Skalica

SMM vyhlásila verejnú súťaž na prenájom vinohradu v lokalite Novosady Skalica

Správa mestského majetku s.r.o. (SMM) Skalica vyhlásila obchodnú verejnú súťaž (OVS) na prenájom vinohradu v katastrálnom území Skalica a lokalita Novosady dolné a Novosady horné.

Termín predkladania súťažných návrhov do 16.03.2022 do 14.00 hodiny. Informuje o tom Úradná tabuľa mesta Skalica a www.smmskalica.sk.

Predmet obchodnej verejnej súťaže

Prenájom vinohradu v lokalite Novosady dolné a Novosady horné v katastrálnom území Skalica:

 a) časť pozemku registra „C“ parc. č. 9045 vo výmere 58 936 m², druh pozemku:orná pôda, k. ú. Skalica, zapísaný na liste vlastníctva č. 8027, na ktorom sa nachádza vysadený mladý vinohrad s celkovým počtom sadeníc 27 376 ks. Odrodová skladba je uvedená v prílohe č.1  /DIEL A/

b) časť pozemku registra „C“ parc. č. 9045 vo výmere 31 012 m², druh pozemku: orná pôda, k. ú. Skalica, zapísaný na liste vlastníctva č. 8027, na ktorom sa nachádza vysadený mladý vinohrad s celkovým počtom sadeníc 14 709 ks. Odrodová skladba je uvedená v prílohe č. 1 /DIEL B/

 c) časť pozemku registra „C“ parc. č. 9045 vo výmere 76 041 m², druh pozemku: orná pôda, k. ú. Skalica, zapísaný na liste vlastníctva č. 8027, na ktorom sa nachádza vysadený mladý vinohrad s celkovým počtom sadeníc 34 343 ks. Odrodová skladba je uvedená v prílohe č. 1 /DIEL D/

d) časť pozemku registra „C“ parc. č. 8978 vo výmere 14 059 m², druh pozemku: orná pôda, k. ú. Skalica, zapísaný na liste vlastníctva č. 8027, na ktorom sa nachádza vysadený mladý vinohrad s celkovým počtom sadeníc 3 447 ks. Odrodová skladba je uvedená v prílohe č. 1 /DIEL E/

Vlastníkom pozemkov na ktorých je vysadený vinohrad je mesto Skalica. SPRÁVA MESTSKÉHO MAJETKU, s.r.o. je na základe nájomnej zmluvy zo dňa 10.06.2004 oprávnená disponovať s predmetnými pozemkami.

Situačný nákres rozloženia jednotlivých dielov vinohradu na jednotlivých parcelách je uvedený v prílohe č. 2.

2. Minimálne nájomné vo výške 0,266 EUR za jednu sadenicu / 1rok a 45 EUR za hektár pôdy / 1 rok. K nájomnému bude účtovaná DPH podľa platnej legislatívy v SR.

3. Nájomná zmluva bude uzatvorená na dobu určitú 30 rokov odo dňa účinnosti nájomnej zmluvy.

4. Účelom nájomného vzťahu založeného touto zmluvou je rozvíjanie a zachovávanie vinohradníckej tradície v meste Skalica a zabezpečenie kvalitnej a odbornej starostlivosti o prenajatý vinič s príslušenstvom, profesionálnymi spoločnosťami, ktoré sa venujú pestovaniu viniča a spracovaniu dopestovaného hrozna a výroba tradičných vinných produktov v regióne Skalicka.

5. Nájomné sa bude platiť prenajímateľovi za vysadený vinohrad od 7. roka veku sadeníc vrátane.

6. Prenajímateľ si vyhradzuje právo na zmenu výšky nájomného za sadenice, oporné konštrukcie a pozemok v pravidelnom päťročnom cykle od prvého roka platenia nájomného. Výška zmeny nájomného bude zohľadňovať priemernú mieru inflácie za uvažované päťročné obdobie v odvetví výrobcov a spracovateľov vín.

7. Výpovedná doba je jeden rok.

Podmienky súťaže

Podmienky obchodnej verejnej súťaže sú obsahom návrhu Zmluvy o prenájme pozemku, viniča a opornej konštrukcie. Viac v priložených prílohách.

Zdroj: Mesto Senica a SMM Skalica

Angelika Kmecová

Recent Posts

TTSK: Podkrovie Záhorskej galérie bude po obnove slúžiť na výstavy

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) začal s rekonštrukciou podkrovia v Záhorskej galérii Jána Mudrocha v Senici…

29 minút ago

Upozornenie: Vodičov čaká týždeň obmedzení od Kútov na D2

Na diaľnici D2 od Záhoria za Kútmi v smere do Bratislavy bude počas budúceho týždňa…

12 hodín ago

V stredu pochod Sobotištská 15-ka

V stredu sa uskutoční tradičný, tento rok už 40. ročník, turistického pochodu Sobotištská pätnástka. Informujú…

14 hodín ago

Upozornenie: Hraničný most na Záhorí bude uzatvorený

Slovenská správa ciest (SSC) informuje o uzávierke hraničného mosta cez rieku Morava medzi Slovenskom a…

16 hodín ago

Aktuálne: Obmedzenie dopravy pre nehodu na Pezinskej Babe

V klesaní z Pezinskej Baby v smere od Perneku na Pezinok dopravná nehoda v zákrute,…

19 hodín ago

📷 📺 Desatoro turistu a tipy na výlet

Na čo všetko by ste mali myslieť, v rámci plánovania turistických výletov, pre vás pripravila redakcia…

23 hodín ago