Categories: Malacky

Na jeseň sa rozbehnú ďalšie projekty v Malackách

Mesto Malacky čaká stavebná jeseň. Informuje o tom na svojej web stránke mesto.

Ďalšou etapou bude pokračovať výstavba siete cyklotrás a k slovu sa dostane aj výstavba komunitného centra v Centre voľného času, rozšírenie workout ihriska v Zámockom parku a postupná rekonštrukcia detského ihriska pred športovou halou Malina. 

Komunitné centrum

Mestský úrad vyhlásil verejné obstarávanie na  dodávateľa stavebných prác. Nové komunitné centrum vyrastie v areáli Centra voľného času. Vznikne rekonštrukciou a rozšírením stredného pavilónu. Projekt schválili poslanci mestského zastupiteľstva ešte v júni 2019. Odvtedy až doteraz trvalo hodnotenie projektu na ministerstve, získanie a zazmluvnenie dotácie z eurofondov, príprava realizačnej dokumentácie až po vyhlásenie verejného obstarávania na realizátora stavby. 

Komunitné centrum poskytne priestory pre deti, mládež a dospelých so zdravotným postihnutím, pre deti z detského domova a pre deti a mládež zo sociálne vylúčených skupín. Prízemnú časť bude tvoriť multifunkčná sála s malým pódiom, výťah a sklady. Priestor má byť určený na pohybové aktivity (športovanie, nácvik divadla). Sála bude slúžiť na spoločné stretnutia detí aj celých rodín a najmä spoločných stretnutí a programov so zdravou skupinou detí. 

Cyklotrasa č. 2

V procese verejného obstarávania sa hľadá aj zhotoviteľ druhej cyklotrasy, ktorá povedie z Družstevnej na Nádražnú. Samostatne vedená cyklotrasa v dĺžke 2100 metrov sa bude financovať z eurofondov. Jej vybudovanie bude stáť viac ako 1,2 milióna €. Z Družstevnej ulice povedie cez Záhorácku, Kláštorné námestie, Radlinského až po Nádražnú, kde sa napojí na aktuálne zhotovovanú trasu Pezinská – priemyselný park. Jej súčasťou budú stojany na bicykle, servisné stojany, uzamykateľné prístrešky na bicykle a  nové verejné osvetlenie. 

Mestský úrad predpokladá odovzdanie staveniska ešte túto jeseň. Následne by sa mala začať príprava verejného obstarávania na dodávateľa cyklotrasy Partizánska – Cesta mládeže. 

Ihrisko v Zámockom parku

Workoutovému ihrisku v Zámockom parku pribudnú nové cvičebné prvky. Financie na rozšírenie ihriska výške 20-tisíc € schválili poslanci mestského zastupiteľstva. 

nové prvky by mali stáť zo strany multifunkčného ihriska bližšie k futbalovému areálu. 

Nadšenci pohybu sa môžu tešiť na ďalšie možnosti športovania. Plánuje sa revitalizácia priestoru medzi tenisovými kurtmi a futbalovým štadiónom, kde by malo podľa plánov vyrásť ďalšie workoutové ihrisko. Okrem toho sa uvažuje o novom parkúrovom parku vedľa súčasného skateparku.  

Detské ihrisko pred Malinou

foto: Detské ihrisko pred športovou halou Malina

Obľúbené a frekventované ihrisko pred športovou halou prejde postupnou rekonštrukciou. Jednotlivé hracie prvky budú krok po kroku nahrádzané novými a predovšetkým bezpečnými zostavami. 

Tento rok pôjde o prvú etapu, pričom zásadnejšie zmeny sú plánované na budúci rok. Súčasťou rekonštrukcie by  malo byť aj vybúranie rozbitých asfaltových chodníkov, ktoré nahradí vodopriepustná dlažba a mlat. 

zdroj: Mesto Malacky www.malacky.sk 

Redakcia

Recent Posts

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

8 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

9 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

9 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

10 hodín ago

Aktuálne: Nález tela muža a zranení dvaja maloletí a žena v Rohožníku

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky v súčasnosti preverujú okolnosti nálezu tela muža a zranenej ženy v…

11 hodín ago

Ekocentrum Stupava: Atraktívny májový program

Aj v máji pripravilo Ekocentrum Stupava atraktívny program, naplno sa už rozbehnú aj výpravy do…

13 hodín ago