Holíč

📺 Marián Studenič si našiel v NHL nový klub!

Rodák z Holíča a odchovanec skalického hokeja, Marián Studenič, má dôvod na radosť. Útočník sa dohodol na ročnej dvojcestnej zmluve s nováčikom NHL – tímom Seattle Kraken.

Táto zmluva, ktorá je hodnotená na 775.000 dolárov, by mohla znamenať pre Studeniča nové príležitosti a vytvoriť mu miesto medzi elitou hokejovej profiligy.

Studenič je blízko toho, aby sa stal prvým Slovákom, ktorý si obliekol dres najmladšieho klubu v NHL. Svoju kariéru začal v tíme Dallas Stars, kde pôsobil v minulých dvoch sezónach. Napriek tomu, že preukázal svoj potenciál, nedostal od klubu kvalifikovanú ponuku na nový kontrakt. V dôsledku toho sa stal 24-ročný slovenský reprezentant neobmedzeným voľným hráčom NHL a od 1. júla mal možnosť rokovať s akýmkoľvek klubom v lige.

Tento klub je pre Studeniča tretím zamestnávateľom v NHL. Predtým pôsobil aj v tíme New Jersey Devils, ktorý ho draftoval v roku 2017 v 5. kole zo 143. miesta.

Minulá sezóna pre Studeniča nebola ideálna, keďže odohral len tri zápasy za Dallas Stars, v ktorých sa mu nepodarilo zaznamenať žiadny bod. Väčšinu sezóny strávil v farmárskom tíme Texas Stars, kde si však počínal veľmi dobre. V 67 zápasoch základnej časti AHL sa mu podarilo získať 48 bodov (21 gólov, 27 asistencií). Navyše, v osemnástich zápasoch play-off pridal ďalšie dva góly a štyri asistencie.

Celkovo v NHL odohral 44 zápasov v základnej časti profiligy, v ktorých zaznamenal šesť bodov (3+3). Okrem toho má aj štyri štarty v play-off.

Seattle Kraken sa rozhodli investovať do mladých talentov a okrem Mariána Studeniča získali aj ďalších hráčov. Útočníkom Johnom Haydenom a obrancom Jimmym Schuldtom sa podarilo uzavrieť zmluvy s tímom, čím sa posilnili v perspektívnych oblastiach tímu.

Redakcia

Recent Posts

Školy aktuálne nečelia ďalšej hrozbe, výučba bude pokračovať

Výučba na slovenských školách bude vo štvrtok plynule pokračovať. Polícia skontrolovala všetky školy, v ktorých…

13 hodín ago

Aktuálne: Nikolasa z Myjavy obvinili za šírenie poplašnej správy

V rámci včerajšieho poobedia (7.5.2024) polícia na linke 158 zaznamenala oznam o nachádzajúcej sa bombe…

15 hodín ago

Mlyny zo Záhoria sa zapoja do Dňa otvorených mlynov v Česku

V sobotu 11. mája 2024 sa po prvýkrát uskutoční v Českej republike Deň otvorených mlynov.…

17 hodín ago

Stupavské hádzanárky vyhrali 1. ligu, sezónu hodnotí tréner

Skvelý úspech sa podaril hádzanárkam HC Tatran Stupava. Ženy zo Záhoria ovládli suverénne 1. ligu,…

18 hodín ago

Deň víťazstva nad fašizmom

Pred 79 rokmi - 8. mája 1945 - sa na európskom kontinente skončil doposiaľ najtragickejší…

22 hodín ago

📷 📺 Sobotište bolo „Mekkou“ habánov viac ako 200 rokov

Na Záhorí v Sobotišti v Trnavskom samosprávnom kraji vzniklo v zrekonštruovanom mlyne múzeum, ktoré pripomína…

1 deň ago