Skalica

Primátorka Skalice bude mať základný plat, jej zástupca ho má tiež určený

Vo voľbách Skaličania rozhodli, že primátorský post bude najbližšie 4 roky zastávať Oľga Luptáková. Zástupcom primátorky bol menovaný na zasadnutí mestského zastupiteľstva dňa 21.11.2022 Erik Rangl.

https://www.nazahori.sk/2022/11/21/prioritou-primatorky-skalice-je-zjednotit-poslancov-aj-pracovnikov-uradu-za-spolocnu-myslienku/

Plat primátorky Skalice

Primátorke Skalice bol mestským zastupiteľstvom schválený základný plat 3 403,00 eur.

Starostovi patrí plat, ktorý je súčinom priemernej mesačnej mzdy zamestnanca v národnom hospodárstve vyčíslenej na základe údajov Štatistického úradu Slovenskej republiky za predchádzajúci kalendárny rok a násobku podľa kategórie na základe počtu obyvateľov. V prípade Skalice v kategórii od 10 001 do 20 000 obyvateľov je to 2,81-násobok.

K 31.12.2021 bola priemerná mesačná mzda zamestnanca na základe údajov Štatistického úradu Slovenskej republiky za predchádzajúci kalendárny rok: 1 211 eur. Podľa počtu obyvateľov v meste Skalica je primátor zaradený do 6. platovej skupiny s koeficientom násobku 2,81 k priemernej mesačnej mzde za predchádzajúci kalendárny rok. Plat: – zákonné minimum: 1 211 x 2,81 = 3 402,91, zaokrúhlene: 3 403,00 eura.

Plat zástupcu primátora Skalice

Podľa zákona  o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov, sa určuje výška mesačného platu za výkon funkcie zástupcu primátorky mesta Skalica na 2 382 eur. Informovalo o tom mesto Skalica.

„Mojou zástupkyňou bude Katarína Chovancová. Katku poznám už od detstva a plne jej dôverujem. Je pracovitá, čo dokázala aj skvelými výsledkami počas športovej kariéry. Veď svojho času bola slovenská golfová majsterka. Tiež sa mi na nej páči, že sa neustále vzdeláva. Má dve vysoké školy a tretiu študuje popri ostatných povinnostiach. Ako poslankyňa a členka mestskej rady získala za posledné štyri roky cenné skúsenosti. Vie, ako funguje úrad, dobre si vychádza s ľuďmi a čo je najdôležitejšie, rozumie sa problematike samosprávy. Preto verím, že spolu vytvoríme výborný tandem. Nakoniec, mladým patrí budúcnosť a na nás je, aby sme im dali príležitosť. Keďže je teraz čerstvá mamina a prežíva asi najkrajšie obdobie v živote, dohodli sme sa, že do svojej funkcie nastúpi v priebehu budúceho roka. Tých prvých pár mesiacov bude mojim dočasným zástupcom pán poslanec Erik Rangl. S Katkou však bude už od začiatku úzko spolupracovať a spoločne si budú vypomáhať. Je skvelé mať okolo seba šikovných ľudí, na ktorých sa môžete spoľahnúť,“ sa 7.11.2022 vyjadrila na sociálnej sieti Oľga Luptáková.

https://www.nazahori.sk/2022/11/24/prednostom-mestskeho-uradu-v-skalici-bude-anton-bobrik/

Angelika Kmecová

Recent Posts

Rohožník: Trestné stíhanie pre vraždu a úmyselné ublíženie na zdraví

Polícia aktualizovala informácie k včerajšej tragickej udalosti v obci Rohožník. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa…

29 minút ago

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

2 hodiny ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

3 hodiny ago

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

13 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

14 hodín ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

1 deň ago