Aktuality

V stredu do Trenčína radšej nejazdite, očakáva sa až kolaps dopravy

V stredu 14. júna 2023 sa v Trenčíne uskutoční koncert skupiny Rammstein, ktorý pravdepodobne spôsobí veľkú záťaž v doprave a bude skúškou nervov nielen vodičov, ale aj ostatných obyvateľov Trenčína. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa KR PZ v Trenčíne Katarína Kuzmová.

V minulosti sa uskutočnilo spoločné rokovanie zástupcov polície s organizátorom koncertu a ostatnými príslušnými organizáciami štátnej správy a samosprávy, kde boli uplatnené podmienky pre zaistenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky.

Organizátor podujatia vyzval fanúšikov, aby prichádzali na miesto v dostatočnom predstihu. Postupné rozloženie príchodu 40-tisíc ľudí zníži riziko vytvárania kolón.

Čo sa týka dopravnej situácie, vodiči prichádzajúci  od Bratislavy a Nitry budú priebežne usmerňovaní k parkovacím plochám už v križovatke diaľnice D 1 od obce Lúka. Následne po ceste II/507 k obci Trenčianske Stankovce a po ceste I /9 k obci Veľké Bierovce.

Vodiči prichádzajúci  zo stredného Slovenska (BB, ZV) budú vedení po ceste I/9 k obci  Veľké Bierovce a následne k parkovacím plochám vyčlenených ku koncertu.

Vodiči zo severnej strany Slovenska teda od žilinského kraja, z východného Slovenska, z Českej republiky (Moravy) a Poľska budú smerovaní do križovatky D1, výjazd pri Novom Meste nad Váhom. Následne po ceste II/515 a potom II/507 do Trenčianskych Stankoviec a následne po ceste I/9 do obce Veľké Bierovce. 

Parkovisko bude na základe informovania organizátorom otvorené už  v dostatočnom časovom predstihu od 14. júna od 09.00 hod. do 15.júna 4.00 hod. ráno. Vstup na parkovisko sa bude nachádzať na letisku zo strany Opatovce a bude riadne vyznačený dopravným značením a informačnými tabuľkami. Polícia má vedomosť aj o posilnení autobusovej dopravy.

Z dôvodu rekonštrukčných prác a havarijnej uzávery mosta na ceste I/9 je potrebné, aby si účastníci koncertu svoju cestu naplánovali s dostatočným časovým predstihom a rešpektovali pokyny polície a organizátora koncertu.

Zároveň je potrebné upozorniť návštevníkov koncertu, že platené parkovisko umiestnené na vymedzenej ploche vedľa letiska bude podmienené platnou parkovacou vstupenkou, ktorú nebude možné zakúpiť na mieste podujatia.

Polícia v Trenčianskom  kraji v súvislosti s konaním tohto koncertu nasadila viac ako 90 policajtov. „Žiadame občanov, pokiaľ je to možné, aby si v deň konania koncertu naplánovali home office a ceste do Trenčína sa radšej vyhli,“ dopĺňa krajská hovorkyňa.

Policajné správy

Recent Posts

V sobotu cyklistické preteky Šaštínske kolečko

V sobotu 11.mája 2024 sa v rekreačnej oblasti Gazárka v Šaštíne - Strážach uskutoční 5.…

23 minút ago

Pre poškodený cyklochodník sa stretli zainteresovaní vo Vysokej pri Morave

Poškodenie cyklochodníka v BSK. Cyklotrasa EuroVelo 13, známa aj ako trasa Železnej opony, prechádza cez…

1 hodinu ago

📺BSK: Aké zmeny prináša novela stavebného zákona?

Od 1. apríla 2024 nadobudla účinnosť novela stavebného zákona, ktorá prináša viaceré dôležité zmeny. So…

5 hodín ago

Školy aktuálne nečelia ďalšej hrozbe, výučba bude pokračovať

Výučba na slovenských školách bude vo štvrtok plynule pokračovať. Polícia skontrolovala všetky školy, v ktorých…

1 deň ago

Aktuálne: Nikolasa z Myjavy obvinili za šírenie poplašnej správy

V rámci včerajšieho poobedia (7.5.2024) polícia na linke 158 zaznamenala oznam o nachádzajúcej sa bombe…

1 deň ago

Mlyny zo Záhoria sa zapoja do Dňa otvorených mlynov v Česku

V sobotu 11. mája 2024 sa po prvýkrát uskutoční v Českej republike Deň otvorených mlynov.…

1 deň ago