Categories: Holíč

Jubilejný 20. ročník memoriálu v malom futbale v Holíči

Poslednú júnovú sobotu sa na hlavnom ihrisku TJ Iskra Holíč uskutočnil jubilejný 20. ročník Memoriálu Miroslava Olivu, Igora Slobodu, Milana Šebestu a Vladimíra Trúbu.

Turnaj v minifutbale, ktorý je každoročne poriadaný ako spomienka na zosnulých kamarátov dosiahol tohto roku jubilejné číslo. V úvode privítal prítomných Roman Hrnčirík za klub. Osobitne privítal rodiny zosnulých kamarátov. Po úvodných slovách sa konalo vylosovanie. Síce za slnečného počasia, ale za silného studeného vetra sa zviedli boje v dvoch skupinách na dvoch mini ihriskách.

V každej skupine sa stretol každý s každým po 2x20min s piatimi hráčmi (4+1). Tento ročník sa usporiadatelia rozhodli zveriť do rúk akreditovaným rozhodcom a tento krok bol počas celého turnaja zo všetkých strán oceňovaný. V skupine A sa stretli dvaja najúspešnejší účastníci v histórii turnaja, deväťnásobný Pláckari a štvornásobný víťaz Mutenice. 

V skupine B si to rozdali minuloročný víťaz, mužstvo spod Tatier, Lučivná, Malacky, ktoré turnaj vyhrali v roku 2014 a Starí páni Holíča, ktorí vyhrali prvý ročník v roku 1999 pod hlavičkou Internacionáli Holíč. 

Novinkou, ktorú sa usporiadatelia rozhodli vložiť už počas turnaja, bolo semifinále, ktoré sa hralo krížom A1 – B2, A2 – B1. Víťazi postúpili do finále, porazení si to rozdali v zápase o tretie miesto. Poslední zo skupín hrali o konečné umiestnenie na piatom a šiestom mieste.

Celkový víťazom sa po dvoch rokoch stalo mužstvo spoza rieky Moravy Mutenice. Naposledy pohár zdvíhali nad hlavu v roku 2016. Ambiciózni Pláckari, ktorí mali mužstvo nabité bývalými hviezdami domáceho a regionálneho futbalu sa museli uspokojiť s druhým miestom. Naposledy turnaj vyhrali v roku 2013 a musia si tak minimálne rok počkať, kým Putovný pohár zodvihnú nad hlavu. 

Najlepším strelcom turnaja sa stal Dalibor Koštuřík z víťazného tímu Muteníc, ktorí kontá súperov zaťažil 11 gólmi. Druhý Rodolf Holeš ich mal na konte 5. Najlepším brankárom turnaja sa stal domáci Martin Kapánek, ktorý predvádzal počas celého turnaja bravúrne zákroky a privádzal súperov do zúfalstva.

Po skončení bojov na ihriskách sa konala pietna spomienka na cintoríne v Holíči, kde boli položené vence na hroby štyrom kamarátom. Jubilejný dvadsiaty ročník máme teda za sebou a môžeme sa tešiť na ten ďalší a tak ako povedal Roman Hrnčirík treba dúfať, že sa v názve neobjaví ďalšie meno. Podstatou takýchto podujatí nie sú samotné výsledky a počty strelených gólov, ale stretnúť sa, zaspomínať si a zahrať si v rámci pravidiel fair-play. 

Výsledky

A-skupina: Pláckari – Hádzanári     7:0, Mutenice – Pláckari       2:1, Mutenice – Hádzanári 10:4, B-skupina: Lučivná – Malacky        3:2, St. páni  – Lučivná         0:3, Malacky – St. páni         8:2, semifinále: Mutenice – Malacky     9:1, Pláckari – Lučivná        3:1, Zápas o piate miesto: St. páni – Hádzanári    0:3,  zápas o tretie miesto: Malacky – Lučivná       3:1, finále: Mutenice – Pláckari     2:1.

História víťazov Memoriálu Miroslava Olivu, Igora Slobodu, Milana Šebestu a Vladimíra Trúbu:

1999   Internacionáli Holíč

2000 – 2002  Pláckari

2003  Susako Sudomeřice ČR

2004 – 2010  Pláckari

2011 – 2012  Mutenice  ČR

2013   Pláckari

2014   Malacky

2015 – 2016  Mutenice  ČR

2017   Lučivná

2018   Mutenice  ČR

 

Tlačová správa

Recent Posts

Hádzaná: Záhoráci doma nestačili na Nové Zámky

Ani v treťom zápase Ligového pohára Niké Handball extraligy sa Záhoráci bodov nedočkali, keď na domácej…

4 minúty ago

📺 História Mohyly M. R. Štefánika na Bradle

Mohyla M. R. Štefánika bola slávnostne odhalená na Bradle v nedeľu 23. septembra 1928. O…

7 hodín ago

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

22 hodín ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

1 deň ago

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

1 deň ago

Na Záhorí nehoda mladíkov, úradovať mal alkohol, jeden je v kritickom stave

Dopravní policajti dnes 3.5.2024, v skorých ranných hodinách, riešili dopravnú nehodu medzi obcami v okrese…

1 deň ago