Skalica

MFK Skalica naplno bodoval v Zlatých Moravciach

V dvanástom kole Niké ligy sa futbalisti MFK Skalica vydali na súboj proti Zlatým Moravciam.

Tento tím už v tejto sezóne na vlastnom trávniku Skalica zdolala výsledkom 2:0. Skalica bola pred zápasom favoritom, vzhľadom na to, že Zlaté Moravce sa nachádzajú na poslednom mieste ligovej tabuľky a zatiaľ sa im nepodarilo zaznamenať víťazstvo.

FC ViOn Zlaté Moravce – MFK Skalica 0:1 (0:0)

Gól: 51. R. Haša, rozhodovali: Kružliak – Hancko, Vitko, ŽK: Suľa – Ranko, diváci: 830.

FC ViOn Zlaté Moravce: M. Knobloch – V. Majdan, G. Tumma (63. R. Čerepkai), P. Mijić, D. Duga (81. J. Michael Weir), K. Mondek (63. J. Švec), B. Sluka (46. J. Kalu Nsumoh), S. Suľa, A. Brenkus (63. M. Gono), F. Balaj, M. Čonka

MFK Skalica: M. Junas – A. Krčík, M. Ranko, O. Podhorin, O. Rudzan, M. Nagy, M. Mášik (68. M. Hollý), A. Morong (86. R. Matejov), R. Haša (68. A. Sobczyk), D. Smékal, A. Gaži (75. Y. Michael Yao)

Priebeh zápasu

Zápas začal lepšie pre Skalicu, keď už v 2. minúte Gaži pokúsil ohroziť domácu bránu, jeho pokus však skončil na žrdi. V priebehu zápasu sa nediali žiadne zásadné udalosti. V 40. minúte sa Mášik dostal do dobrej pozície pred šestnástkou, ale kvôli nesprávnej prihrávke nedokázal útok dokončiť. Prvý polčas sa skončil bezgólovou remízou 0:0.

Druhý polčas začal šancou Mášika, ktorý však narazil na obranu v podobe Majdana. V 51. minúte Skalica prešla do vedenia po tom, čo sa strela Moronga odrazila od brvna do žrde a pred bránu, kde už na ňu čakal Haša a otvoril skóre zápasu. Zlaté Moravce sa snažili o vyrovnanie, ale Mijićov pokus minul bránu.

V 60. minúte sa Mášikov center dostal k Podhorinovi, ktorého hlavičku brankár Knobloch vyrazil na roh. V 72. minúte sa domáci tím dostal do šance, keď Balajov pokus zastavil Junas. Záver zápasu priniesol ešte jednu šancu pre domáci tím. Kapitán Skalice Nagy zablokoval šancu Majdana a Balajov pokus skončil nad bránou.

Hlasy po zápase

Vladimír Cifranič, tréner FC ViOn: “Boli sme nútení upraviť naše rozostavenie na ihrisku, keďže nám absentujú defenzívny stopéri. V ofenzíve nám chýba schopnosť preniknúť obranou súpera. Po obdržanom góle sme sa snažili otočiť výsledok, no naša kvalita, najmä v oblasti streľby, nie je dostatočná. Skalica zápas úspešne kontrolovala. V posledných troch kritických zápasoch sme získali len jeden bod a je na nás, aby sme túto situáciu zlepšili. Je zrejmé, že nikto nie je spokojný – tréneri, hráči, ani vedenie. Je nevyhnutné prijať určité opatrenia. Ak rozhodnutie príde z vedenia klubu, akceptujem ho. Naša situácia je ešte komplikovanejšia vzhľadom na zranenie Tummu, ktorý má zlomené rebro. Ešte neviem, ako zostavím tím na ďalší zápas.

Pavol Majerník, tréner MFK Skalice: “Prvý polčas bol plný bojov medzi šestnástkami, hoci sme hneď na úvod nevyužili výraznú šancu. Po prestávke sa nám podarilo skórovať, je však škoda, že sme zápas nezapečatili skôr. Domáci nás prekvapili svojim rozostavením a experimentovali s rôznymi taktikami. Napriek tomu sme si víťazstvo udržali. Som vďačný za získané tri body.

Redakcia

Recent Posts

Mlyny zo Záhoria sa zapoja do Dňa otvorených mlynov v Česku

V sobotu 11. mája 2024 sa po prvýkrát uskutoční v Českej republike Deň otvorených mlynov.…

24 minút ago

Stupavské hádzanárky vyhrali 1. ligu, sezónu hodnotí tréner

Skvelý úspech sa podaril hádzanárkam HC Tatran Stupava. Ženy zo Záhoria ovládli suverénne 1. ligu,…

1 hodinu ago

Deň víťazstva nad fašizmom

Pred 79 rokmi - 8. mája 1945 - sa na európskom kontinente skončil doposiaľ najtragickejší…

5 hodín ago

📷 📺 Sobotište bolo „Mekkou“ habánov viac ako 200 rokov

Na Záhorí v Sobotišti v Trnavskom samosprávnom kraji vzniklo v zrekonštruovanom mlyne múzeum, ktoré pripomína…

16 hodín ago

Aktuálne: V tuneli Sitina zrážka viacerých áut smerom na Záhorie

Na diaľnici D2 v Tuneli Sitina smerom do Lamača sa v ľavom pruhu zrazilo viacero…

18 hodín ago

Sviatočný deň aj parným rušňom Mazutka k Plaveckému hradu

Vlak s historickým parným rušňom Mazutka bude vypravený v Bratislave. Trasa povedie Záhorím cez Zohor, Lozorno,…

23 hodín ago