Categories: Skalica

Matovič chce finančne podporovať novinárov, ale na otázky neodpovedá vedenie hnutia, ani primátorka Skalice za OĽaNO Anna Mierna

Novinári a redaktori sú zatiaľ dobrí pre OĽaNO, pokiaľ kritizujú iných, taká je skúsenosť regionálneho portálu NaZahori.sk. Svoje by o tom mohla povedať aj Transparency internacional Slovensko (TI).

TI písala o zneužití mestských novín mesta Gbely –  Gbelan na propagáciu kandidátky, dnes už zvolenej poslankyne do NR SR Anny Miernej, ktorá je zároveň primátorkou mesta Skalica. Župan Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič (OĽaNO) za to kritizoval Transparency a vehementne na sociálnych sieťach obhajoval neobhájiteľné.

VIAC TU: http://www.nazahori.sk/index.php/skalica/item/3105-mesto-gbely-zneuzilo-noviny-v-prospech-primatorky-skalice-a-miernej-kandidujucej-za-olano

 

Z NaZahori.sk išiel dotaz 5.3.2020 na tlačové oddelenie OĽANO press@obycajniludia.sk ohľadom pôsobenia politikov vo viacerých funkciách v tomto znení:

Aký má názor hnutie OĽaNO na to, že by politici mali zastávať dve verejné funkcie (napr. poslanec NR SR a post primátora).

Pýtam sa preto, lebo Vaša kandidátka zo Záhoria Anna Mierna, ktorá bola zvolená do parlamentu za poslankyňu NR SR, zastáva aj funkciu primátorky Skalice. 

Otázka je vzhľadom aj na vyhlásenia Vášho lídra Igora Matoviča tesne pred voľbami: https://zivot.pluska.sk/reportaze/pracuju-urcity-cas-dostanu-stedre-odstupne-politikov-sme-pytali-ich-postavenie/3

Odpoveď do dnešného dňa 9.3.2020 neprišla. 

Vyjadrenie primátorky Anny Miernej na otázku “Či zostane po prípadnom zvolení za poslankyňu NR SR na primátorskej stoličke?”, ešte v decembri povedala že áno:

Viac TU: http://www.nazahori.sk/index.php/skalica/item/3153-anna-mierna-olano-by-aj-po-zvoleni-do-nr-sr-zostala-vo-funkcii-primatorky-nebude-ako-viskupic

 

V nedeľu 1.marca 2020 v nočných hodinách bolo počuť a vidieť nad Skalicou ohňostroj. Podľa nami dostupných informácií z viacerých zdrojov, sa mohlo jednať o oslavu volebného úspechu zvolenej kandidátky hnutia. Malo sa to stať v blízkosti reštaurácie na Golfe, patriaca Kmotríkovej GRAFOBAL GROUP GOLF RESORT SKALICA a.s.

Z NaZahori.sk išiel dotaz 4.3.2020 na mesto@mesto.skalica.sk mindas.miroslav@mesto.skalica.sk  a primatorka@mesto.skalica.sk v tomto znení:

Dostali sme do redakcie podnety od viacerých čitateľov, že v nedeľu 1.3.2020 po 23.00 h bol v blízkosti reštaurácie na Golfe ohňostroj.

1. Vie mesto o takomto podujatí?

2. Vydalo mesto Skalica súhlas na používanie technických výrobkov podľa VZN mesta Skalica?

Odpoveď do dnešného dňa 9.3.2020 neprišla. 

 

No a oslovili sme 4.3.2020 aj Mestskú políciu v Skalici na mestskapolicia@mesto.skalica.sk v tomto znení:

Dostali sme do redakcie podnety od viacerých čitateľov, že v nedeľu 1. marca 2020 po 23.00 h bol v blízkosti reštaurácie na Golfe ohňostroj.

Máme k tomu otázky:

1. Viete potvrdiť, že v noci z 1.3. na 2.3 bol v Skalici ohňostroj. Zachytila to Mestská polícia?

2. Riešila to ako priestupok resp. overovala či disponuje MsP takouto informáciou?

3. Viete,  kto tento ohňostroj organizoval a pri akom podujatí?

Odpoveď do dnešného dňa 9.3.2020 neprišla. 

 

Upozorňujeme, že toto nie je jediná podobná skúsenosť s hnutím OĽaNO a ich ochotou odpovedať na niektoré otázky. 

Primátorka za OĽaNO a budúca poslankyňa NR SR Anna Mierna namiesto odpovede na otázku k predajom pozemkov Kmotríkovi, pošle direktívne pozvanie “na koberec”. Vyhráža sa novinárom právnymi krokmi a na dotaz z akého dôvodu, už nereaguje.

Suma 10 miliónov eur je pre regionálne médiá mimoriadne lákavá, ale je viac ako otázne, ako by sa zabezpečilo prerozdelenie tejto sumy a či by novinári dokázali byť „nezávislí“, ak by boli závislí na príjmoch zo štátnej kasy… A zrazu by začali chodiť aj odpovede na nepríjemné otázky?

Angelika Kmecová

Recent Posts

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

2 hodiny ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

13 hodín ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

1 deň ago

Na Záhorácku stenu slávy pribudne meno Vladimír Sedlák

Zajtra v rámci prvomájových osláv v Senici pribudne na Záhoráckej stene slávy ďalšie ozubené koliesko. Patriť…

2 dni ago

Vyhlásené pátranie po mužovi z Moravského Svätého Jána

Polícia prosí o pomoc pri pátraní. Senickí pátrači hľadajú nezvestného, 53-ročného Jacka Švandrlíka, z okresu…

2 dni ago

AKTUÁLNE: Dopravné obmedzenie na diaľnici D2

Obmedzenie na D2: Bratislavskí dopravní policajti od ranných hodín asistujú pri udalosti v cestnej premávke, ku…

2 dni ago