Categories: Skalica

Primátorka Skalice za OĽaNO Mierna si v návrhu rozpočtu chce zvýšiť reprezentačné o 300%

V stredu (10.4.) na Mestskom zastupiteľstve v Skalici je jedným z bodov aj zmena rozpočtu, ktorý predkladá primátorka mesta Skalica Anna Mierna.

Mimo iných zaujali položky vo výkone funkcii primátorky, kde si navrhuje Mierna navýšiť rozpočet z 19.200 eur až na 41.200 eur, priamo položka reprezentačné sa zvyšuje z 5000 na 20.000 eur. „Vyšší počet pracovných stretnutí s orgánmi verejnej správy, s podnikateľskými subjektmi a s inými inštitúciami. Výdavky spojené najmä s občerstvením,“ píše sa v dôvodovej správe k zmene rozpočtu.

Ako sa v nej ďalej uvádza, navýšenie je zdôvodnené stretnutiami s družobnými mestami. „Taktiež stretnutia so zastupiteľmi miest, s ktorými by sme chceli vytvoriť partnerstvá alebo nové pracovné a priateľské vzťahy. Výdavky sú spojené so zabezpečením občerstvenia, trdelníkov, vína a iných vecných darov,“ píše sa ďalej v zdôvodnení.

Už aj tak vysoké náklady na Trdlofest či Skalické dni chce zaťažiť primátorka Mierna ďalšími financiami pre VIP hostí. „Nový koncept stretnutí s občanmi (Babinec, Radnica chlapom…), s inštitúciami (VIP zóny na Trdlofest, Skalické dni, Sadenie lipy…),“ sú spomenuté ďalšie dôvody navýšenia nákladov na reprezentáciu v dôvodovej správe, ktorú predkladá primátorka.

Kým na reprezentačné účely sa podľa návrhu majú financie zvyšovať, športové kluby, ktoré investujú nemalé prostriedky do mládeže v meste, zo zvýšeného prísunu neuvidia nič resp. drobné. Je na zamyslenie, či práve investícia do reprezentačných výdavkov primátorky je pre budúcnosť Skalice to správne.

Pritom sama primátorka Mierna pri nástupe do funkcie na ustanovujúcom MsZ povedala: „Chcem ísť sama príkladom a úsporný režim uplatňujem na sebe ako na prvej,“ vyhlásila vtedy pred poslancami. (zdroj: https://myzahorie.sme.sk/c/20972824/primatorka-skalice-mierna-avizuje-setrenie.html)

Redakcia

Recent Posts

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

5 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

6 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

7 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

8 hodín ago

Aktuálne: Nález tela muža a zranení dvaja maloletí a žena v Rohožníku

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky v súčasnosti preverujú okolnosti nálezu tela muža a zranenej ženy v…

8 hodín ago

Ekocentrum Stupava: Atraktívny májový program

Aj v máji pripravilo Ekocentrum Stupava atraktívny program, naplno sa už rozbehnú aj výpravy do…

10 hodín ago