Categories: Senica

Ofenzívne rady FK Senica rozšíril 19-ročný Matúš Repa

V závere prestupového obdobia posilnil FK Senica 19-ročný slovenský útočník Matúš Repa, ktorý prichádza do fortunaligového klubu zo Záhoria na trvalý prestup z Atalanty Bergamo.

Pocity sú úžasné, veľmi sa mi páči prístup trénera, realizačného tímu ale aj nových spoluhráčov. Všetci sú veľmi kamarátsky a v prvom rade dobrí futbalisti,” opísal svoje pocity Matúš Repa. Rodák z Galanty je ofenzívnym hráčom, s futbalom začínal vo svojom rodnom meste, neskôr prestúpil do Spartaka Trnava, odkiaľ jeho kroky smerovali v roku 2018 do Atalanty Bergamo.

V akadémii v Taliansku zdokonaľoval mládežnícky reprezentant Slovenska svoj futbalový talent viac ako dva roky. “Pôsobenie v Atalante mi prišlo ako správny krok a vzdelanie pre mladého hráča, akým som ja. V Taliansku vedia naučiť futbal zo všetkých stránok, majú dobrý prístup k mládeži, rovnako tam je šanca zatrénovať si s A-mužstvom, čo je pre nabratie skúseností a získanie ďalších individuálnych zručností skvelé. Futbal je tam rýchly a presný,” vysvetlil 19-ročný mladík.

Mladý futbalista, ktorý pochádza z početnej športovej rodiny sa tak vracia na Slovensko, kde bude zbierať cenné skúsenosti v mužskom futbale. “Do klubu prichádzam s tým, aby som sa zlepšil. Senica pôsobí v najvyššej slovenskej súťaži, jednoznačne chcem nabrať nové skúsenosti a vynasnažím sa dopomôcť tímu k dobrým výsledkom,” doplnil Repa.

“Prichádza z popredného talianskeho tímu, hral v systémoch 3-5-2 a 4-3-3. Je univerzálnym hráčom do ofenzívny, kde môže nastupovať na krídlach alebo na hrote,” okomentoval príchod mladíka riaditeľ FK Senica David Balda.

Redakcia

Recent Posts

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

7 hodín ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

9 hodín ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

10 hodín ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

17 hodín ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

1 deň ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

2 dni ago