Senica

Polícia pomáhala v okrese Senica aj dvom zapadnutým cestárskym autám

Včerajšok bol náročný nielen pre políciu a hasičov, ale pre všetkých, ktorí sa vydali na cesty. Informovala hovorkyňa polície v Trnavskom kraji Zlatica Antalová.

V ťažkých časoch sa ale prejavila pravá ľudskosť a pomocnú ruku vodičom, ktorí sa dostali mimo cestu, podal takmer každý, kto išiel okolo. Pomoc potrebovali aj dve zapadnuté cestárske vozidlá v okrese Senica,“ informovala Antalová.

Policajti v službách boli na cestách počas celého dňa a snehovú kalamitu im pomohol riešiť aj kolega v čase voľna. V podvečerných hodinách sa zhoršila situácia medzi Trnavou a obcou Malženice, kde na zľadovatenej ceste pomáhal vodičom zapadnutých áut policajt z Jaslovských Bohuníc.

V okrese Galanta bolo najviac zasiahnutou oblasťou okolie obce Vinohrady nad Váhom. Polícia musela cestu uzavrieť pre nákladnú dopravu. Práve tu vytiahol miestny obyvateľ svoj traktor a pomohol vyslobodiť skrížený kamión.

Hrozivo vyzerajúca nehoda sa stala podvečer pri obci Majcichov. Žena s malým dieťaťom dostala na zasneženej ceste šmyk a s autom narazila do stromu. Našťastie sa vážnejšie nezranila ani ona ani jej malá dcérka. Dnes nám prišla od nej aj správa, v ktorej sa poďakovala nielen policajtom, ktorí ju potom kontaktovali aj v nemocnici, ale aj operátorke na linke 112, hasičom, záchranárom a nemocnici.

POLÍCIA – SUMÁR VŠETKÝCH UDALOSTÍ

V priebehu 24 hodín prijala polícia celkovo 53 nahlásených udalostí, z ktorých policajti riešili 8 ako dopravné nehody a 34 ako škodové udalosti. Okrem nich sme boli vyslaní k desiatke popadaných stromov a skrížených kamiónov, ktoré blokovali prejazdy ciest.

Napriek veľkému množstvu kolízií sa našťastie nikto vážne nezranil. Ľahšie sa zranili 3 osoby, z ktorých bol 1 cyklista v Senici a 1 chodec v Trnave. Najviac udalostí bolo nahlásených v okresoch Trnava a Dunajská Streda. Ťažko prejazdné úseky ciest hlásili aj z okolia Hlohovca a Malých Karpát,“ doplnila policajná hovorkyňa.

UDALOSTI PODĽA OKRESOV

Senica – 1 dopravná nehoda a 5 škodových udalostí

Skalica – 2 škodové udalosti

Trnava – 1 dopravná nehoda a 9 škodových udalostí

Piešťany – 2 dopravné nehody a 3 škodové udalosti

Hlohovec – 1 dopravná nehoda a 3 škodové udalosti

Dunajská Streda – 3 dopravné nehody a 8 škodových udalostí

Galanta – 4 škodové udalosti

Policajné správy

Recent Posts

Študent skalického gymnázia v tíme Petra Sagana

Študent IV.B triedy skalického gymnázia Samuel Skladan sa stal členom nového slovenského prokontinentálneho cyklistického tímu…

3 hodiny ago

Záhorie a Kopanice: Cez noc prehánky a výdatný dážď

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMU) vydal na túto noc do utorka 7.5.2024 doobeda, výstrahu 1. stupňa…

4 hodiny ago

Pri tragickej nehode motorkára na Záhorí zasahoval vrtuľník

Leteckí záchranári zo svojej základne v Bratislave boli dnes popoludní vyslaní k nehode motocyklistu v…

5 hodín ago

TTSK: Župa bude spolupracovať s Ústavom pamäti národa

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) podpísal memorandum o spolupráci s Ústavom pamäti národa (ÚPN). Memorandum zahŕňa spoluprácu s verejnoprávnou…

7 hodín ago

Sekulský jarmok remeselníkov 2024

Zažite opäť jedinečnú atmosféru na podujatí Sekulský jarmok remeselníkov 2024, ktorý oživí obec na Záhorí…

9 hodín ago

Holíč: Zrážka áut, kolóna ale aj cestári či uzávera pre opravu mosta

V Holíči na Bernolákovej za kruhovým objazdom smerom von z mesta na Skalicu sa zrazili…

11 hodín ago