Categories: Myjavsko

Prázdniny na chalupe pri Chvojnici a Vrbovciach

Prázdniny mimo mesta na chalupe obklopený prírodou. Seriál je o troch chlapoch, ktorí sa svojim deťom na chalupe snažia ukázať prázdniny, aké kedysi zažívali oni sami

Seriál  sa natáčal na chate Myjavských Kopaníc medzi Chvojnicou a Vrbovcami, mimo mesta na chalupe obklopenej prírodou

Prázdniny sú o troch chlapoch, ktorí sa svojim deťom na chalupe snažia ukázať prázdniny, aké kedysi zažívali oni sami. Tvorcovia seriálu a  netaja, tým že inšpiráciou im bol film „S tebou mě baví svět“.

Druhá séria Prázdnin bude ešte pútavejšia a výpravnejšia než tá prvá. Nebude v nej chýbať množstvo krásnych i bláznivých zážitkov a dobrodružstiev, kopec vtipných situácií a veľa zábavy. Od chaotickej cesty na chalupu počnúc, cez starostlivosť troch mužov o nemluvňa, dedinský futbal, ženský wellness a stavanie sprchy až po výlet na bicykloch po myjavskej cyklomagistrále.

Prázdniny  /  zdroj: joj.sk

Okrem tradičných postáv seriál oživí množstvo tých nových, ktoré poriadne zamiešajú karty v deji. Pribudnú Klaudiini rodičia, u ktorých Marcínekovci dočasne prebývajú, ale rovnako sa zoznámime aj s Marikinou a Dášinou mamou či s nevlastným Tomášovým bratom Lišákom, ktorého si decká okamžite zamilujú. Zoznámte sa s našimi novými hrdinami, ktorých si okamžite zamilujete.  To všetko na vás čaká už od stredy 21. februára na TV JOJ.

Prázdniny  /  zdroj: joj.sk

Prázdniny

Traja bratranci Jano, Zdeno a Laco majú ťažkú úlohu. Ukázať svojim deťom, že prežiť sa dá aj na kopaničiarskej chalupe bez počítača a televízora. Jedna chalupa, dva týždne, traja chlapi, šesť detí, množstvo krásnych i bláznivých zážitkov, to sú prázdniny na aké sa nezabúda.    

Prázdniny  /  zdroj: joj.sk

Bratranci sú nielen rodina, ale aj najlepší priatelia. Majú spoločné spomienky na skvelé detstvo strávené v dedovej chalupe na Myjave. Na Zdenovej svadbe sa pod vplyvom nostalgie a alkoholu dohodnú, že rovnaké prázdniny plné zážitkov doprajú aj svojim deťom. Vyrazia na dvojtýždňovú výpravu do lona prírody, kde majú v pláne oddychovať a vychutnávať si ticho, pohodu a slobodu od manželiek.

Marika, Dáša a čerstvá novomanželka Klaudia nedávajú veľké šance tomu, že muži vydržia dva týždne so šiestimi deťmi, no ich motivuje Lacova stávka s Dášou. Ak vyhrajú, dovolí mu vypratať garáž, postaviť v nej skúšobňu a oživiť zašlú slávu jeho skupiny Ofsajd. Zdeno výpravu do minulosti berie ako príležitosť zblížiť sa so svojou čerstvo vyženenou dcérou Lily a Jano verí, že jeho deťom život v lone divokej prírody zocelí charakter. Ich idylické predstavy od začiatku narazia na odpor.

Prázdniny  /  zdroj: joj.sk

Na chalupe nie je signál, ani internet, decká sa nudia a celá zostava sa mení na výbušnú zmes tesne pred explóziou. Muži musia občas siahnuť na dno svojich síl, aby na chalupe vydržali dva týždne a nezbláznili sa.   

Hrajú: Tomáš Matonoha, Ľuboš Kostelný, Marko Igonda, Lucia Siposová, Zuzana Norisová, Kristína Greppelová 

Deti: Samuel Kennedy, Karolína Kubánková, Andy Kummer, Markus Filipko, Michaela Rovňáková, Adela Heftyová 

Scenár: Kristína Cibulková, Stano Guštafík 

Réžia: Ivan Predmerský

Prázdniny  /  zdroj: joj.sk

Natočiť seriál v odľahlej časti Slovenska nie je veru malina. Kasting, logistika aj samotné natáčanie so sebou prináša veľa nevšedných situácií. Výber lokácie trval veľmi dlho.

Vyhrali Kopanice a chalupa za Vrbovcami pri Chvojnici, ktorá sa stala  „hlavným stanom“  filmárov . Autori seriálu spolu s režisérom najazdili stovky kilometrov, aby našli tú pravú seriálovú chalupu, v ktorej sa mohlo nakrúcať celé leto a spĺňala okrem úžasnej atmosféry aj dopravné, technické, produkčné a mnohé ďalšie požiadavky.Na rovnakom mieste sa natáčala aj populárna reality show Farma. 

Nové detské hviezdy, ktoré účinkujú v Prázdninách, sa hľadali vo viacerých kastingových kolách. Trvalo pol roka, než sa obsadili všetky detské úlohy. Bolo náročné nájsť šesť talentovaných detí, každého skúšali niekoľkokrát, kým tú postavu dostali.  

zdroj: joj.sk/prazdniny 

Redakcia

Recent Posts

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

5 hodín ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

17 hodín ago

Na Záhorácku stenu slávy pribudne meno Vladimír Sedlák

Zajtra v rámci prvomájových osláv v Senici pribudne na Záhoráckej stene slávy ďalšie ozubené koliesko. Patriť…

1 deň ago

Vyhlásené pátranie po mužovi z Moravského Svätého Jána

Polícia prosí o pomoc pri pátraní. Senickí pátrači hľadajú nezvestného, 53-ročného Jacka Švandrlíka, z okresu…

1 deň ago

AKTUÁLNE: Dopravné obmedzenie na diaľnici D2

Obmedzenie na D2: Bratislavskí dopravní policajti od ranných hodín asistujú pri udalosti v cestnej premávke, ku…

2 dni ago

1. máj sviatok práce

Sviatok práce alebo aj 1. máj je medzinárodný sviatok pracujúcich. História sviatku sa začala písať pred 137 rokmi,…

2 dni ago