Skalica

Kandidát na župana TTSK Červenka si zamenil Skalicu a Holíč

V rámci kampane pridáva kandidát na predsedu Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Martin Červenka na sociálnej sieti statusy o jednotlivých regiónoch kraja. Zdá sa, že v rámci okresu Skalica sa poriadne sekol, keď opis Skalice sedí na Holíč.

Červenka: Na každom kroku v Skalici je cítiť vplyv Rakúsko-Uhorska

Skalica je mesto, ktoré je pre Slovensko a jeho dejiny veľmi dôležité. Na každom kroku je tu citeľná história a vplyv Rakúska-Uhorska a jeho panovníkov až po zánik pri prvej svetovej vojne. Je ohromujúce si uvedomiť, že niektoré zákony tvorené v tomto období boli inšpirované a tvorené pre tento kus nášho kraja. A ich vplyv cítiť ešte dodnes v českej, slovenskej a rakúskej legislatíve. A to konkrétne zákony M. Terézie o samospráve,“ nadchýna sa Červenka podľa jeho slov nad Skalicou.

Kandidát na župana Trnavského kraja opisuje Skalicu. Zdroj: FB Martin Červenka

Ako znie jedno porekadlo – hovoriť je striebro, ale mlčať zlato. Asi aj v tomto prípade by bolo lepšie od tohto kandidáta na predsedu TTSK, ak by sa zdržal opisovania Skalice. Len ťažko potom veriť, že myslí úprimne ďalšie slová, ktoré zverejnil v statuse. „Vždy sa teším keď ma cesta zavedie to týchto končín, a to najmä na jar, keď sa mierne pahorkatiny okolo mesta zafarbia do zelenej farby vyžarujúcej pokoj. Cítim sa tu vždy vítaný, a ako už staré matere hovorievali: „Je to kus Slovenska, kde ľudia majú k sebe akosi bližšie,“ tvrdí kandidát. Až konečne navštívi Skalicu, asi bude prekvapený, koľko stôp po Márii Terézii tam nájde…

Dlh, ktorý mám voči tomuto kraju, a to ten, že mi učaroval, by som rád vrátil kraju i ľuďom vo väčšom dôraze na regionálne komunity a ich potreby. Aby úrad trnavského kraja nebol panský úrad za Bielou Horou, ale človek, ktorý si váži a uvedomuje Váš význam a potreby. Podporu vinárstva, ktoré nesie naše meno do celého sveta, podporu dopravy, turizmu, a to ako neoddeliteľnú časť regionálneho rozvoja. Regionálneho rozvoja, do ktorého sa môže zapojiť každý bez akýchkoľvek politických či osobných kritérií. Lebo každý, kto chce niečo spraviť pre svoju komunitu, obec alebo kraj bude u mňa vítaný a dostane podporu. Lebo len spoločne dokážeme VIAC,“ zakončuje svoj príspevok Červenka.

Podľa obsahu príspevku je zrejmé, že Červenka toho moc za Bielou horou nepozná. Potvrdzujú to aj farby v jeho príspevku, kde si pri Skalici zvolil modro-bielu kombináciu.

Bolo by fajn, keby voliči pomohli kandidátovi zorientovať sa v mape Záhoria a vysvetlili mu, že ide síce len o 5 kilometrov vedľa, ale zameniť si Holíč so Skalicou, je veľká odvaha. 😉

Alebo vie Martin Červenka podľa svojho slogana VIAC?

Angelika Kmecová and Vlado Miček

Recent Posts

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

8 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

10 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

10 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

11 hodín ago

Aktuálne: Nález tela muža a zranení dvaja maloletí a žena v Rohožníku

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky v súčasnosti preverujú okolnosti nálezu tela muža a zranenej ženy v…

12 hodín ago

Ekocentrum Stupava: Atraktívny májový program

Aj v máji pripravilo Ekocentrum Stupava atraktívny program, naplno sa už rozbehnú aj výpravy do…

13 hodín ago