Categories: Skalica

O víťazstve HK Skalica v Bratislave rozhodol v samostatných nájazdoch Ľubo Vaškovič

Hokejisti HK Skalica si to rozdali s HC Bratislava a duel dospel až do samostatných nájazdov. V nich už po druhýkrát rozhodol Ľubo Vaškovič a Skalica je tak aj po piatich kolách bez prehry.

HC Bratislava – HK Skalica 3:4 po sam. náj. (2:1, 1:0, 0:2 – 0:1)

Góly a asistencie: 13. Smolka (Brodek, Vidovič), 20. Ondris (Pavešic, Kalináč), 26. Valjent (Pavešic, Kalináč) – 5. Štumpf (Hujsa, Trnka), 53. Kutálek (Štumpf), 59. Trávniček (Janáč), rozh. sam. náj. Vaškovič

HC Osmos Bratislava: Němec – Valjent, Kuzmín, Juriga, Ficel, Hřebíček, Pavešic, Guoth, Vidovič – Danišovský, Kalináč, Klučiar – Šalka, Prokop, Musliu – Ondris, Kratochvíla, Mikolášek – Brodek, Bednarič, Smolka

HK Skalica: Romančík – Janík, Škápik, Pač, Trávniček, Straka, Hílek, Mrázik – Kutálek, Hujsa, Štumpf – Janáč, Jurák, Vaškovič – Okoličány, Dufek, Alexander Kotzman– Trnka,, Jaša, Pavol Kotzman, Mowrey

Rozhodcovia: Jonák, Žák – Vyšný, Konc

Úvod zápasu patril jednoznačne Skalici, keď postupne vyskúšali pozornosť Němca Štumpf, Vaškovič, Jaša a Mrázik. Úspešný bol až v 5. minúte Daniel Štumpf, ktorý tečoval strelu Hujsu od modrej. Aj naďalej boli Záhoráci pri chuti a pribrzdilo ich až prvé vylúčenie, keď išiel na trestnú lavicu Trávniček za hákovanie. Domáci výhodu nevyužili, ale v 13. minúte bolo vyrovnané, keď sa presadil dorážkou Erik Smolka. V 17. minúte sa k početnej výhode dostali aj Skaličania, ale brankár Němec svoje mužstvo podržal pri streleckých pokusoch Juráka a Škápika. A tak udrelo pri presilovej hre domácich na druhej strane. Strela Pavešica sa šťastne odrazila k Ondrisovi, ktorý prekonal Romančíka.

Úvod druhej časti hry patril domácim, ale Romančík samostatný nájazd Danišovského zlikvidoval a ubránil sa aj s pomocou posunutej bránky aj dorážkam Bratislavčanov. V 25. minúte sa domáci dostali k presilovej hre 4 na 3 a opäť s nimi hral odraz puku od plexiskla, keď sa strela Pavešica odrazila k Valjentovi, ktorý zvýšil na 3:1. O pár sekúnd mohol znížiť na rozdiel gólu Jaša, ale pri samostatnom nájazde sa mu skĺzol puk a bolo po zakončení. V 35. minúte sa vyznamenal Romančík, ktorý zoči-voči Šalkovi zachoval chladnú hlavu. V 36. minúte sa početná výhoda naskytla Osmosu, ale udrieť mohlo na druhej strane, ale Okoličányho presne mierenú strelu výborne zlikvidoval Němec.

V úvodnej desaťminútovke tretej časti si obe mužstvá zahrali štyri minúty v početnej výhode, ale bez gólového zápisu. Paradoxne najbližšie k nemu mala dvojica Hujsa, Kutálek vo vlastnom oslabení po chybe Pavešica, ale prvý menovaný vo výbornej šanci netrafil medzi tri žrde. V 53. minúte s však Skalica kontaktného gólu dočkala, keď sa kapitán Kutálek švihom presadil po prihrávke Štumpfa. Záhoráci zvýšili snahu a 78 sekúnd pred koncom sa im podarilo vyrovnať. Janáč našiel Petra Trávnička, ktorý si presnou strelou otvoril strelecký účet v skalickom drese a zabezpečil, že duel išiel do predĺženia.

