Šaštín - Stráže

Mesto Šaštín-Stráže plánuje športoviská na Gazárke a základnej škole

Mesto Šaštín Stráže podalo projekt s názvom „Projekt športovísk mesta Šaštín – Stráže“ v miestach stavieb v rekreačnej oblasti Gazárka a v areáli Základnej školy Šaštín – Stráže. Informoval o tom primátor mesta Radovan Prstek.

V areáli Gazárka sa navrhuje na mieste súčasného tenisového kurtu vybudovať multifunkčné ihrisko. „Toto ihrisko bude doplnené workoutovým ihriskom a trojicou detských ihrísk – detské ihrisko, lezecké steny a veľká hracia veža. Tieto ihriská budú prioritne slúžiť pre športové aktivity mesta a hranie detí,“ uviedol Prstek.

Dopadová plocha multifunkčného ihriska bude riešená ako umelý trávnik. Pod workout  ihriskom a hracou vežou bude riešená liata podlaha EPDM podlaha. Pod lezeckými stenami bude ako dopadová plocha  uložený riečny štrk. Detské ihrisko s prvkami s kritickou  výškou pádu do 1m budú mať ako dopadovú plochu riešený trávnik.

Mesto Šaštín-Stráže plánuje športoviská na Gazárke a základnej škole Zdroj: Mesto Šaštín-Stráže

Ihriská budú voľne dostupné a doplnené novými lavičkami, stojanmi na bicykle, odpadovými nádobami a defibrilačnou stanicou prvej pomoci. Areál doplní šachový stôl. Výstavbou týchto ihrísk sa zlepší športová vybavenosť danej lokality,“ informoval primátor.

V areáli ZŠ sa navrhuje na súčasnej trávnatej ploche vybudovať detské ihrisko. „Detské ihrisko výrazne zvýši športovú vybavenosť  tohto školského areálu. Veríme, že sa podarí mestu uspieť a že sa zlepší situácia vo vybavenosti športovísk v našom meste, aby sa otvoril priestor pre zaujímavé trávenie voľného času detí a mládeže,“ doplnil Prstek.

Angelika Kmecová

Recent Posts

V Senici bude Regionálne centrum udržateľnej energetiky

Krajskí poslanci absolvovali v stredu 15. mája 2024 v poradí 12. riadne zasadnutie Zastupiteľstva TTSK. Poslanci schválili aj…

15 hodín ago

📺 Spoločné vyhlásenie Z. Čaputovej a P. Pellegriniho k spoločenskej situácii

Prezidentka Zuzana Čaputová sa dnes predpoludním stretla s novozvoleným prezidentom Petrom Pellegrinim. Nasledovalo ich spoločné…

19 hodín ago

Európska Cyrilo-metodská cesta vedie Záhorím

Cesta sv. Cyrila a Metoda spája kultúrne dedičstvo vyše 10 Európskych krajín a tiahne sa rozsiahlym…

20 hodín ago

Zastupiteľstvo TTSK: Župe sa darí dobre hospodáriť

Trnavskému samosprávnemu kraju (TTSK) sa darí dobre hospodáriť, využije to na modernizáciu a nové investície.…

22 hodín ago

Cykloturizmus: Európska Cesta Železnej opony vedie aj Záhorím

Cesta Železnej opony, certifikovaná kultúrna trasa Rady Európy, je diaľková cykloturistická trasa, ktorá spája až…

2 dni ago

Vrtuľníková záchranka sa vyjadrila k prevozu premiéra po atentáte

Po stredajšom rokovaní vlády v Handlovej sa strieľalo. Bol spáchaný atentát na premiéra Roberta Fica. Zasahovala…

2 dni ago