Categories: Skalica

MFK Skalica rozdrvila béčko Žiliny a aj po 6. kole bude lídrom tabuľky

Futbalisti MFK Skalica po prvom polčase hrali s béčkom Žiliny nerozhodne, ale v druhom súperovi pridali ďalšie góly a tešili sa z jednoznačného víťazstva a potvrdenia prvého miesta v tabuľke.

MFK Skalica – MŠK Žilina B 5:1 (1:1)

Góly: 26. Szöcs, 49. Opiela (11m), 53. Haša, 57. Haša (11m), 83. Mášik – 41. Gamboš

MFK Skalica: Junas – Švrček, Hlavatovič, Szöcs, Abrahám, Opiela (C), Nagy, Tomovič (84. Jakubek), Dolný (75. Pospíšil), Haša, Šebesta (82. Mášik)

MŠK Žilina B: Petráš – Majdan, Tevzadze, Kopas, Minárik (C), Gamboš, Rusnák (80. Petrák), Ďuriš, Bichakhchyan (73. Gono), Kovaľ (64. Myslovič), Moško

Rozhodcovia: Kráľovič –Mókoš, Vitko, 617 divákov.

Skaličani sa d osúpera pustili a od úvodu stretnutia mali jednoznačne navrch, ale nedokázali svoje šance pretaviť vo vedúci gól. Až v 26. minúte prišiel ďalší z viacerých rohov a Laci Szöcs otvoril skóre. O tlaku Záhorákov v prvej polhodine hovoril aj počet striel 14:6 v ich prospech. Lenže na strely sa nehrá a hosťom takisto vyšla v závere polčasu štandardná situácia, po ktorej vyrovnal Gamboš na polčasových 1:1.

Skaličanov to však neznechutilo a od úvodu druhej časti sa naplno pustili do svojho súpera a už po necelých štyroch minútach boli odmenený pokutovým kopom. Po dvoch nepremenených v minulom týždni sa k lopte postavil kapitán Opiela a nedal brankárovi šancu, keď mu loptu poslal po jeho pravej ruke. Neprešli ani štyri minúty a Záhoráci si vytvorili dvojgólový náskok. Dolný získal stratenú loptu, naservíroval ju Hašovi a ten vedel čo s ňou, poslal ju do siete. Výbornú desaťminútovku zakončil opäť Haša, keď premenil druhý pokutový kop. Moško stiahol v šestnástke Dolného a napriek tomu, že prvú jedenástku premenil Opiela, k druhej sa postavil Haša a kopol ju takmer rovnako ako skalický kapitán a zvýšil už na 4:1. V 83. minúte sa neulakomil v šanci haša, našiel striedajúceho Mášika, ktorý približne z desiatich metrov prestrelil gólmana a otvoril si svoj strelecký účet medzi dospelými.

Hlasy po zápase

Jozef Dojčan, tréner MFK Skalica: “Priznám sa, že z doterajších zápasov som mal práve z tohto najväčšie obavy. Vieme, ako sa v Žiline pracuje s mladými hráčmi, ktorí sú hladní po úspechu. Vlani tu hralo “béčko” Žiliny veľmi dobre. Prvý polčas to potvrdil, ale zodpovedne sme sa pripravili na to, ako chceme hrať a ako chceme v tomto zápase uspieť. Všetko sme tomu podriadili, som veľmi rád za víťazstvo.

Norbert Guľa, tréner MŠK Žilina B: “Myslím si, že sme sa pokúšali kombinovať celkom slušne cez stred poľa, ale kľúčová bola kvalita hráčov vpredu. Prvý polčas bol celkom slušný, paradoxne, aj keď sme hráčov upozorňovali, že domáci pôjdu do druhého polčasu aktívne, spravili sme individuálnu chybu. Bol z toho pokutový kop, potom sme sa troška zosypali, domáci boli v laufe. Aj keď domáci potom opticky poľavili, zaslúžene zvíťazili. V našej zostave hrali mladí hráči, ktorí zbierajú skúsenosti. Takto to chceme robiť.

Vlado Miček

Recent Posts

Školy aktuálne nečelia ďalšej hrozbe, výučba bude pokračovať

Výučba na slovenských školách bude vo štvrtok plynule pokračovať. Polícia skontrolovala všetky školy, v ktorých…

19 hodín ago

Aktuálne: Nikolasa z Myjavy obvinili za šírenie poplašnej správy

V rámci včerajšieho poobedia (7.5.2024) polícia na linke 158 zaznamenala oznam o nachádzajúcej sa bombe…

20 hodín ago

Mlyny zo Záhoria sa zapoja do Dňa otvorených mlynov v Česku

V sobotu 11. mája 2024 sa po prvýkrát uskutoční v Českej republike Deň otvorených mlynov.…

23 hodín ago

Stupavské hádzanárky vyhrali 1. ligu, sezónu hodnotí tréner

Skvelý úspech sa podaril hádzanárkam HC Tatran Stupava. Ženy zo Záhoria ovládli suverénne 1. ligu,…

24 hodín ago

Deň víťazstva nad fašizmom

Pred 79 rokmi - 8. mája 1945 - sa na európskom kontinente skončil doposiaľ najtragickejší…

1 deň ago

📷 📺 Sobotište bolo „Mekkou“ habánov viac ako 200 rokov

Na Záhorí v Sobotišti v Trnavskom samosprávnom kraji vzniklo v zrekonštruovanom mlyne múzeum, ktoré pripomína…

2 dni ago