V predĺžení sa napriek modelu 3 na 3 vytvorilo minimum šancí a tak sa rozhodlo až v samostatných nájazdoch. V nich padol z desiatich pokusov jediný gól, keď sa presadil skalický Ľubo Vaškovič a už po druhýkrát v sezóne vystrieľal Záhorákom v samostatných nájazdoch víťazstvo.

Hlas po zápase

Michal Ružička, tréner HK Skalica: „Vedeli sme, že Bratislava sa pred sezónou posilnila a tak sme k zápasu pristúpili zodpovedne. Prvých 5 minút nebolo zlých, podarilo sa nám dostať do vedenia. Lenže potom sme si mysleli, že to pôjde samo a zrazu sme mali dvojgólové manko. Do záverečnej časti sme išli s tým, že ešte chceme s výsledkom niečo spraviť, čo sa nám našťastie aj podarilo, keď sme tesne pred koncom tretej časti vyrovnali. V samostatných nájazdoch to už bola lotéria so šťastnejším koncom pre nás. V zápase sa v skalickom drese premiérovo predstavil Kanaďan Mowrey, ktorý sa na klziská vracia po takmer trojročnej prestávke zavinenej otrasom mozgu. Napriek tomu, že ako útočník nastúpil na poste obrancu, mužstvu pomohol.

Ďalšie zápasy 5. kola

MHK Humenné – HK Spišská Nová Ves 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Góly: 7. Babinets (Buraľ, Bylina), 36. Babinets (Bylina), 42. Fedorko (Vaško), 46. Fedorko (Vaško, Vrábeľ)

MHK Dubnica nad Váhom – HC Prešov 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Góly: 3. Medek (Hohl, Kanaet), 26. Kokavec (Ďuriš, Trenčan), 40. Kanaet (Jarábek, Medek), 60. Kanaet (Jarábek, Lantoš) – 35. Novotný (Dubina, Lupták)

HC Topoľčany – HC Mikron Nové Zámky B 8:1 (1:0, 4:1, 3:0)

Góly: 9. Laššo (Bečka, Podstavek), 23. Minárik (Kluka, Dvonč), 24. Klenko (Tábi, Chmelár), 29. Pekarčík (Laššo, Bečka), 33. Tábi (Gergel, Minárik), 52. Dvonč (Kováčik, Gergel), 58. Minárik (Grman, Král), 59. Laššo (Hrudík, Gergel) – 31. Buc (Gubó, Maroš)

HK 95 Považská Bystrica – HK Gladiators Trnava 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Góly: 18. Danielčák (Kubala), 39. Ďurkech (Zlocha) – 31. Hudec

HK Martin – HK Dukla Ingema Michalovce 2:1 po s.n. (1:1, 0:0, 0:0 – 1:0)

Góly: 7. Pacalaj (Burzík, Jurášek), rozh. náj. Poliaček – 8. Hančák (Gavrik)

TABUĽKA

Vlado Miček

Recent Posts

Študent skalického gymnázia v tíme Petra Sagana

Študent IV.B triedy skalického gymnázia Samuel Skladan sa stal členom nového slovenského prokontinentálneho cyklistického tímu…

11 hodín ago

Záhorie a Kopanice: Cez noc prehánky a výdatný dážď

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMU) vydal na túto noc do utorka 7.5.2024 doobeda, výstrahu 1. stupňa…

12 hodín ago

Pri tragickej nehode motorkára na Záhorí zasahoval vrtuľník

Leteckí záchranári zo svojej základne v Bratislave boli dnes popoludní vyslaní k nehode motocyklistu v…

13 hodín ago

TTSK: Župa bude spolupracovať s Ústavom pamäti národa

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) podpísal memorandum o spolupráci s Ústavom pamäti národa (ÚPN). Memorandum zahŕňa spoluprácu s verejnoprávnou…

14 hodín ago

Sekulský jarmok remeselníkov 2024

Zažite opäť jedinečnú atmosféru na podujatí Sekulský jarmok remeselníkov 2024, ktorý oživí obec na Záhorí…

16 hodín ago

Holíč: Zrážka áut, kolóna ale aj cestári či uzávera pre opravu mosta

V Holíči na Bernolákovej za kruhovým objazdom smerom von z mesta na Skalicu sa zrazili…

18 hodín ago