Categories: Myjavsko

Myjava bojuje o Žihadielko

Spoločnosť LIDL Slovensko aj v tomto roku rozbieha známu kampaň zameranú na podporu výstavby detského ihriska Žihadielko.

Tá bude tento raz špecifická v tom, že budú mať šancu na získanie ihriska aj tie mestá a obce, v ktorých už Žihadielko stojí. Podľa doteraz organizátorom zverejnených informácii budú mať tieto mestá samostatnú súťažnú kategóriu a budú súperiť o nové ihrisko medzi sebou. Do kampane sa prihlásila aj Myjava a v pondelok 15. januára 2018, kedy má oficiálne začať samotné hlasovanie, sa dozvieme, či a s ktorými ďalšími obcami bolo naše mesto do súťaže zaradené. Hlasovanie za ihrisko potrvá do 28. februára 2018.

Zdroj: myjava.sk

 

Aj tento rok bola účasť v súťaži ponúknutá všetkým slovenským mestám, mestským častiam (v prípade Bratislavy a Košíc) a obciam, v ktorých sa nachádza minimálne 1 predajňa potravín Lidl. V termíne do 31.12.2017 mala samospráva mesta zvážiť, či má k dispozícií vhodný pozemok pre realizáciu ihriska, a či sa do projektu zapojí. V tomto termíne prejavilo záujem 74 z celkovo 104 oslovených miest. V roku 2018 prichádzame aj s novinkou. Bola vytvorená samostatná špeciálna kategória pre tie mestá, ktoré už Žihadielko vyhrali v minulých dvoch ročníkoch. Súťažiť sa teda bude v piatich kategóriách, (štyri kategórie, do ktorých sú mestá zaradené podľa počtu obyvateľov, a piata samostatná kategória miest, ktoré boli víťazmi z rokov 2016 alebo 2017). V každej kategórií môžu vždy dve mestá získať Lidl ihrisko Žihadielko. Na Slovensku tak aj v roku 2018 vyrastie ďalších 10 Lidl ihrísk Žihadielok.

Ihrisko Žihadielko je navrhnuté a realizované spoločnosťou, ktorá má tradíciu v tejto oblasti. Herné prvky sú z odolných materiálov a spĺňajú prísne kvalitatívne a bezpečnostné kritériá. Je samozrejmosťou, že všetky herné prvky detského ihriska prešli certifikáciou. Hodnota jedného Lidl ihriska Žihadielka je 87.000 €. Do hlasovania o ihrisko Žihadielko sa môže celé Slovensko zapojiť opäť od 15. januára až do 28. februára 2018. 10 miest s najvyšším počtom hlasov získa nové Lidl ihrisko Žihadielko a možno jedno z nich bude práve vo Vašom meste.

zdroj: zihadielko.lidl.sk

 

Redakcia

Recent Posts

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

7 hodín ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

9 hodín ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

10 hodín ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

17 hodín ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

1 deň ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

2 dni ago