Categories: Malacky

Po lúpežnom prepadnutí ženy na Kuchajde, bol zadržaný 50-ročný muž z okresu Malacky

Policajti tretieho bratislavského okresu objasnili lúpežné prepadnutie, ku ktorému došlo počas uplynulého piatka v areáli prírodného kúpaliska Kuchajda v Bratislave. NaZahori.sk o tom informovala Veronika Slamková, hovorkyňa KR PZ v Bratislave.

Muža podozrivého zo spáchania tohto skutku bezprostredne po jeho spáchaní priamo na mieste zadržali občania, až do príchodu hliadky polície.Žena, ktorá bola taktiež podozrivá zo spáchania uvedeného skutku sa dala na útek.

Na základe vykonanej operatívno-pátracej činnosti sa policajtom odboru kriminálnej polície OR PZ v Bratislave III podarilo aj túto ženu v krátkom čase obmedziť na osobnej slobode a eskortovať na príslušné policajné oddelenie k vykonaniu ďalších potrebných úkonov.

Na základe zabezpečenej dôkaznej situácie a doposiaľ vykonaných procesných úkonov vzniesol vyšetrovateľ PZ obvinenie zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva 50-ročnému Jánovi G. z okresu Malacky a 22-ročnej Terézii R. z Bratislavy.

“Podľa doterajších výsledkov vyšetrovania mali obvinení dňa 28.06.2019 v podvečerných hodinách, v areáli kúpaliska Kuchajda, pristúpiť k lehátku, na ktorom ležala poškodená, pričom mala vedľa seba pod rukou položenú kabelku. Túto sa jej pokúsili spoločným konaním vytrhnúť z rúk, čo sa im nepodarilo, avšak došlo k roztrhnutiu kabelky. Následne na volanie poškodenej jej pribehli na pomoc ďalší návštevníci kúpaliska. Tí zabránili, aby jej Terézia R. vzala peňaženku, ktorá z kabelky vypadla, po čom sa menovaná dala z miesta na útek a zároveň zadržali Jána G. na mieste až do príchodu privolanej hliadky. Po vykonaní potrebných úkonov boli obvinení umiestnení v cele policajného zaistenia. Vyšetrovateľ Policajného zboru zároveň predložil spis prokurátorovi za účelom spracovania návrhu na väzobné stíhanie obvinených. V prípade preukázania viny im za uvedené konanie hrozí v súlade s Trestným zákonom trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov,” ozrejmila krajská hovorkyňa Slamková.

Policajné správy

Recent Posts

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

3 hodiny ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

3 hodiny ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

13 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

14 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

15 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

16 hodín ago