Šaštín - Stráže

Na Záhorí jazdila opitá „akrobatka“ medzi mestom Šaštín-Stráže a Petrovou Vsou

Policajti dokumentovali v Trnavskom kraji za necelých 24 hodín 3 dopravné nehody, pri ktorých boli vodiči riadne „pod parou“.

Senickí dopraváci boli privolaní k nehode auta Peugeot 206 medzi mestom Šaštín-Stráže a obcou Petrova Ves. „42-ročná žena mala v ľavotočivej zákrute vyjsť vpravo mimo cestu. S autom narazila do dopravného značenia a prevrátila sa na pravý bok. Policajti jej v dychu namerali až 2,31 promile,“ uviedla policajná hovorkyňa Zlatica Antalová.

V utorok 19. septembra 2023, krátko po polnoci, boli policajti vyslaní na trnavské sídlisko Družba. Neznámy vodič na aute Škoda Octavia tam mal najskôr dostať defekt na ostrovčeku kruhového objazdu a potom mal naraziť do zaparkovaného auta Audi A6.

Ani to ho nezastavilo a v jazde mal pomaly pokračovať ďalej. Krátko na to mala z jeho auta za jazdy vyskočiť mladá žena. Policajti sa po príchode na miesto spojili nielen s majiteľom poškodenej Audi, ale aj s mladou ženou a jej ďalšími dvoma spolucestujúcimi. Nikto z účastníkov udalosti sa našťastie nezranil,“ informovala policajná hovorkyňa.

Vzápätí policajti našli aj vozidlo Škoda Octavia, ktorému sa jeho vodič práve pokúšal vymeniť koleso. Policajná hliadka 37-ročného muža podrobila dychovej skúške, pri ktorej nafúkal najskôr 1,52 promile a pri opakovanej dychovej skúške dokonca 1,69 promile.

Trnavskí dopravní policajti riešia aj dopravnú nehodu motocyklistu, ktorý mal pri obci Hrnčiarovce nad Parnou zozadu naraziť do pred ním idúceho auta. „35-ročný motorkár utrpel pri nehode vážne zranenia, s ktorými ho záchranári previezli do trnavskej nemocnice. Pri dychovej skúške mu policajti namerali v dychu 2,21 promile,“ doplnila Antalová.

Všetkých troch rieši polícia za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Za jazdu pod vplyvom alkoholu si, v zmysle zákona, môžu previnilci posedieť vo väzení až 1 rok, v prípade vodiča Octavie až 2 roky.

Policajné správy

Recent Posts

Školy aktuálne nečelia ďalšej hrozbe, výučba bude pokračovať

Výučba na slovenských školách bude vo štvrtok plynule pokračovať. Polícia skontrolovala všetky školy, v ktorých…

7 hodín ago

Aktuálne: Nikolasa z Myjavy obvinili za šírenie poplašnej správy

V rámci včerajšieho poobedia (7.5.2024) polícia na linke 158 zaznamenala oznam o nachádzajúcej sa bombe…

9 hodín ago

Mlyny zo Záhoria sa zapoja do Dňa otvorených mlynov v Česku

V sobotu 11. mája 2024 sa po prvýkrát uskutoční v Českej republike Deň otvorených mlynov.…

12 hodín ago

Stupavské hádzanárky vyhrali 1. ligu, sezónu hodnotí tréner

Skvelý úspech sa podaril hádzanárkam HC Tatran Stupava. Ženy zo Záhoria ovládli suverénne 1. ligu,…

12 hodín ago

Deň víťazstva nad fašizmom

Pred 79 rokmi - 8. mája 1945 - sa na európskom kontinente skončil doposiaľ najtragickejší…

17 hodín ago

📷 📺 Sobotište bolo „Mekkou“ habánov viac ako 200 rokov

Na Záhorí v Sobotišti v Trnavskom samosprávnom kraji vzniklo v zrekonštruovanom mlyne múzeum, ktoré pripomína…

1 deň ago