Categories: Skalica

Mesto iba odporúča nenavštevovať časti skalického lesa

Do časti poľovného revíru Skalica les počas danielej ruje nie je zákaz návštev, mesto Skalica iba odporúča ich nenavštevovať.

Mesto Skalica zverejnilo na svojich stránkach správu Odporúčanie – obmedzenie a zákaz vstupu do časti poľovného revíru Skalica les tu: https://www.skalica.sk/oznamy/odporucanie-obmedzenie-a-zakaz-vstupu-do-casti-polovneho-reviru-skalica-les-3054sk.html , z ktorej nebolo zrejmé, či ide o zákaz alebo iba odporúčanie.

„Okresný úrad vydal na žiadosť užívateľa poľovného revíru odporúčanie a mesto vydá zákaz vstupu do poľovného revíru, respektíve do uvedených častí – lokalít, ktoré sú v “zákaze” uvedené,“ uviedol Pavol Hrnčiar, vedúci pozemkového a lesného odboru na Okresnom úrade v Senici.

„Mesto Skalica zákaz vstupu ani obmedzenie vstupu do časti poľovného revíru Skalica les nevydalo. Stotožňujeme sa so zverejneným odporúčaním Okresného úradu Senica, Pozemkový a lesný odbor č. OU-SE-PLO-2021/010552-002 zo dňa 8.9.2021:Odporúčame predovšetkým z dôvodu bezpečnosti, v prípade návštevy lesných celkov v lokalitách Šumár, Fráterka, Lopata, Blahavy a Čupy, používať pestrofarebné oblečenie a obmedziť pohyb v noci a v čase brieždenia a stmievania. Čas prebiehajúcej danielej ruje je zároveň obdobím odlovu zveri, čo v uvedených lokalitách mimoriadne zvyšuje riziko  poranenia strelnou zbraňou,“ spresnilo mesto Skalica.

Odporúčanie/zákaz trvá od 20. septembra 2021 a z vydaného rozhodnutia nebolo zrejmé o čo vlastne ide. 

 

SKALICA

Predmetné odporúčanie Okresného úradu Senica – pozemkový a lesný odbor sa vydáva pre účely, aby Mesto Skalica v uvedenom čase obmedzilo vstup do uvedených častí Poľovného revíru Skalica les. 

 

 

 

 

 

CHVOJNICA

Podvečer samotu na rozhraní Záhoria a Kopaníc nečakane navštívila skupina turistov. 

Redakcia

Recent Posts

Študent skalického gymnázia v tíme Petra Sagana

Študent IV.B triedy skalického gymnázia Samuel Skladan sa stal členom nového slovenského prokontinentálneho cyklistického tímu…

5 hodín ago

Záhorie a Kopanice: Cez noc prehánky a výdatný dážď

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMU) vydal na túto noc do utorka 7.5.2024 doobeda, výstrahu 1. stupňa…

6 hodín ago

Pri tragickej nehode motorkára na Záhorí zasahoval vrtuľník

Leteckí záchranári zo svojej základne v Bratislave boli dnes popoludní vyslaní k nehode motocyklistu v…

7 hodín ago

TTSK: Župa bude spolupracovať s Ústavom pamäti národa

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) podpísal memorandum o spolupráci s Ústavom pamäti národa (ÚPN). Memorandum zahŕňa spoluprácu s verejnoprávnou…

9 hodín ago

Sekulský jarmok remeselníkov 2024

Zažite opäť jedinečnú atmosféru na podujatí Sekulský jarmok remeselníkov 2024, ktorý oživí obec na Záhorí…

11 hodín ago

Holíč: Zrážka áut, kolóna ale aj cestári či uzávera pre opravu mosta

V Holíči na Bernolákovej za kruhovým objazdom smerom von z mesta na Skalicu sa zrazili…

13 hodín ago