Categories: Myjava

Myjava: Sobota bude patriť Michalskému jarmoku

V poslednú septembrovú sobotu 28.9. bude už 15.ročník tradičného Michalského jarmoku v Myjave.

Námestie M. R. Štefánika sa zaplní množstvom predajných stánkov z rôznym sortimentom, nebudú chýbať jarmočné atrakcie, kolotoče, pestrá ponuka občerstvenia, ľudové remeslá… Informuje o tom mesto Myjava na svojej oficiálnej web stránke www.myjava.sk.

Pripravené bude znova aj žrebovateľné jarmočné mýto. Súčasťou jarmoku budú aj v roku 2019 Kopaničiarska oblastná výstava zvierat, ktorú nájdeme na ploche za evanjelickým kostolom a fotografická výstava Foto Fest Myjava 2019, tá bude situovaná pri Kultúrnom dome Samka Dudíka na Partizánskej ulici.

Sprievodný kultúrny program sa začne o 9.30 h oficiálnym otvorením jarmoku a vystúpením Detského folklórneho súboru Kopaničiarik. Po ňom bude pódium patriť žiakom Základnej umeleckej školy v Myjave a o 11.00 h vystúpi na jarmoku Dychová hudba Myjavci.

O hodinu neskôr sa odprezentuje rómsky súbor Khamoro a o 12.30 potešia návštevníkov Myjavské heligónky. Popoludnie bude patriť country skupine Gebula a od 14.30 h premiérovo spestrí jarmočnú atmosféru svojim koncertom Peter Kučera so skupinou ASAP.

Po ňom zaznejú na námestí rezké tóny myjavských ľudových piesní a výskot tanečníkov Folklórneho súboru Kopaničiar. Ten začne svoje vystúpenie o 15.30 h. O hodinu na to budeme svedkami ďalšieho súperenia jedákov v rámci Kopaničiarskych majstrovstiev v jedení slivkových gulí, vyžrebujeme jarmočné mýto a vyhodnotíme Foto Fest Myjava.

Od 18.30 je na programe jarmočná zábava so skupinou Music Band FOUR. To však nie je všetko, čo na Michalskom jarmoku uvidíte a zažijete. V centre Myjavy bude pripravená aj výstava Veterán klubu Myjava.

Pokračovať bude aj verejná zbierka na historickú hasičskú Tatru 2630, ktorú si tu budete môcť prezrieť, malí hasiči nám predvedú požiarny útok a ak si budete chcieť udržať nadhľad, môžete sa na jarmok pozrieť z Myjavskej veže, teda veže evanjelického chrámu Božieho.

Kopaničiarska oblastná výstava zvierat bude verejnosti počas jarmoku prístupná od 8.00 do 15.30 h a Foto Fest Myjava 2019 sprístupní vystavované zábery od 10.00 h.

zdroj: myjava.sk

Redakcia

Recent Posts

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

1 hodinu ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

2 hodiny ago

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

12 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

13 hodín ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

23 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

24 hodín ago