Categories: Malacky

Na športovú halu v Malackách odklepli štátnu podporu 1,5 milióna eur

Projekt novej hokejovej a multifunkčnej haly začína mať po dnešku reálne kontúry. Informuje o tom na svojom profile na sociálnej sieti primátor Malaciek Juraj Říha.

Vláda Slovenskej republiky 19.2.2020 odsúhlasila poskytnutie sumy 1 500 000 eur na výstavbu športovej arény v Malackách.

Mesto sa so žiadosťou o finančnú podporu obrátilo na Úrad vlády SR v októbri minulého roka po tom, čo zámer výstavby športovej arény odsúhlasilo aj mestské zastupiteľstvo v Malackách. 

Primátor hovorí o zásadnom kroku vpred: „Prísľub, že projekt novej hokejovej a multifunkčnej haly dotiahneme do konca, začína mať reálne kontúry. Získanie tejto vysokej dotácie nám výrazne pomôže s výstavbou. Naplnili sme tým i záväzok k poslancom nášho zastupiteľstva, že sa pokúsime získať externú finančnú podporu. Všetkým zainteresovaným ďakujem.“ 

 

vizualizácia: Cityprojekt s. r. o., Ing. arch. Pavol Citovický

Návrh arény predstavuje športový tréningový komplex, ktorého súčasťou by mala byť okrem hokejovej haly aj multifunkčná športová hala pre kolektívne športy, silovo-kondičná príprava, ubytovacie kapacity pre športovcov a potrebné technické zázemie. Projekt navrhuje dve nadzemné podlažia a okrem športových hál aj doplnkové funkcie (ubytovanie pre športovcov, hokejový trenažér, menšia telocvičňa pre rozcvičenie, priestory pre regeneráciu, menšie obchodné prevádzky a priestory pre správu objektu). Každá z hál má vlastné samostatné zázemie zo šatňami a hygienou.

Multifunkčná hala je navrhnutá pre všetky druhy športov s tým, že je možné ju spúšťacími sieťami priečne rozdeliť na 2 až 3 ihriská. Na prízemí je teleskopické hľadisko s kapacitou 200 divákov, na poschodí má hľadisko kapacitu 150 divákov na sedenie a 150 divákov na státie. Hokejová hala je navrhnutá ako tréningová s rozmerovými parametrami pre extraligu a možné zahraničné turnaje. Kapacita sa predpokladá 300 miest. Aréna bude slúžiť obyvateľom Malaciek i celého okresu. Halu budú využívať rekreační športovci aj športové kluby na prípravu, takže bude znamenať dôležitý impulz pre profesionálny klubový šport. 

Mesto už zabezpečilo pozemok v lokalite Píla v blízkosti nového záchytného parkoviska s rozlohou 9 300 štvorcových metrov. Aréna bude mať vlastné obslužné parkovisko, vrátane odstavného pásu pre autobusy. Odhadovaná cena  je 5,5 milióna €. Jej financovanie je naplánované ako kombinácia viacerých zdrojov: okrem štátnej dotácie aj mestskými financiami a investičným úverom. 

Ľ. Pilzová  

Tlačová správa

Recent Posts

Rohožník: Trestné stíhanie pre vraždu a úmyselné ublíženie na zdraví

Polícia aktualizovala informácie k včerajšej tragickej udalosti v obci Rohožník. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa…

30 minút ago

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

2 hodiny ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

3 hodiny ago

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

13 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

14 hodín ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

1 deň ago