Categories: Senica

Video: Mesto Senica od utorka zatvára ZUŠ, CVČ a jasle, od stredy všetky materské a základné školy !

Na dnešnom dopoludňajšom zasadaní krízového štábu mesta Senica jeho členovia na čele s primátorom prerokovali možné opatrenia súvisiace s prevenciou šírenia koronavírusu. Informuje o tom na FB Mesto Senica.

Poverený regionálny hygienik Ľubomír Šarabok z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Senici prítomných informoval, že v okresoch Senica ani Skalica zatiaľ nie je známy žiadny prípad nákazy koronavírusom, preto majú RÚVZ navrhované opatrenia „len“ odporúčací charakter – ide najmä o rušenie hromadných kultúrnych, spoločenských a športových podujatí. Rozhodnutie o tom, či samospráva pristúpi už v tejto fáze k zatvoreniu škôl a školských zariadení a k ich dočasnému prerušenou prevádzky, ponechal RÚVZ Senica na pleciach mesta.

„Situáciu v súvislosti so šírením koronavírusu nechceme podceniť. RÚVZ nám odporučil minimalizovanie rizík, preto sme od utorka do piatka pristúpili k zatvoreniu umeleckej školy, centra voľného času, detských jaslí a stopnutiu všetkých krúžkov na školách. Rovnako od utorka do konca týždňa bude pre verejnosť zatvorený dom kultúry, plaváreň, športová hala a zimný štadión. Od stredy do piatka budú v rámci preventívnych opatrení zatvorené aj všetky mestské materské a základné školy,“ konkretizuje súbor prijatých opatrení primátor Senice Martin Džačovský.

V dočasne upravenom režime (od utorka 10. marca do piatka 13. marca) bude fungovať v rámci Mestského úradu Senica prijímanie platieb – hotovosť bude v pokladni prijímaná v obmedzenom režime. Odporúčame povinnosti voči samospráve riešiť prostredníctvom prevodu, poštou alebo priamo v banke. Takisto vyzývame občanov, aby v tieto dni uprednostnili pri vybavovaní potrieb na mestskom úrade volili telefonickú alebo elektronickú formu.

Na odporúčanie regionálneho hygienika mesto Senica do konca týždňa ruší všetky hromadné kultúrne podujatia – konkrétne: slávnostné vyhlásenie ankety Športovec roka, ktoré bolo naplánované na 11. marca a takisto štvrtkové divadelné predstavenie Sluha dvoch pánov.

O všetkých uvádzaných opatreniach rozhodol dnes (9. marca) popoludní krízový štáb mesta Senica. Opatrenia sú v súlade s opatreniami, ktoré takisto dnes prijal krízový štáb Trnavského samosprávneho kraja.

Rekreačné služby mesta Senica

 

V rámci preventívnych opatrení proti šíreniu ochorenia COVID-19 (nový koronavírus), budú Mestská plaváreň a sauna, Mestská športová hala, Tenisová hala a ľadová plocha Zimného štadióna od 10.03.2020 až do odvolania ZATVORENÉ.

{Facebook}https://www.facebook.com/senica.sk/videos/135190817890796/{/Facebook}
Tlačová správa

Recent Posts

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

4 hodiny ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

6 hodín ago

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

10 hodín ago

Na Záhorí nehoda mladíkov, úradovať mal alkohol, jeden je v kritickom stave

Dopravní policajti dnes 3.5.2024, v skorých ranných hodinách, riešili dopravnú nehodu medzi obcami v okrese…

11 hodín ago

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

1 deň ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

1 deň ago