Skalica

MFK Skalica: Majerníkovi bude asistovať Pavol Farkaš

Pavol Farkaš je bývalý profesionálny futbalista, ktorý hrával za kluby ako Nitra, Myjava či Petržalka, no jeho kariéru zdobia aj zahraničné angažmány v Rumunsku, Taliansku a Grécku. 39-ročný bývalý ligový hráč taktiež patrí k členom realizačného tímu trénera slovenskej futbalovej reprezentácie Francesca Calzonu. Od novej sezóny bude asistovať v klube MFK Skalica trénerovi Pavlovi Majerníkovi.

„Oslovil ma tréner Pavol Majerník s otázkou, či by som bol myšlienke takejto spolupráce naklonený. Samozrejme, potešilo ma to, dohodli sme sa na stretnutí, kde sme si povedali predstavu našej spolupráce a následne sme sa dohodli aj s vedením klubu,“ ozrejmil Pavol Farkaš.

Ako doplnil, práca v klube je pre neho novou výzvou, ktorú sa rozhodol prijať. „Prakticky som sa len nedávno vyzul z kopačiek ako profi hráč a táto ponuka prišla pomerne rýchlo. Je to prvá liga a zaujímavá ponuka. Po veľmi rýchlom zvážení som sa rozhodol ju prijať,“ doplnil Farkaš.

Pre nového asistenta bude Skalica zo začiatku predstavovať neznámu. „Prehľad o slovenskej lige mám a vnímal som aj pôsobenie Skalice v najvyššej futbalovej súťaži. Myslím si, že svoju rolu v lige si v tomto ročníku zastali. Je to rodinný a stabilizovaný klub, takže nejaký všeobecný prehľad mám, ale určite sa budem s mnohými vecami aj zoznamovať.“

Pavol Farkaš má vďaka jeho bohatým futbalovým skúsenostiam klubu určite čo ponúknuť a práve aj to je jeden z jeho cieľov. „Chcem priniesť môj pohľad na futbal, ako aj poznatky a skúsenosti, ktoré som nadobudol. Aj pre mňa je to zároveň niečo nové  a rovnako aj ja chcem od realizačného tímu a celkovo ligy nasať čo najviac informácií, aby som sa každým dňom mohol zlepšovať a dopomohol tak klubu k lepším výsledkom. Verím, že túto dôveru, ktorú mi klub dal nesklamem a bude to obojstranne prínosná spolupráca,“ uzavrel nový asistent trénera MFK Skalica.

„Pre mňa bolo veľmi podstatné, aby som mal pri sebe človeka, ktorý môže aj mňa trénersky posúvať ďalej a preto som sa rozhodol pre Pavla Farkaša. Mal som na neho dobré referencia, spoločne sme absolvovali dlhý rozhovor, vďaka ktorému som usúdil, že je to človek, ktorý nám môže pomôcť v realizačnom tíme ale aj v klube. Okrem toho má dobrý futbalový rozhľad, všetci vieme, že je súčasťou realizačného tímu pri mužskej reprezentácii. Z tohto pohľadu si myslím, že bude mať dobré oko ako na hráčov, tak aj celkovo na futbal,“ dodal k príchodu nového asistenta tréner Pavol Majerník.

Author

Tlačová správa

Recent Posts

Záhorie: Termíny opráv ciest v obciach počas prázdnin

Časový harmonogram začiatkov opráv cesty II/501 na Záhorí od dnes a počas prázdnin v jednotlivých…

1 hodinu ago

BVS má nového generálneho riaditeľa

Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) má nového predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa. Stal sa ním Ladislav Kizak.…

2 hodiny ago

Záhorie: Čaká nás prvá vlna horúčav do 34 stupňov

Tento týždeň bude v našej oblasti prevládať horúce letné počasie s teplotami nad +30 °C,…

4 hodiny ago

Vodiči pozor: Začínajú dopravné obmedzenia na Záhorí

Okresné riaditeľstvo Policajného zboru (OR PZ) v Malackách dáva do pozornosti vodičom dopravné obmedzenia, s…

17 hodín ago

Záhorie: Vyliaty potok a zablatené ulice po lejaku

V noci zo soboty na nedeľu 15.-16.6.2024 zasiahol Záhorie intenzívny dážď, ktorý spôsobil zaplavenie a…

21 hodín ago

Nezabudli ste, dnes je Deň otcov

Tretiu júnovú nedeľu je sviatok Deň otcov, ktorý je venovaný všetkým otcom. Tradícia Dňa otcov vznikla…

1 deň ago