Categories: Senica

„Malá krajská scénická žatva“ v Senici a Trnave

Tento ročník  sa uskutoční v dňoch 6. a 7. apríla 2018 v Mestskom kultúrnom stredisku v Senici a v Divadelnom štúdiu Disk v Trnave. Vstup je voľný. 

„Malá krajská scénická žatva“

Trnavský samosprávny kraj a Trnavské osvetové stredisko sú organizátormi postupovej súťaže amatérskych divadelných súborov.

Krajskej postupovej súťažnej prehliadky sa zúčastňuje amatérsky divadelný súbor  kategórie mladých  DEMOscéna z Trnavy s inscenáciou „Kastelánka“ (v sobotu 7. apríla 2018 o 10,00 h. v MsKS Senica).

V piatok prehliadku otvorí ZÁHORÁCKÉ DIVADLO zo Senice inscenáciou „Svatojánské drímoty“ (6. apríla 2018 o 19,00 h. v MsKS Senica). Druhá sobotňajšia inscenácia divadla dospelých,  súťažnej B. kategórie – tradičný prúd divadla,  bude v podaní divadelného súboru DOSKA – MARION z Dolnej Krupej „Prievan v apartmáne č. 648“ (7. apríla 2018 o 12,00 h).

zdroj: zahorackedivadlo.sk

A. kategória divadla dospelých – súčasné prúdy európskeho a svetového divadla dostane priestor v Divadelnom štúdiu DISK v Trnave na Kopánke. V sobotu 7. apríla O 17,00 h. sa budú prezentovať domáci, DS Disk s inscenáciou „Chodník“.

Hosťujúcemu Divadlu YARMAT z Dolných Orešian a ich inscenácii „Smrteľníci“ bude patriť záver MKSŽ 2018 (7. apríla 2018 o 20,30 h.)

Zdroj: Facebook/Divadlo Yarmat

Malá krajská scénická žatva vytvára priestor na prezentáciu umeleckej tvorby v oblasti divadla, vzájomnú konfrontáciu a inšpiráciu amatérskych divadelných súborov.

Súťažné inscenácie MKSŽ 2018 bude hodnotiť odborná porota : Mgr. art. Zuzana Galková, odborná pracovníčka pre divadlo mladých a divadlo dospelých, divadelná režisérka z Bratislavy, Ing. arch Mgr. art Michal Lošonský, ArtD., z Pezinka, učiteľ Katedry scénografie Divadelnej fakulty VŠMU a PhDr. Elena Knopová, PhD. vedecká pracovníčka, riaditeľka z Ústavu divadelnej a filmovej vedy SAV z Bratislavy.

Do celoštátneho stupňa súťaží (FEDIM 2018 a Belopotockého Mikuláš 2018) postupia víťazné súbory. Hlavným kritériom bude umelecká kvalita inscenačného tvaru a prínos pre ďalšie pozitívne smerovanie amatérskeho divadla.

 

 

 

 

  

 

Tlačová správa

Recent Posts

📷 📺 Expozícia M.R. Štefánika Generál – osloboditeľ v jeho rodisku na Košariskách

Nová expozícia SNM – Múzea Slovenských národných rád – Múzea M. R. Štefánika v jeho…

25 minút ago

Hádzaná: Záhoráci doma nestačili na Nové Zámky

Ani v treťom zápase Ligového pohára Niké Handball extraligy sa Záhoráci bodov nedočkali, keď na domácej…

2 hodiny ago

📺 História Mohyly M. R. Štefánika na Bradle

Mohyla M. R. Štefánika bola slávnostne odhalená na Bradle v nedeľu 23. septembra 1928. O…

9 hodín ago

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

24 hodín ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

1 deň ago

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

1 deň ago