Categories: Záhorie

IV. liga: Záhorácke mužstvá bez prehry

Jakubov remizoval na domácom ihrisku, Veľké Leváre s bodom zo súperovho trávnika. 

ŠK Závod – TJ Slovan Viničné 2:0 (1:0)

11. Čemba, 51. Drahoš

ŠK Závod: Ťažký – Drahoš (76. Šimuna), Brunclík, Gildein (46. D. Hajdin), Čemba (C), Sedláček, Švec, Žák (66. Kudoláni), Valla, Andrla, Blecha (86. K. Hajdin) 

V dueli medzi Závodom a Viničným sa o ofenzívu staralo len jedno mužstvo. Hostia vyčkávali sústredení pred vlastným pokutovým územím a spoliehali sa na brejkové situácie, naopak domáci futbalisti aktívne dobýjali ich obranné hradby. V 11. minúte Čembov center z pravej strany zavial silný vietor až za chrbát prekvapeného gólmana hostí a domáci futbalisti vyhrávali po kurióznom góle 1:0. Po zmene strán stál na konci peknej kombinačnej akcie Drahoš, ktorý v 51. minúte loptu dopravil z bezprostrednej blízkosti do prázdnej brány. Závod zvládol tlak po posledných neúspešných výsledkoch a drží tak kontakt so stredom tabuľky.

TJ Záhoran Jakubov – MŠK Kráľová pri Senci 1:1 (0:1)

58. Pokorný – 13. Orlík

TJ Záhoran Jakubov: Vasko – Zajíček, Ambra, Koporec, Gajdár, Petrík (C), Sobolič, Pokorný, Ševčík, Voltemar (46. Hrdina), Kráľ

Oba celky sú bezprostredne zainteresované do bojov o záchranu, čo mali možnosť vidieť diváci od úvodných minút zápasu. Hral sa nervózny zápas, ktorého skóre otvoril po obrovskej hrúbke domáceho stopéra v 13. minúte hosťujúci Orlík. Domácich inkasovaný gól zaskočil, nedokázali sa dostať do potrebného tempa a pôsobili veľmi rozhárane. Po zmene strán však našli recept na súperovho gólmana. V 58. minúte domáci tím preniesol loptu z pravej strany ihriska, Pokorný si loptu ukážkovo spracoval, potiahol na os ihriska a krížnou strelou nedal šancu súperovmu brankárovi. Domácich borcov vstrelený gól povzbudil, no napriek dobrým príležitostiam sa skóre už do záverečného hvizdu nezmenilo.

FK Karpaty Limbach – TJ Veľké Leváre 0:0

TJ Veľké Leváre: Podhorec – Malík, P. Čermák, Šíra, Hyll (C), Hýll, Kozák, Hollý, Štefík, M. Čermák, Skácal (63. Hájek) 

To, že oba celky v tejto sezóne príliš veľa gólov nedávajú, sa naplno prejavilo v ich vzájomnom meraní síl. Ani domáci Limbach, ani hostia z Veľkých Levár totiž nenašli v dueli 18. kola kľúč na odomknutie súperovej svätyne. Duelu dominovali brankári, hoci príležitostí bolo ako šafranu. Hostia sa musia skonsolidovať, pretože na chrbát im už dýchajú celky z dna tabuľky.

FKM Karlova Ves BA – FC Malacky 0:3 (0:1)

28., 70. Ronec, 87. Lörinczi

FC Malacky: Klempa – Rupec (85. Mikula), Kovárik, Uhrinec (C), Velický, Čeřovský (61. Michalek), Sloboda (81. Hitmar), Miklušičák, Prečuch (61. Mifkovič), Ronec, Havlík (61. Lörinczi)

Hráči Malaciek natiahli svoju sériu neporaziteľnosti už na 17 stretnutí! Proti nováčikovi z Karlovej Vsi potvrdil svoje kanonierske schopnosti hosťujúci Vladimír Ronec, ktorý v 28., resp. 70. minúte poslal lídra tabuľky do vedenia. Skutočnosť, že Malacky disponujú azda najširším a najkvalitnejším kádrom spomedzi všetkých účastníkov IV. ligy, sa potvrdila v 61. minúte. Hosťujúci tréner využil možnosť štvornásobného striedania, no výkonu hostí to neuškodilo. Naopak, striedajúci Lörinczi zaznamenal po svojom zimnom príchode v druhom zápase svoj druhý ligový gól, ktorým uzavrel skóre duelu na konečných 0:3.

Ďalšie výsledky

ŠK Vrakuňa Bratislava   –   CFK Pezinok-Cajla   1:0

SDM Domino   –   FK Lamač Bratislava   5:1

OŠK Slovenský Grob   –   TJ Čunovo   0:4

MFK Rusovce   –   SFC Kalinkovo   1:0

 

 

 

Angelika Kmecová

Recent Posts

Skvelý úspech basketbalistov Holíča, vyhrali 2. ligu

Skvelý úspech dosiahli basketbalisti MŠK BO Holíč, ktorí vo finále 2. ligy zdolali domácich hráčov…

2 hodiny ago

Gbelan Ondrej Vanek čistí rieky po celom svete

Príroda nám vytvorila nádherné nekonečné vody plné života a človek z nich svojím správaním robí…

4 hodiny ago

Otvorenie letnej sezóny Pálffyovského kaštieľa v Malackách

V stredu 1. mája 2024 sa otvára letná sezóna Pálffyovského kaštieľa počas Prvomájových Malaciek. V…

8 hodín ago

Rohožník: Trestné stíhanie pre vraždu a úmyselné ublíženie na zdraví

Polícia aktualizovala informácie k včerajšej tragickej udalosti v obci Rohožník. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa…

9 hodín ago

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

11 hodín ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

12 hodín ago