Categories: Senica

Parádny obrat HK 91 Senica v samom závere proti Stümpelovej Nitre

Hokejisti HK 91 Senica dokázali v samom závere strwtnutia proti Nitre otočiť vývoj stretnutia a pripísať si druhé víťazstvo v sezóne.

HK 91 SENICA – HC NITRA 3 : 2 (1:1, 0:1, 2:0)

Góly:  8. Vaňa, 59. Štefka, 59. L. Dolinajec  , –  13. a 36. Ľ. Dobrý,

Vylúčení: 3 : 5 na 2 minúty, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1,  strely: 32 : 48,

Rozhodovali: Jančík, – M .Marek,  Hrehor,    132 divákov.

HK 91 Senica: Línek – Štefka, Záviš, R. Záhumenský, E. Štefanka, Leskovský, Jurica, – M. Vereš, T. Pavlík, Heleši, – L. Dolinajec, M. Konečný, Michael Daniel, – Mário Daniel, O. Čagan, Vaňa,- Jamárik, B. Duffek, T. Čech.

Za mužstvo Nitry nastúpil bývalý slovenský hokejový reprezentant, Jozef Stümpel, teraz už 46 ročný, ktorý odohral 17 sezón v NHL a 4 sezóny v KHL. V slovenských mužstvách nastúpil ako odchovanec Nitry za Nitru, Slovan, Trenčín a Liptovský Mikuláš. Jednu sezónu odohral aj v Česku za Sláviu Praha.

Začiatok patril hosťom, ale domáci brankár Dominik Línek sa nedal prekvapiť. Potom strela Michaela Daniela skončila v lapačke Petra Púša, ktorý tiež obliekal dres senickej Dukly. Na druhej strane štipľavý pozdrav od Stümpela Línek vyrazil. V 8. minúte sa domáci dostali pred bránu hostí , Lukáš Vaňa zblízka zasunul puk medzi betóny hosťujúce gólmana – 1:0 . Za päť minút bolo vyrovnané, najproduktívnejší hráč 2. ligy Dobrý, ktorý tiež obliekal dres senickej Dukly, vyrovnal na 1:1.

V druhej časti mohol Mich. Daniel  dvakkrát nakloniť misky váh na záhorácku stranu, ale raz ho vychytal Púš, a druhý raz mieril tesne nad. V 25. minúte tiež na dva razy, po peknej akcii prvého útoku Nitry zachraňoval Línek. Chvíľu bola hra rozkúskovaná,  vylučovalo sa na jednej i druhej strane, no na koniec v 36. minúte unikol vo vlastnom  oslabení Ľ. Dobrý a blafákom do pravého horného rohu otočil skóre, Nitra viedla 1:2.

V tretej tretine bola Nitra strelecky aktívnejšia, zdalo sa ,že si zo Záhoria odvezie všetky tri body. Ale tento raz mala Senica konečne hokejové šťastie.Sto sedem sekúnd pred koncom obranca Ján Štefka bombou pod hornú žŕdku vyrovnal na 2:2 a 64 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času dal víťazný gól Lukáš Dolinajec. Domáci si zaknihovali druhé víťazstvo v tejto  sezóne nad kvalitným súperom.

Povedali po stretnutí

Jozef Stümpel, Nitra : “Bolo nás na zápase málo  / 13 hráčov+ brankár /. Mali sme tam v poslednej časti nejaké  šance, nedali sme gól,  mohli sme zvýšiť náskok. Bohužial, ku koncu sme mali aj troška smoly, ale taký je hokej.”

Lukáš Vaňa  HK 91: strelec prvého gólu.: “K zápasu sme pristúpili zodpovedne. Plnili sme si svoje povinnosti a podarilo sa nám zdolať favorita stretnutia. Dotiahli sme to do šťastného konca.”

Ľuboš Dobrý, Nitra: “Škoda toho , začali sme dobre, ale aj súper dobre korčuľoval. Bolo to dosť  nepríjemné a  ťažké sa presadiť.Mali sme celý zápas pod kontrolou, ale ten záver nám nevyšiel. Inak to bol celkom dobrý zápas.”

Martin Ondrovič HK 91 tréner. “Toto stretnutie proti kvalitnému a skúsenému mužstvu , sme odbojovali. Po dlhšom čase sa na naše hokejky priklonilo aj šťastie, ktoré nám pred tým chýbalo. Chlapcom ďakujem za bojovnosť a užívame si víťazstvo.”

Program: 8.12. 2018  sobota LEVICE – SENICA     o 17, 30 hod.

Redakcia

Recent Posts

Študent skalického gymnázia v tíme Petra Sagana

Študent IV.B triedy skalického gymnázia Samuel Skladan sa stal členom nového slovenského prokontinentálneho cyklistického tímu…

4 hodiny ago

Záhorie a Kopanice: Cez noc prehánky a výdatný dážď

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMU) vydal na túto noc do utorka 7.5.2024 doobeda, výstrahu 1. stupňa…

5 hodín ago

Pri tragickej nehode motorkára na Záhorí zasahoval vrtuľník

Leteckí záchranári zo svojej základne v Bratislave boli dnes popoludní vyslaní k nehode motocyklistu v…

6 hodín ago

TTSK: Župa bude spolupracovať s Ústavom pamäti národa

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) podpísal memorandum o spolupráci s Ústavom pamäti národa (ÚPN). Memorandum zahŕňa spoluprácu s verejnoprávnou…

8 hodín ago

Sekulský jarmok remeselníkov 2024

Zažite opäť jedinečnú atmosféru na podujatí Sekulský jarmok remeselníkov 2024, ktorý oživí obec na Záhorí…

10 hodín ago

Holíč: Zrážka áut, kolóna ale aj cestári či uzávera pre opravu mosta

V Holíči na Bernolákovej za kruhovým objazdom smerom von z mesta na Skalicu sa zrazili…

12 hodín ago