Stupava

Playminihandball cup: V Stupave si zmeria sily hádzanárska mlaď

Cez víkend (25. a 26.5.2024) bude v Stupave už 15. ročník obľúbeného medzinárodného turnaja hádzanárskych mladých nádejí – Playminihandball cup.

Pred nami je rekordný ročník

A nebude to len tak obyčajný ročník, ale bude rekordný. Do turnaja sa totiž zapojí 30 klubov z troch krajín, ktoré prihlásili až 74 tímov, v ktorých sa predstaví takmer 700 hráčok a hráčov. Predstavia s v štyroch kategóriách B8, B10, G8 a G10.

Najviac tímov postaví ako usporiadateľ HC Tatran Stupava, keď bude mať zastúpenie v každej kategórii a celkovo postaví až osem tímov. Okrem Záhorákov bude mať v každej kategórii zastúpenie aj moravský klub HK Ivančice a HaO Modra.

Najpočetnejšou skupinou sú najstarší chlapci

Najpočetnejšou kategóriou je chlapčenská B10, kde sa predstaví až 25 tímov, len o dva menej bude v staršej dievčenskej kategórii G10. Medzi chlapcami v kategórii B8 sa o slávu pobije 16 tímov, v mladšej dievčenskej kategórii sa o víťazovi rozhodne medzi 10 mužstvami.

Veľmi ma teší, že sa opäť po roku môžeme stretnúť na turnaji nádejí. Obzvlášť ak je vidieť, že po rokoch obmedzení sa opäť dokážeme stretnúť v tak hojnom počte. Medzinárodná účasť a takmer 700 detí je dôkazom, že nielen turnaj, ale aj samotná hádzaná majú perspektívu. Chcem sa poďakovať škole a všetkým ľuďom, ktorí za organizovaním tohto veľkého turnaja stoja, lebo každý jeden prispel k tomu, že sa môže toto podujatie uskutočniť a mladí športovci sa môžu stretnúť a mať radosť zo vzájomných stretnutí,“ povedal k turnaju pred jeho začiatkom jeden z organizátorov Rudolf Draškovič.

Rudolf Draškovič foto: Vladimír Miček

Premiérovo aj na vonkajších ihriskách

Turnaj sa bude okrem Školskej športovej haly v Stupave odohrávať aj na vonkajších školských ihriskách, čo bude na tomto turnaji premiérovo.

“Pozývame všetkých fanúšikov mládeže na tento turnaj, ktorý je jeden z najväčších v tejto vekovej kategórii, povzbudiť mladé talenty a mladým športovcom prajeme najmä radosť z pohybu a dobrý pocit z hry,” doplnil Draškovič.

Turnajový dres: Počas Playminihandball cup-u si môžete zakúpiť turnajový dres. Vybrať si môžete z dvoch farieb, ktoré sú dostupné v rôznych veľkostiach. Predaj bude prebiehať vo FanShop-stánku.

Playminihandball cup archív

Zloženie skupín, program zápasov a tabuľky nájdete na stránke: https://www.hctatranstupava.sk/playminihandball-2024/ 

Aktuality z turnaja budú priebežne zverejňované aj na sociálnych sieťach: https://www.facebook.com/playminihandballSTUPAVA  

Author

Vlado Miček

Recent Posts

Záhorie: Termíny opráv ciest v obciach počas prázdnin

Časový harmonogram začiatkov opráv cesty II/501 na Záhorí od dnes a počas prázdnin v jednotlivých…

50 minút ago

BVS má nového generálneho riaditeľa

Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) má nového predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa. Stal sa ním Ladislav Kizak.…

2 hodiny ago

Záhorie: Čaká nás prvá vlna horúčav do 34 stupňov

Tento týždeň bude v našej oblasti prevládať horúce letné počasie s teplotami nad +30 °C,…

4 hodiny ago

Vodiči pozor: Začínajú dopravné obmedzenia na Záhorí

Okresné riaditeľstvo Policajného zboru (OR PZ) v Malackách dáva do pozornosti vodičom dopravné obmedzenia, s…

16 hodín ago

Záhorie: Vyliaty potok a zablatené ulice po lejaku

V noci zo soboty na nedeľu 15.-16.6.2024 zasiahol Záhorie intenzívny dážď, ktorý spôsobil zaplavenie a…

21 hodín ago

Nezabudli ste, dnes je Deň otcov

Tretiu júnovú nedeľu je sviatok Deň otcov, ktorý je venovaný všetkým otcom. Tradícia Dňa otcov vznikla…

1 deň ago