Skalica

Na Záhorí policajti zaistili u 30-ročného muža 300 dávok pervitínu

Vyšetrovatelia obvinili dvoch mužov a jednu ženu z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. Na Záhorí zaistili u 30-ročného muža 300 dávok pervitínu. Všetci traja sú stíhaní väzobne. NaZahori.sk o tom informoval policajná hovorkyňa Zlatica Antalová.

Najmladší z trojice mal drogy predávať na viacerých miestach v okrese Skalica. „Policajti vykonali u 30-ročného muža dve domové prehliadky. Zaistili pri nich viaceré stopy, medzi ktorými boli zatavená striekačka a vrecko s bielou kryštalickou látkou a skladačku s hnedou kryštalickou látkou. Expertíza potvrdila, že išlo o viac ako 300 dávok pervitínu,“ uviedla Antalová.

Revírom 34-ročnej ženy malo byť mesto Piešťany a jeho okolie, kde mala svojim zákazníkom predávať pervitín. Policajti ju zadržali vo štvrtok podvečer v obci neďaleko Hlohovca. „Po tom, ako ju posadili do policajného auta, sa mala chcieť „zbaviť“ dôkazov a tak mala zahodiť zatavenú striekačku na sedadlo. Policajti si drogy samozrejme všimli a na mieste ich zaistili. Podľa výsledkov expertízy bolo v striekačke približne 6 dávok metamfetamínu,“ doplnil policajná hovorkyňa.

Policajní operatívci z Trnavy mali zas v hľadáčiku 38-ročného muža. „Zastavili ho v stredu večer v obci neďaleko Trnavy. Pri prehliadke auta mu policajti našli mikroténové vrecko so svetlohnedým práškom. Podľa predbežného vyjadrenia expertov z KEÚ by sa zo zaisteného množstva dalo vyrobiť najmenej 30 dávok heroínu,“ informovala Antalová.

Policajti všetkých troch obvinili za drogovú trestnú činnosť a v zmysle zákona im môže hroziť trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov.

Policajné správy

Recent Posts

Upozornenie: Vodičov čaká týždeň obmedzení od Kútov na D2

Na diaľnici D2 od Záhoria za Kútmi v smere do Bratislavy bude počas budúceho týždňa…

1 hodinu ago

V stredu pochod Sobotištská 15-ka

V stredu sa uskutoční tradičný, tento rok už 40. ročník, turistického pochodu Sobotištská pätnástka. Informujú…

3 hodiny ago

Upozornenie: Hraničný most na Záhorí bude uzatvorený

Slovenská správa ciest (SSC) informuje o uzávierke hraničného mosta cez rieku Morava medzi Slovenskom a…

5 hodín ago

Aktuálne: Obmedzenie dopravy pre nehodu na Pezinskej Babe

V klesaní z Pezinskej Baby v smere od Perneku na Pezinok dopravná nehoda v zákrute,…

8 hodín ago

📷 📺 Desatoro turistu a tipy na výlet

Na čo všetko by ste mali myslieť, v rámci plánovania turistických výletov, pre vás pripravila redakcia…

12 hodín ago

📷 📺 Expozícia M.R. Štefánika Generál – osloboditeľ v jeho rodisku na Košariskách

Nová expozícia SNM – Múzea Slovenských národných rád – Múzea M. R. Štefánika v jeho…

1 deň ago