Senica

Kultúrne leto v Senici bude pestré a bohaté

Počas leta nebudú v Senici chýbať soboty v areáli Kunovskej priehrady, tradičné koncertné nedeľné podvečery na terase domu kultúry, séria letných podujatí pod strechou mestského múzea Leto v Múzeu či letné kino pod hviezdnou nočnou oblohou mestského amfiteátra.

Nechýbajú ani širokou verejnosťou bohato navštevované letné podujatia, ako napríklad hneď z kraja letných prázdnin pivný festival Štramák (2. 7.), novinkou je podujatie realizované spoločne s Útulkom Senica Dog Day (9. 7.), uprostred prázdnin súboj dračích lodí o pohár primátora mesta a Wannado festival s JOJ-kou (30. 7.) s prezentáciou predovšetkým domácich športových klubov a takmer v závere leta augustové Senické senobranie spojené s tradičným jarmokom (20. 7.).

Senické kultúrne leto

Premiérovou novinkou je kultúrno-spoločenské podujatie určené pre všetkých milovníkov psov Dog Day, ktoré sa uskutoční v sobotu 9. júla od 15.00 h v parku pri DAV-e. Podujatie organizuje mesto Senica v spolupráci s Útulkom Senica. Zámerom organizátorov je nielen upozorniť na problematiku nechcených psíkov, ktoré sa ocitajú v útulkoch, ale aj zábavno-vzdelávacou formou poučiť návštevníkov všetkých vekových kategórií, čo všetko sa spája s výchovou štvornohých miláčikov. Na Dog Day Senica nebudú chýbať známe osobnosti, cenné rady veterinára i chovateľov psov, ale aj súťaž zaregistrovaných psíkov a samozrejme, možnosť adopcie odložených psíkov zo senického útulku.

Mestské Múzeum Senica zavádza od 6. júla 2022 stále otváracie hodiny pre verejnosť, čo znamená, že už nebude nutné sa v prípade záujmu o prehliadku dopredu telefonicky alebo mailom objednávať. Otváracie hodiny v mestskom múzeu budú v stredu až piatok od 10.00 do 18.00 a v nedeľu od 14.00 do 19.00hodiny. Počas celého júla bude vstupné do mestského múzea s pevnými otváracími hodinami zdarma. 

https://www.nazahori.sk/2021/07/21/foto-video-predstavujeme-muzeum-senica/

V auguste sa Múzeum Senica stane dejiskom série prednášok, ktoré sú naplánované na augustové stredy so začiatkom vždy od 18.00 hodiny podvečer. Prvá s názvom „Senica a židovská komunita“ začína 3. augusta, o týždeň neskôr (10. augusta) nasleduje „Stretnutie pamätníkov s „panskej“ ulice, 17. augusta je na programe téma „Náboženstvo doby bronzovej“ a posledná prednášková streda je naplánovaná na 24. augusta s námetom Starej Sotiny.

Okrem stálych expozícií bude v Múzeu Senica od 14. augusta do polovice septembra pri príležitosti 80. výročia od atentátu na Heydricha nainštalovaná krátkodobá expozícia v spolupráci s KVH Záhorie „Pamätník Lidice“. Výstava znázorňuje udalosti atentátu na zastupujúceho ríšskeho protektora Reinharda Heydricha a následné nacistické represálie.

To je tohtoročná letná nádielka kultúrnych podujatí, ktoré organizuje a spoluorganizuje mesto Senica prostredníctvom príspevkovej organizácie MsKS a Múzea Senica počas prázdninových mesiacov júl a august 2022.

https://www.nazahori.sk/2022/06/29/oocr-zahorie-jubilejny-stramak-fest-bude-na-senickom-letisku/
Redakcia

Recent Posts

Školy aktuálne nečelia ďalšej hrozbe, výučba bude pokračovať

Výučba na slovenských školách bude vo štvrtok plynule pokračovať. Polícia skontrolovala všetky školy, v ktorých…

13 hodín ago

Aktuálne: Nikolasa z Myjavy obvinili za šírenie poplašnej správy

V rámci včerajšieho poobedia (7.5.2024) polícia na linke 158 zaznamenala oznam o nachádzajúcej sa bombe…

15 hodín ago

Mlyny zo Záhoria sa zapoja do Dňa otvorených mlynov v Česku

V sobotu 11. mája 2024 sa po prvýkrát uskutoční v Českej republike Deň otvorených mlynov.…

17 hodín ago

Stupavské hádzanárky vyhrali 1. ligu, sezónu hodnotí tréner

Skvelý úspech sa podaril hádzanárkam HC Tatran Stupava. Ženy zo Záhoria ovládli suverénne 1. ligu,…

18 hodín ago

Deň víťazstva nad fašizmom

Pred 79 rokmi - 8. mája 1945 - sa na európskom kontinente skončil doposiaľ najtragickejší…

22 hodín ago

📷 📺 Sobotište bolo „Mekkou“ habánov viac ako 200 rokov

Na Záhorí v Sobotišti v Trnavskom samosprávnom kraji vzniklo v zrekonštruovanom mlyne múzeum, ktoré pripomína…

1 deň ago