Categories: Myjava

Mesto Myjava zatiaľ pozemky pri nemocnici na výstavbu nepredá, nenašiel sa totiž záujemca

Na Mestskom zastupiteľstve v Myjave, ktoré sa začalo 3.12.2019 krátko po 14-tej hodine, primátor Pavel Halabrín informoval o tom, že mesto zatiaľ pozemky v priestore medzi ulicou Pri lesíku a nemocnicou nepredá. 

Dôvodom je, že o pozemky neprejavil záujem žiadny investor. “Do súťaže sa pri verejnom obstarávaní nikto neprihlásil, a preto sa pozemky zatiaľ predávať nebudú,” doplnil na zastupiteľstve primátor Halabrín .

V príprave projektovej dokumentácie pre individuálnu bytovú výstavbu (IBV) sa však bude pokračovať. 

Mesto Myjava pôvodne plánovalo pozemky predať individuálnym záujemcom, keď počítalo so 40 novými stavebnými pozemkami, ale napokon poslanci návrh prehodnotili. Rozhodli sa ho predávať ako celok prípadnému developerovi. Mesto vypísalo verejnú súťaž, v ktorej očakávalo minimálnu sumu 737.960 eur, no žiadny záujemca sa neprihlásil.

Na zastupiteľstve informovala poslancov zástupkyňa petičného výboru, ktorí sa snažia zabrániť výstavbe IBV Pri lesíku nad nemocnicou, Blanka Ušiaková o dôvodoch vzniku petície. 

O slovo sa prihlásila aj Dana Ševčíková, podpredsedníčka OZ Kozel k narušeniu jedinečného biotopu avizovanou možnou výstavbou v tejto lokalite.

“Budeme sa zaoberať pripomienkami petičného výboru. Mojím záujmom je napriek tomu postaviť na týchto miestach IBV. O tomto projekte rokujeme už od roku 2014, takže to nie je žiadna novinka. Je bežné, že občania začnú reagovať až vtedy, keď sa ich to začne týkať. Mesto musí hľadať riešenie na IBV, keďže najväčší problém mesta je sťahovanie obyvateľov v produktívnom veku z mesta a starnutie obyvateľstva. “Za posledných päť rokov je taký vývoj, že sa zvyšuje rozdiel medzi prisťahovanými a odsťahovanými obyvateľmi. V roku 2018 to bol v meste pokles o 100 obyvateľov,” vyjadril sa k petičnej akcii a dôvodoch mesta pre výstavbu primátor.

 

 

Angelika Kmecová

Recent Posts

Študent skalického gymnázia v tíme Petra Sagana

Študent IV.B triedy skalického gymnázia Samuel Skladan sa stal členom nového slovenského prokontinentálneho cyklistického tímu…

13 hodín ago

Záhorie a Kopanice: Cez noc prehánky a výdatný dážď

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMU) vydal na túto noc do utorka 7.5.2024 doobeda, výstrahu 1. stupňa…

15 hodín ago

Pri tragickej nehode motorkára na Záhorí zasahoval vrtuľník

Leteckí záchranári zo svojej základne v Bratislave boli dnes popoludní vyslaní k nehode motocyklistu v…

15 hodín ago

TTSK: Župa bude spolupracovať s Ústavom pamäti národa

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) podpísal memorandum o spolupráci s Ústavom pamäti národa (ÚPN). Memorandum zahŕňa spoluprácu s verejnoprávnou…

17 hodín ago

Sekulský jarmok remeselníkov 2024

Zažite opäť jedinečnú atmosféru na podujatí Sekulský jarmok remeselníkov 2024, ktorý oživí obec na Záhorí…

19 hodín ago

Holíč: Zrážka áut, kolóna ale aj cestári či uzávera pre opravu mosta

V Holíči na Bernolákovej za kruhovým objazdom smerom von z mesta na Skalicu sa zrazili…

21 hodín ago