Skalica

MFK Skalica postúpila do Fortuna ligy

MFK Skalica sa stane v nasledujúcej sezóne 2022/23 po šiestich rokoch opäť účastníkom najvyššej futbalovej súťaže Fortuna liga.

Po priamo postupujúcich Podbrezovú a Banskú Bystricu, bolo miesto vo Fortuna lige ponúknuté Prezídiom ÚLK Skalici ako tretiemu tímu v druhej najvyššej lige. Skalica bude musieť splniť mimoriadne použitie klubového licenčného systému, resp. skrátené licenčné konanie. Po ňom by sa mala stať tretím nováčikom Fortuna ligy.

Prezídium Únie ligových klubov sa zaoberalo situáciou po neúspešnom odvolaní FK Senica. Na základe uplatnení článkov súťaženého poriadku bol prijatý postup v zmysle článku 17, kedy bol zaradený na základe športového výsledku v 2. lige MFK Skalica. Skalica bude následne oslovená do skráteného licenčného konania, kde bude musieť splniť rozdielové kritériá, keďže jej bola udelená licencia pre druhú ligu a zároveň splnila podmienky pre účasť vo Fortuna lige vo forme podpísania zmluvy s ÚLK,“ hovorí výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák.

Klub zo Skalice už potvrdil, že ponuku na najvyššiu súťaž prijal. V nasledujúcom ročníku najvyššej súťaže nahradia Skaličania FK Senicu, ktorému prvostupňový orgán licenčného konania neudelil licenciu pre ročník 2022/2023.

https://www.nazahori.sk/2022/05/28/fk-senica-je-bez-licencie-do-fortuna-ligy-a-oficialna-web-stranka-opat-nefunguje/

„A tak do Skalice po šiestich rokoch opäť prichádza nová futbalová kultúra a oživenie v podobe pôsobenia nášho mestského futbalového klubu v najvyššej futbalovej súťaži na Slovensku. Sme presvedčení, že sa táto príležitosť stane pridanou hodnotou pre mesto, ako aj pre našich verných futbalových fanúšikov a nadšencov futbalu z celého Záhoria a okolia,“ uviedol klub.

https://www.nazahori.sk/2022/05/29/kostelnik-skoncil-v-mfk-skalica-kormidlo-prebera-juraj-jarabek/

Už minulý týždeň MFK Skalica zverejnil meno nového trénera, ktorým sa stal po Jozefovi Kostelníkovi Stanislav Jarábek. „Skutočnosť, že sa staneme jedným z prvoligových klubov je pre nás hnacím motorom pre novú sezónu a zároveň veľkým záväzkom, na ktorý sa už teraz pripravujeme s veľkým odhodlaním a entuziazmom. Veríme a urobíme všetko pre to, aby sme sa stali pre súčasné prvoligové kluby adekvátnym súperom a úspešne reprezentovali naše mesto a klub,“ doplnil klub zo Záhoria.

https://www.nazahori.sk/2022/05/27/jozef-kostelnik-s-klubom-mfk-skalica-skoncil-vzdy-v-top3/

Nový ročník Fortuna ligy odštartuje v polovici júla 2022, prvé kolo je na programe 15. – 17. júla 2022. V nasledujúcich dňoch bude známy aj program Fortuna ligy.

Redakcia

Recent Posts

Sekulský jarmok remeselníkov 2024

Zažite opäť jedinečnú atmosféru na podujatí Sekulský jarmok remeselníkov 2024, ktorý oživí obec na Záhorí…

45 minút ago

Holíč: Zrážka áut, kolóna ale aj cestári či uzávera pre opravu mosta

V Holíči na Bernolákovej za kruhovým objazdom smerom von z mesta na Skalicu sa zrazili…

3 hodiny ago

📷 Nehody opitých vodičov na Záhorí

Dopravní policajti Okresného riaditeľstva PZ Malacky boli v nedeľu 5. mája 2024 vyslaní k viacerým…

4 hodiny ago

Myjava: Uzávera námestia aj parkovísk pre podujatia

Mestská polícia Myjava upozorňuje občanov, zvlášť všetkých vodičov a majiteľov motorových vozidiel, na celkovú uzáveru…

4 hodiny ago

TTSK: Podkrovie Záhorskej galérie bude po obnove slúžiť na výstavy

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) začal s rekonštrukciou podkrovia v Záhorskej galérii Jána Mudrocha v Senici…

5 hodín ago

Upozornenie: Vodičov čaká týždeň obmedzení od Kútov na D2

Na diaľnici D2 od Záhoria za Kútmi v smere do Bratislavy bude počas budúceho týždňa…

17 hodín ago