Categories: Senica

Na Záhorí nehoda so zranenými, požiar garáže a aj vietor napáchal škody

30. októbra 2018 hasiči zo Záhoria v trnavskom kraji zasahovali v súvislosti s dopravnou nehodou, poveternostnou situáciou, ale aj hasili požiar.

Dopravná nehoda

Dňa 30.októbra 2018 krátko pred 05.00 hod. bola ohlásená dopravná nehoda dvoch osobných motorových vozidiel na št. ceste č. II/500 v katastri obce Dojč, okres Senica. V čase príchodu hasčičov na miesto udalosti sa jedno vozidlo nachádzalo na vozovke a druhé mimo vozovku. Účastníci sa nachádzali mimo vozidiel. V dôsledku dopravnej nehody došlo k zraneniu štyroch osôb.

Zraneným osobám poskytli predlekársku prvú pomoc a odovzdali ich do starostlivosti záchrannej zdravotnej služby. Na vozidlách vykonali protipožiarne opatrenia, uniknuté prevádzkové kvapaliny zasypali sorpčnou látkou. Po zdokumentovaní nehody políciou bolo vozidlo odtiahnuté z vozovky a vozovka bola očistená. Na mieste udalosti zasahovali hasiči zo Senice.

V Senici horela garáž / zdroj fotky : FB Lucia

Horela garáž

Dňa 30. októbra 2018 krátko pred 16.30 hod. bol ohlásený požiar garáže a osobného motorového vozidla na ul. SNP v Senici. Po príchode hasičov na miesto udalosti bolo zistené, že sa jedná o požiar garáže, v ktorej sa nachádzalo osobné motorové vozidlo. Požiar hasiči zlikvidovali za pomoci troch útočných prúdov a za súčasného ochladzovania rodinného domu.

Príčinou vzniku požiaru bolo nedbalostné konanie pri zváraní. Pri požiari nedošlo k zraneniu žiadnej osoby. Následkom požiaru vznikla majiteľovi garáže a osobného motorového vozidla  priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na 10 000,- Eur.

zdroj fotky : FB

Hasiči riešili následky silného vetra

Príslušníci Hasičského a záchranného zboru v Trnavskom kraji zasahovali v priebehu dňa 30. októbra 2018 v súvislosti s poveternostnou situáciou celkom 8-krát. Príslušníci Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Skalici (z hasičskej stanice v Holíči) zasahovali spolu 2 krát, príslušníci Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Dunajskej Strede (z hasičskej stanice v Šamoríne) zasahovali spolu 1 krát, príslušníci Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Senici (z hasičskej stanice v Kútoch) zasahovali spolu 4 krát a príslušníci Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Piešťanoch (z hasičskej stanice v Piešťanoch) zasahovali spolu 1 krát.

Jednalo sa o odstraňovanie spadnutých stromov a konárov. Celkom zasahovalo 19 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru a bolo nasadených 8 ks hasičskej techniky.

NaZahori.sk informovala Júlia Kedrová, hovorkyňa KR HaZZ v Trnave.

Policajné správy

Recent Posts

Záhorie a Kopanice: Cez noc prehánky a výdatný dážď

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMU) vydal na túto noc do utorka 7.5.2024 doobeda, výstrahu 1. stupňa…

1 hodinu ago

Pri tragickej nehode motorkára na Záhorí zasahoval vrtuľník

Leteckí záchranári zo svojej základne v Bratislave boli dnes popoludní vyslaní k nehode motocyklistu v…

2 hodiny ago

TTSK: Župa bude spolupracovať s Ústavom pamäti národa

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) podpísal memorandum o spolupráci s Ústavom pamäti národa (ÚPN). Memorandum zahŕňa spoluprácu s verejnoprávnou…

3 hodiny ago

Sekulský jarmok remeselníkov 2024

Zažite opäť jedinečnú atmosféru na podujatí Sekulský jarmok remeselníkov 2024, ktorý oživí obec na Záhorí…

6 hodín ago

Holíč: Zrážka áut, kolóna ale aj cestári či uzávera pre opravu mosta

V Holíči na Bernolákovej za kruhovým objazdom smerom von z mesta na Skalicu sa zrazili…

8 hodín ago

📷 Nehody opitých vodičov na Záhorí

Dopravní policajti Okresného riaditeľstva PZ Malacky boli v nedeľu 5. mája 2024 vyslaní k viacerým…

9 hodín ago