Categories: Senica

Mesto Senica chce vedieť názor občanov na parkovanie aj formou dotazníka

Mesto Senica zverilo riešenie parkovania v meste do rúk odborníkov na dopravu zo Žilinskej univerzity.  Ide tak o prvé kroky, ktorými chce senická samospráva riešiť zlepšenie a zefektívnenie parkovacej politiky v meste. Informuje mesto Senica na www.senica.sk.

K tomuto zámeru mesto Senica pristúpilo z dôvodu neustále sa zhoršujúcej situácie s parkovaním, ktorá vzniká enormným nárastom používaných automobilov v domácnostiach. Kým v minulosti stačilo rodine jedno auto, dnes nie je výnimkou, že každý dospelý člen rodiny vlastní svoje vozidlo. Svedčia o tom aj štatistiky z evidencie vozidiel.

Pre porovnanie možno spomenúť, že v roku 2003 bolo v okrese Senica evidovaných 19 586 motorových vozidiel a v roku 2019 ich  už bolo 38 852. Z tohto počtu je len v Senici evidovaných  viac ako  11 tisíc vozidiel, z  nich vyše 8 tisíc sú  osobné autá. Počet automobilov v okrese Senica sa takmer zdvojnásobil.

Kde vytvoriť pre ne parkovacie miesta? Ako zmeniť parkovaciu politiku v Senici? Nové parkovacie miesta nemožno budovať len na úkor zelene, preto mesto Senica hľadá aj iné možnosti. Práve v záujme čo najefektívnejšieho riešenia parkovacej politiky v meste spolupracuje s odborníkmi na dopravu zo Stavebnej fakulty Žilinskej univerzity.

Základom pre spracovanie podkladov pre riešenie parkovania v meste Senica bol v prvom kroku prieskum statickej dopravy v meste Senica na základe dodaného pasportu parkovacích a odstavných miest na území celého mesta, ktorý v uplynulých dňoch realizovali tímy odborníkov zo spomínanej univerzity v spolupráci s pracovníkmi Mesta Senica. Prieskum realizovali na senických parkoviskách, pričom v čase od 6:00 do 20:00 hod v hodinových intervaloch mapovali obsadenosť parkovacích miest, ako aj státie áut mimo parkovísk. Monitorované boli parkoviská na dočasné parkovanie, ako aj využitie parkovacích miest na trvalé parkovanie.

Jedným z podkladov k spracovaniu riešení parkovania v meste má byť aj dotazníkové zisťovanie medzi senickou verejnosťou. Ak chcete pomôcť zlepšiť a zefektívniť parkovanie v meste, vyplňte krátky dotazník na web stránke mesta, alebo v papierovej forme vo vestibule Mestského úradu, prípadne v TIK Infosen na Námestí oslobodenia.

Dotazník môžete vyplniť do 10. júla. 2019 TU:  https://senica.sk/clanok/dotaznik-k-rieseniu-parkovania-v-meste-senica

zdroj: senica.sk

Redakcia

Recent Posts

Skvelý úspech basketbalistov Holíča, vyhrali 2. ligu

Skvelý úspech dosiahli basketbalisti MŠK BO Holíč, ktorí vo finále 2. ligy zdolali domácich hráčov…

42 minút ago

Gbelan Ondrej Vanek čistí rieky po celom svete

Príroda nám vytvorila nádherné nekonečné vody plné života a človek z nich svojím správaním robí…

2 hodiny ago

Otvorenie letnej sezóny Pálffyovského kaštieľa v Malackách

V stredu 1. mája 2024 sa otvára letná sezóna Pálffyovského kaštieľa počas Prvomájových Malaciek. V…

7 hodín ago

Rohožník: Trestné stíhanie pre vraždu a úmyselné ublíženie na zdraví

Polícia aktualizovala informácie k včerajšej tragickej udalosti v obci Rohožník. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa…

8 hodín ago

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

9 hodín ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

10 hodín ago