Malacky

Malacké komunitné centrum rastie, Vstúpte sa rozširuje

V lokalite Ulice 1. mája v Malackách je čulý stavebný ruch. Sídlo organizácie Vstúpte sa rekonštruuje a rozšíri sa o prístavbu a o pár stoviek metrov ďalej vzniká v areáli centra voľného času nové komunitné centrum.

 Oba projekty sú financované z eurofondov. Vstúpte získalo dotáciu 432 958 € a mesto na komunitné centrum dostalo nenávratný finančný príspevok 370 288 €.

Komunitné centrum

Vizualizácia Komunitné centrum MA / foto mesto Malacky

Vzniká na mieste, kde stál stredný pavilón centra voľného času. Ten bol úplne zbúraný, boli vybudované nové základy, pribudla hydroizolácia, inštalácie a prípojky. Múry momentálne siahajú do výšky stropu prvého nadzemného podlažia.  V ďalších dňoch budú stavbári debniť strop, aby mohli práce pokračovať druhým nadzemným podlažím.

Komunitné centrum bude okrem iného tvoriť viacúčelová sála so zázemím a miestnosti na rôzne druhy terapie. Vzniknú tam priestory pre poskytnutie služieb na komunitnej báze pre deti, mládež a dospelých so zdravotným postihnutím, deti z detského domova a pre deti a mládež zo sociálne vylúčených skupín.

Projekt Vybudovanie komunitného centra v Malackách je podporený z Európskeho fondu regionálneho rozvoja prostredníctvom Integrovaného regionálneho operačného programu.  

Vstúpte

Rekonštrukcia a prístavba rehabilitačného strediska n.o. Vstúpte

Rehabilitačné stredisko Vstúpte pomáha ľuďom s mentálnym postihnutím. Za získanú dotáciu sa kompletne zrekonštruuje a rozšíri súčasná budova, kde pribudnú nové priestory, vrátane chránenej dielne. Zároveň sa postaví výťah, aby bol celý priestor bezbariérový.

Aktuálne sú vykopané základy prístavby a pripravujú sa nové prípojky vody, kanalizácie, plynu a elektriny. V pôvodnej budove sú už vybúrané priečky a sadrokartónové podhľady – tam sa bude pokračovať po tom, čo sa urobí hrubá stavba prístavby.

Projekt Rekonštrukcia a prístavba rehabilitačného strediska Vstúpte je podporený z Európskeho fondu regionálneho rozvoja prostredníctvom Integrovaného regionálneho operačného programu.  

Text: Ľ. Pilzová, foto: S. Osuský, autor vizualizácií: B. Škopek

Tlačová správa

Recent Posts

📺 História Mohyly M. R. Štefánika na Bradle

Mohyla M. R. Štefánika bola slávnostne odhalená na Bradle v nedeľu 23. septembra 1928. O…

5 hodín ago

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

20 hodín ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

22 hodín ago

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

1 deň ago

Na Záhorí nehoda mladíkov, úradovať mal alkohol, jeden je v kritickom stave

Dopravní policajti dnes 3.5.2024, v skorých ranných hodinách, riešili dopravnú nehodu medzi obcami v okrese…

1 deň ago

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

2 dni ago