Categories: Myjava

Myjava: K stúpajúceho počtu nakazených novým koronavírusom sa vyjadrili kompetentní

V Myjave stúpa počet nakazených novým koronavírusom, ktorý sa rozšíril po rodinnej oslave v neďalekej obci Poriadie.

Okres Myjava je po Prievidzi druhým najviac zasiahnutým regiónom v počte nakazených novým koronavírusom v Trenčianskom kraji. 

Mesto Myjava preto zvolalo na pondelok 27.7.2020 krízový štáb a prijalo opatrenia, ktoré by mali zabrániť ďalšiemu nárastu nakazených. 

 „V súvislosti s epidémiou, ktorá v okrese vznikla máme už 22 pozitívnych prípadov, ktoré sú aj mimo okres Myjava a niekoľko desiatok kontaktov týchto prípadov, ktoré sa ďalej došetrujú,“ vyjadrila sa Ľudmila Bučková, riaditeľka RÚVZ v Trenčíne.

Mesto Myjava prijalo prísne opatrenia

V meste je aktuálne 15 pozitívne identifikovaných a viac ako stovka ľudí, ktorí s nimi prišli do kontaktu. Radnica preto po zasadnutí krízového štábu prijala viacero protiepidemiologických opatrení.

 „Zastavili sme všetky kultúrne, spoločenské a športové podujatia, zavreli sme plaváreň, kúpalisko, niektoré mestské zariadenia, kde sa ľudia stretávali, zakázali sme organizovanie veľkých podujatí, osláv – zatiaľ do pondelka 3.augusta. Mesto pokračuje tiež v plošnej dezinfekcii verejných priestorov a zariadení v jeho pôsobnosti,”  povedal Pavel Halabrín, primátor Myjavy.

Mesto zrušilo po medzinárodnom folklórnom festivale v júni aj druhé najväčšie podujatie Dožinky v gazdovskom dvore a tiež dlho pripravované oslavy výročia vzniku mestskej časti Turá Lúka. 

Viac TU: http://www.nazahori.sk/index.php/myjava/item/3598-mesto-myjava-prijalo-prisne-opatrenia-proti-zamedzeniu-sirenia-noveho-koronavirusu

MsÚ v Myjave je od pondelka zatvorený

Na úrade sa od pondelka 27. júla 2020 vybavuje len nevyhnutná agenda matriky.

“Jedna z pracovníčok organizácie, ktorá má prenajaté priestory na Mestskom úrade v Myjave, bola v sobotu pozitívne identifikovaná na nový koronavírus. Pohybovala sa v priestoroch a prichádzala do kontaktu s ľuďmi na úrade. Tiež štyria naši kolegovia majú deti, ktoré sú v skupine rizikových a boli testovaní. Preto som preventívne uzatvoril úrad, zamestnanci dostali voľno na včera (27.7.) a dnes (28.7.),” vyjadril sa k zatvoreniu mestského úradu Halabrín.  

Výsledky testov na ochorenie Covid – 19 by podľa primátora mali byť k dispozícii v priebehu utorka. Na základe toho sa rozhodne ako bude samospráva Myjavy postupovať.

Myjavská nemocnica je pripravená na vyšší počet pacientov

Na situáciu zareagovala aj myjavská nemocnica, ktorá je kapacitne aj vybavením pripravená zvládnuť aj vyšší počet pacientov s infekčným ochorením, teda aj na prípadný nárast pacientov s pozitívnym  novým koronavírusom.

„Zaviedli sme opätovne vstupné filtre, zakázali návštevy a tesne predtým sme zriadili odberové miesto, ktoré denne poskytuje služby ľuďom, ktorí potrebujú odber sterov na detekciu vírusu Covid 19,“ informoval Henrich Gašparík, riaditeľ Nemocnice s poliklinikou v Myjave. 

Riaditeľ Nemocnice s poliklinikou Myjava Henrich Gašparík vydal nariadenie o zákaze návštev od soboty 25.7.2020 do odvolania na všetkých lôžkových oddeleniach nemocnice. Dôvodom je zvýšený výskyt respiračných ochorení.

Viac TU: http://www.nazahori.sk/index.php/myjava/item/3596-myjavska-nemocnica-je-pre-navstevy-uzatvorena 

Redakcia

Recent Posts

Sekulský jarmok remeselníkov 2024

Zažite opäť jedinečnú atmosféru na podujatí Sekulský jarmok remeselníkov 2024, ktorý oživí obec na Záhorí…

56 minút ago

Holíč: Zrážka áut, kolóna ale aj cestári či uzávera pre opravu mosta

V Holíči na Bernolákovej za kruhovým objazdom smerom von z mesta na Skalicu sa zrazili…

3 hodiny ago

📷 Nehody opitých vodičov na Záhorí

Dopravní policajti Okresného riaditeľstva PZ Malacky boli v nedeľu 5. mája 2024 vyslaní k viacerým…

4 hodiny ago

Myjava: Uzávera námestia aj parkovísk pre podujatia

Mestská polícia Myjava upozorňuje občanov, zvlášť všetkých vodičov a majiteľov motorových vozidiel, na celkovú uzáveru…

5 hodín ago

TTSK: Podkrovie Záhorskej galérie bude po obnove slúžiť na výstavy

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) začal s rekonštrukciou podkrovia v Záhorskej galérii Jána Mudrocha v Senici…

5 hodín ago

Upozornenie: Vodičov čaká týždeň obmedzení od Kútov na D2

Na diaľnici D2 od Záhoria za Kútmi v smere do Bratislavy bude počas budúceho týždňa…

17 hodín ago