Categories: Skalica

MFK Skalica privíta MFK Banskú Bystricu na vynovenom trávniku

Úvodné kolo druhej najvyššej futbalovej súťaže privíta na svojom trávniku MFK Skalica mužstvo MFK Duklu Banská Bystrica. Zápas sa odohrá dnes 21.7. s výkopom o 17:30 hodine.

Tráva na ihrisku Záhorákov prechádzala po sezóne revitalizáciou a potrebovala čas na regeneráciu, aby vydržala celú sezónu. Preto aj obe domáce prípravné zápasy sa hrali v Petrovej Vsi. 

Ceny vstupeniek a permanentiek zostali nezmenené.  Pre dôchodcov (muži) je cena 15 eur, pre dospelých (muži) 30 €. Kúpiť a vyzdvihnúť si ich môžete v pracovných dňoch na sekretariáte klubu. Ženy a deti do 10 rokov vstup zadarmo.

Preview MFK Skalica – MFK Dukla Banská Bystrica

Súper je síce nováčikom, ale je následníkom slávnejšej FK Dukla a netají sa ambíciami nadviazať na úspešného predchodcu. Banskobystričania hneď po postupe jasne deklarovali, že nechcú hrať v súťaži druhé husle a napovedala tomu aj príprava. V generálke si zmerali sily s Prešovom, s ktorým remizovali 3:3, keď viedli už 2:0. „Prípravné zápasy mi ukázali možnosti obsadenia hráčov na jednotlivých postoch, čo komu vyhovuje a čo nie. V Skalici nás o týždeň čaká na úvod súťažného ročníka náročné druholigové stretnutie. Nateraz som spokojný najmä s útočnou fázou, slabiny máme ešte v obrane,“ povedal po poslednom prípravnom stretnutí tréner nášho súpera Milan Tóth.

My sme základ kádru po minulej sezóne udržali pohromade a vystužili sme ho okrem talentovaných mladíkov aj skúsenými hráčmi. „Banská Bystrica je síce nováčik, ale len na papieri. Súper má vo svojom strede skúsených hráčov a v prvých zápasoch bude určite nebezpečný. My chceme byť v stretnutí dominantní, silní na lopte. Verím, že sme sa dobre pripravili a prvú prekážku v sezóne zvládneme,“ povedal na margo premiérového stretnutia hlavný tréner MFK Skalica Jozef Dojčan.

Na stretnutie sa tešia už aj hráči. „Samozrejme na úvodný duel sa už tešíme, predsa len príprava je príprava a súťažný duel úplne niečo iné. V prípravných zápasoch sme dokázali odohrať dobré stretnutia a verím, že na ne nadviažeme aj v ostrých súbojoch,“ poznamenal k úvodnému stretnutiu Lukáš Švrček. 

Preview k zápasu MFK Skalica – MFK Dukla Banská Bystrica. Na zápas pozýva tréner MFK Skalica Jozef Dojčan a hráči Skalice Lukáš Opiela a Lukáš Hlavatovič.

Vlado Miček

Recent Posts

Mlyny zo Záhoria sa zapoja do Dňa otvorených mlynov v Česku

V sobotu 11. mája 2024 sa po prvýkrát uskutoční v Českej republike Deň otvorených mlynov.…

55 minút ago

Stupavské hádzanárky vyhrali 1. ligu, sezónu hodnotí tréner

Skvelý úspech sa podaril hádzanárkam HC Tatran Stupava. Ženy zo Záhoria ovládli suverénne 1. ligu,…

2 hodiny ago

Deň víťazstva nad fašizmom

Pred 79 rokmi - 8. mája 1945 - sa na európskom kontinente skončil doposiaľ najtragickejší…

6 hodín ago

📷 📺 Sobotište bolo „Mekkou“ habánov viac ako 200 rokov

Na Záhorí v Sobotišti v Trnavskom samosprávnom kraji vzniklo v zrekonštruovanom mlyne múzeum, ktoré pripomína…

16 hodín ago

Aktuálne: V tuneli Sitina zrážka viacerých áut smerom na Záhorie

Na diaľnici D2 v Tuneli Sitina smerom do Lamača sa v ľavom pruhu zrazilo viacero…

18 hodín ago

Sviatočný deň aj parným rušňom Mazutka k Plaveckému hradu

Vlak s historickým parným rušňom Mazutka bude vypravený v Bratislave. Trasa povedie Záhorím cez Zohor, Lozorno,…

24 hodín ago