Skalica

Rozhovor: Pavol Majerník zostáva trénerom MFK Skalica

Pavol Majerník povedie A-mužstvo MFK Skalica aj nasledujúcu sezónu. S klubom sa dohodol na predĺžení zmluvy na rok aj s opciou.

Úlohu hlavného kouča prezval pred rokom a pol po trénerovi Jurajovi Jarábkovi, ktorému asistoval. V prvej sezóne doviedol mužstvo na konečné 8. miesto v najvyššej futbalovej súťaži, v tej poslednej obsadil tím pod jeho vedením 9. priečku Niké ligy. Viac už samotný lodivod Skaličanov.

Majerník: “Vedenie klubu mi vyjadrilo dôveru

„Vedenie klubu mi vyjadrilo dôveru za prácu, ktorú odvádzame spoločne s celým realizačným tímom a chalanmi v kabíne, takže to vnímam veľmi pozitívne. Je to pre mňa správny impulz do ďalšej práce a zároveň je to aj veľmi zaväzujúce, pretože nás čaká ďalší náročný ročník. Ja sa však na túto výzvu veľmi teším, mám tu rozrobenú prácu a som rád, že som sa s vedením klubu dohodol na predĺžení zmluvy. Dúfam, že to bude zaujímavá a podnetná spolupráca,“ povedal po podpise zmluvy tréner Pavol Majerník.

Tri kolá pred koncom sezóny odišiel z realizačného tímu jeho asistent Roman Hudec, ktorý prijal ponuku zo Zlatých Moraviec. Tie od najbližšieho súťažného ročníka povedie v druhej lige ako hlavný tréner. „Na jednu stranu ma odchod Romana mrzí, pretože sme spolu pôsobili dva roky, pol roka pod trénerom Jarábkom, rok a pol spoločne a myslím si, že naša spolupráca fungovala veľmi dobre. Na druhej strane chápem jeho rozhodnutie, že sa chce futbalovo a trénersky posúvať a preto sa rozhodol prijať novú výzvu. Na jeho ďalšej futbalovej ceste mu želám veľa šťastia,“ pokračoval tréner.

V realizačnom tíme nastanú zmeny

Už teraz je teda jasné, že v realizačnom tíme nastanú do novej sezóny zmeny. Kto sa stane novým asistentom trénera Pavla Majerníka? „S vedením klubu máme jasnú predstavu o tom, aký človek po charakterovej aj futbalovej stránke by to mal byť. U mňa ako hlavného kouča je to veľmi dôležitá voľba, preto k nej pristupujeme maximálne zodpovedne a snažíme sa nájsť vhodnú alternatívu,“ uzavrel Pavol Majerník. 

Ilustračné foto Zdroj: MFK Skalica

Plán letnej prípravy MFK Skalica

V najvyššej futbalovej súťaži prebieha letná prestávka, aj keď Michalovce ešte bojujú v baráži o účasť v Niké lige proti Petržalke. S prestávkou prišlo aj trojtýždňové voľno pre hráčov A-mužstva MFK Skalica. Späť do prípravy sa vrátia v pondelok 10. júna.

V prípravnom období, ktoré potrvá šesť týždňov, absolvujú sedem prípravných zápasov, počas ktorých ich čakajú atraktívni súperi ako Sigma Olomouc, Slovácko, Vyškov či Petržalka. Prvý prípravný duel odohrá Skalica v piatok 21. júna proti FC Petržalka na ihrisku v Gbeloch. Časy jednotlivých zápasov v priebehu prípravy klub ešte upresní. Najvyššia futbalová súťaž štartuje 27. júla.

MFK SKalica

Termíny letnej prípravy

21. júna: MFK Skalica – FC Petržalka, na ihrisku v Gbeloch

29. júna: MFK Skalica – Sigma Olomouc, na ihrisku v Rohatci

3. júla: MFK Skalica – MFK Vyškov, na ihrisku v Gbeloch

6. júla: MFK Skalica – FK Líšeň, na ihrisku Sedlec u Mikulova

9. júla: MFK Skalica – 1. FC Slovácko, na ihrisku v Rohatci

13. júla: MFK Skalica – MFK Karviná, na ihrisku v Rohatci

20. júla, generálka na ligu: MFK Skalica – FC ViOn Zlaté Moravce, na hlavnom ihrisku MFK Skalica

Authors

Angelika Kmecová and Redakcia

Recent Posts

Nezabudli ste, dnes je Deň otcov

Tretiu júnovú nedeľu je sviatok Deň otcov, ktorý je venovaný všetkým otcom. Tradícia Dňa otcov vznikla…

6 hodín ago

Pellegrini v paláci strieda Čaputovú, zložil prezidentský sľub

Inaugurácia prezidenta SR: Peter Pellegrini sa v sobotu 15. júna 2024 ujal úradu prezidenta SR.…

1 deň ago

Na Záhorí sú zvýšené policajné kontroly na hraniciach

Policajti Trnavského kraja sa dnes (15.6.2024) zapájajú do policajno-bezpečnostnej akcie na hraničných priechodoch na Záhorí.…

1 deň ago

Cez víkend si môžete vychutnať Pivný fest v Stupave

Príďte si pozrieť skvelý program a zažiť uvoľnenú zábavu v sobotu 15. júna 2024 od…

2 dni ago

Na Záhorí začína revitalizácia cesty s jej čiastočnou uzávierkou

Správa ciest Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), ktorá sa stará o cesty II. a III. triedy v Bratislavskom regióne,…

2 dni ago

TTSK: Župné stredné školy ponúkajú 464 voľných miest v druhom kole prijímacích skúšok

Stredné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) zverejnili zoznam voľných miest pre študentov…

2 dni ago