Smrdáky

OOCR Záhorie: Smrdáky otvárajú letnú kúpeľnú sezónu

Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny v malebnej dedinke Smrdáky je na programe v nedeľu 28. mája 2023 od 9.00 do 22.00 h.

Podujatie s dlhoročnou tradíciou ponúkne počas dňa skvelý program. Na svoje si prídu milovníci tradičných remesiel, veteránov aj kultúry. Súčasťou bude slávnostný sprievod a posviacka prameňov, symbolizujúca nadchádzajúcu hlavnú kúpeľnú sezónu a blahodarné účinky minerálnej vody a bahna.

„K dispozícii budú remeselné stánky, prehliadka historických vozidiel aj jazda elegancie na bicykloch v dobových kostýmoch. Podujatie sa uskutoční v samom srdci kúpeľného parku,“ uviedol Martin Lidaj, výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie.

Pre návštevníkov je pripravený bohatý kultúrny program – swingová skupina Funny Fellows, Cigánsky diabli, detský folklórny súboj Nádej či Kúzelník Melies, vystúpia aj mažoretky SPIRIT. Nebude chýbať ukážka techniky smrdáckych dobrovoľných hasičov. Podujatie ukončí Retro párty a DJ Miles.

https://www.nazahori.sk/videofoto-smrdaky-otvaraju-kupelnu-sezonu-chystate-sa/

„Samozrejme nesmieme zabudnúť na našich malých kamarátov. Pre deti budú od 11.00 h pripravení animátori, skákajúci hrad, maľovanie na tvár, poníky, bublinová a balónová show, detská diskotéka a dokonca aj exotické vtáky,“ prezradila viac o atraktívnom programe Lívia Vávrová z marketingového oddelenia Kúpeľov Smrdáky.

Miestna starostka Ingrid Tripšanská hovorí: „Sme malá obec so 600 obyvateľmi, ale máme tu nádherný park, dá sa tu prejsť po miestnych vinohradoch, pýchou je 300-ročná lipa pri kaplnke sv. Jána Nepomuckého. Neďaleko obce stojí Miléniový kríž, na stavbu ktorého prispeli aj občania našej obce ako aj návštevníci kúpeľov.“

Otvorenie Kúpele Smrdáky 2022 archív Vlado Miček NaZahori.sk

„Kúpele Smrdáky a aj samotná obec sú jedným zo základných pilierov Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie. Každoročne ich navštívi viac ako 50.000 klientov, ktorí okrem samotných kúpeľov objavujú aj ďalšie miesta v našom regióne, čím ich podporujú aj ekonomicky,“ informoval predseda predstavenstva OOCR Záhorie Zdenko Čambal.

S využitím jedinečného prírodného bohatstva – sírovodíkovej minerálnej vody a sírneho bahna sa Kúpele Smrdáky zameriavajú predovšetkým na liečbu kožných ochorení v kombinácii s chorobami pohybového aparátu. Zariadenie patrí do skupiny Ensana, ktorá vlastní aj Prírodné liečebné kúpele Piešťany.

plagát podujatia
Tlačová správa and Angelika Kmecová

Recent Posts

Aktuálne: Obmedzenie dopravy pre nehodu na Pezinskej Babe

V klesaní z Pezinskej Baby v smere od Perneku na Pezinok dopravná nehoda v zákrute,…

3 hodiny ago

📷 📺 Desatoro turistu a tipy na výlet

Na čo všetko by ste mali myslieť, v rámci plánovania turistických výletov, pre vás pripravila redakcia…

7 hodín ago

📷 📺 Expozícia M.R. Štefánika Generál – osloboditeľ v jeho rodisku na Košariskách

Nová expozícia SNM – Múzea Slovenských národných rád – Múzea M. R. Štefánika v jeho…

21 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci doma nestačili na Nové Zámky

Ani v treťom zápase Ligového pohára Niké Handball extraligy sa Záhoráci bodov nedočkali, keď na domácej…

22 hodín ago

📺 História Mohyly M. R. Štefánika na Bradle

Mohyla M. R. Štefánika bola slávnostne odhalená na Bradle v nedeľu 23. septembra 1928. O…

1 deň ago

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

2 dni ago