Categories: Skalica

Reprezentácia plná Skaličanov, šancu má aj brankár Kučera

Reprezentační tréneri nominovali na augustovú previerku hokejbalovej reprezentácie, ktorou bude dvojzápas s Českom v Litomyšli, až 6 hráčov HBK Hokejmarket Skalica. Informovala o tom Slovenská hokejbalová únia.

Dvojzápas je na programe 14. a 15. augusta a ide o prvú previerku od MS 2019. V nominácii je 22 hráčov, z toho 2 brankári, 8 obrancovia a 12 útočníci. Zápasy s Českom sú na programe 14. (18.00 h) a 15. augusta (12.00 h). “Nominovaných sme oslovili, aby sme sa vyhli tomu, že nám polovica kamsi odlietne na dovolenku. S niektorými sme telefonovali, resp. s predstaviteľmi klubu. Ideme tam o dva mesiace, takže stať sa ešte môže všeličo. Ale predpokladám, že veľa ospravedlneniek by nemalo byť,” uviedol tréner Marián Gregorík.

Keďže slovenská hokejbalová liga má prestávku, hráči sú bez zápasového zaťaženia. “O nejakom individuálnom pláne pre hráčov som sa s kolegom Mojom Hojerom nerozprával, chceli sme však dať nomináciu čím skôr von a je na hráčoch, aby sa zodpovedne pripravili. Každý jeden musí zodpovedať štatútu reprezentanta, takže mysleli sme aj na fyzickú pripravenosť,” doplnil tréner.

Česi sú momentálne v zaťažení, ich sezóna je v plnom prúde, Slováci tak budú mať čo robiť, aby  dokázali držať krok. “Vnímam to ako ich výhodu. Majú rozbehnutú sezónu, my sme rok stáli. Ale nejdeme tam robiť výsledok. Ten je teraz druhoradý, nemôžeme si ale dovoliť hazardovať s našim menom,” zdôraznil Gregorík.

V zostave sú okrem skúsených hráčov aj mladíci, premiéru v národnom drese si odbijú Michal Bušovský, Filip Vaško, Martin Miklík, Denis Vadík, Patrik Janáč, Filip Simon, Michal Šalka a Marco Tomkovič. Niektorí z nich si už však vyskúšali prípravný kemp. “Je to mix všetkého možného. Máme mladých, skúsených aj nováčikov. Ak náhodou vypukne tretie vlna pandémie, tak nebudeme mať inú šancu vyskúšať niektorých hráčov. Takže mysleli sme aj na to,” vysvetlil tréner.

Ako doplnil, spolu s druhým trénerom Hojerom komunikoval s klubmi. “Vieme, že niektorí hráči trénujú a sú dobre pripravení. Nominácia sa teda rodila aj na základe informácií, ktoré sme získali komunikáciou na rôzne strany. Niektorých sme videli aj na Mamut Cupe. Máme teda prehľad,” informoval kormidelník reprezentácie.

Post brankárov vyriešili tréneri asi s najmenšími ťažkosťami, priestor dostanú Buliš s Bolibruchom, ktorí boli aj súčasťou tímu na MS v Košiciach: “Riešili sme, že ktorých dvoch, aj Kučera zo Skalice je pre nás zaujímavý. Chceli sme len dvoch, keďže hráme dva zápasy, takže sme sa rozhodli pre týchto,” doplnil Gregorík.

NOMINÁCIA SR MUŽOV NA MEDZIŠTÁTNE STRETNUTIA S ČR

Brankári: Buliš Peter (HBK PROTEF Považská Bystrica), Bolibruch Matej (HBK Kometa Vrútky)

Obrancovia: Minárik Jozef (LG Green Staff Bratislava), Vidlár Tomáš (HBK Kometa Vrútky), Gajdoš Marek (HBK Nitrianski Rytieri Nitra), Bušovský Michal (HBK PROTEF Považská Bystrica), Salajka Michal, Zelenka Radovan, Miklík Martin (všetci HBK HOKEJMARKET Skalica), Vaško Filip (HBC Košice)

Útočníci: Cíbik Marcel, Vozár Milan (obaja ŠK 98 Pruské), Martinusík Jaroslav, Vadík Denis, Janáč Patrik (všetci HBK HOKEJMARKET Skalica), Lipták Matúš, (HBK PROTEF Považská Bystrica), Fillo Michal, Simon Filip (obaja HBK Kometa Vrútky), Bilik Peter, Šalka Michal, Fumač Adam, Tomkovič Marko (všetci LG Green Staff Bratislava)

Náhradníci na zavolanie: Kučera Peter (HBK HOKEJMARKET Skalica), Gajdoš Ivan (HBK Nitrianski Rytieri Nitra), Horváth Lukáš, Dejneka Radovan (obaja Kert Park Praha), Bednár Marek (HBK PROTEF Považská Bystrica), Študenc Jakub (HBC Košice), Balga Róbert (ŠK 98 Pruské), Behúl Miroslav (Leaders Ružinov), Oščipovský Filip (HMHK Vranov n/Topľou), Minko Martin, Sahul Ján (obaja HBK Kometa Vrútky)

Redakcia

Recent Posts

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

32 minút ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

2 hodiny ago

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

12 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

12 hodín ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

22 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

23 hodín ago