebo môžu využiť náskok pred ostatnými uchádzačmi na pracovnom trhu a plynule prejsť do zamestnania v spoločnosti Schaeffler Skalica. Nech už si žiaci vyberú ktorúkoľvek alternatívu, budú dobre pripravení na povolanie budúcnosti.

Zaujali sme vás? Na stránke www.dualskalica.sk sa dozviete viac a vyplniť prihlášku môžete do konca februára 2022. #HladameTeba

web stránka www.dualskalica.sk

TOP 5 dôvodov, prečo sa stať Schaeffler dualistom

Spoznáte moderné technológie zblízka

Študujete pomocou moderných technológií a zariadení, ako sú virtuálna realita, počítačové simulácie, roboty či 3D tlačiarne.

Máte náskok vďaka praxi

Týždeň školy striedate s týždňom praxe pod vedením kvalifikovaných majstrov s perfektným prístupom. Ľahšie pochopíte odborné predmety a máte tak náskok pred rovesníkmi, ktorým prax chýba.

Zarábate a zbavíte sa prebytočných nákladov

Už počas štúdia získate finančnú nezávislosť vďaka podnikovému štipendiu až do výšky 100 eur mesačne. Cestovné, internát, pracovné oblečenie aj študijné materiály hradí firma a vy tak ušetríte kopec nákladov.

Získate istotu zamestnania

Po skončení duálneho štúdia na vás čaká zaujímavá práca a uplatnenie v odbore. Alebo možnosť štúdia na vysokej škole. Je to len na vás!

Užijete si viac zábavy

Okrem štúdia zažijete aj množstvo zábavy počas športových aktivít, súťaží, výletov alebo počas Erasmus pobytov v európskych závodoch Schaeffler. 

Tlačová správa

Recent Posts

📷 📺 Sobotište bolo „Mekkou“ habánov viac ako 200 rokov

Na Záhorí v Sobotišti v Trnavskom samosprávnom kraji vzniklo v zrekonštruovanom mlyne múzeum, ktoré pripomína…

10 hodín ago

Aktuálne: V tuneli Sitina zrážka viacerých áut smerom na Záhorie

Na diaľnici D2 v Tuneli Sitina smerom do Lamača sa v ľavom pruhu zrazilo viacero…

12 hodín ago

Sviatočný deň aj parným rušňom Mazutka k Plaveckému hradu

Vlak s historickým parným rušňom Mazutka bude vypravený v Bratislave. Trasa povedie Záhorím cez Zohor, Lozorno,…

18 hodín ago

Myjava: Na hasičskom dni predstavia zrekonštruovanú Tatru 2630

Dobrovoľný hasičský zbor (DHZ) Jána Mihálika Myjava, OZ Myjavská hasičská história, ostatné dobrovoľné hasičské zbory…

19 hodín ago

Aktuálne: Opakovaná hrozba výbušninou uzatvorila školu v Marianke

Aktualizácia: Počet bombových hrozieb rastie, NAKA preveruje viac ako 1300. O obsahu mailu informoval portál…

20 hodín ago

Študent skalického gymnázia v tíme Petra Sagana

Študent IV.B triedy skalického gymnázia Samuel Skladan sa stal členom nového slovenského prokontinentálneho cyklistického tímu…

1 deň ago