Categories: Šaštín - Stráže

Šaštín – Stráže: Primátor Suchánek informoval o vyšetrovaní NAKA voči nemu a vedeniu mesta

Primátor mesta Šaštín – Stráže Jaroslav Suchánek informoval na oficiálnej stránke mesta www.mestosastinstraze.sk o vyšetrovaní Národnej kriminálnej agentúry, Národnej protikorupčnej jednotky (NAKA) voči nemu a vedeniu mesta.

Na zasadnutí MsZ, ktoré sa konalo 27.03.2019 informoval primátor Jaroslav Suchánek, že prebieha vyšetrovanie Národnej kriminálnej agentúry, Národnej protikorupčnej jednotky vo veci oznamovateľa, ktorý primátora i ďalších členov vedenia mesta obvinil z korupcie, z poškodzovania finančných záujmov EÚ, zo subvenčného podvodu a zo zneužívania právomoci verejného činiteľa. Primátor sa vtedy vyjadril, že žiadne obavy nemá a bude sa brániť voči krivému obvineniu hneď po tom, ako bude vyšetrovanie ukončené.

“Vyšetrovanie je oficiálne ukončené, vec bola uznesením odmietnutá. Postup vyšetrovateľa bol odsúhlasený aj prokurátorom špeciálnej prokuratúry. Oznamovateľ, ktorý mňa a mojich niektorých spolupracovníkov krivo obvinil, sťažnosť proti uzneseniu vyšetrovateľa nepodal. Sťažnosť nepodal preto, lebo už v čase, keď nás krivo obvinil, nemal žiadne dôkazy. To mi potvrdil aj vyšetrovateľ. Oficiálne som vyžiadal uznesenie vyšetrovateľa v predmetnej veci a hneď, ako uznesenie budem mať v ruke, okamžite začnem vo veci krivého obvinenia konať,” vyjadril sa 23. júna 2019 primátor Suchánek na mestosastinstraze.sk.

“Rovnako ma vypočúval vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry vo veci týkajúcej sa odpredaja pozemkov v lokalite Čistonek“, z ktorej ma obvinili dvaja poslanci z poslaneckého klubu, ktorých meno zverejním hneď, ako mi to oficiálne bude oznámené. Vyšetrovateľovi som poskytol všetky potrebné a vyžiadané podklady a dokumenty, ktoré vyvracali to, z čoho ma obidvaja poslanci obviňovali,” informoval primátor o ďalšom vyšetrovaní.

“Čakám na ukončenie vyšetrovania a verejne oznamujem, že sa budem brániť voči krivému obvineniu aj voči týmto dvom poslancom,” zhodnotil na záver Suchánek.

zdroj: Mesto Šaštín – Stráže / mestosastinstraze.sk

Redakcia

Recent Posts

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

6 hodín ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

17 hodín ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

1 deň ago

Na Záhorácku stenu slávy pribudne meno Vladimír Sedlák

Zajtra v rámci prvomájových osláv v Senici pribudne na Záhoráckej stene slávy ďalšie ozubené koliesko. Patriť…

2 dni ago

Vyhlásené pátranie po mužovi z Moravského Svätého Jána

Polícia prosí o pomoc pri pátraní. Senickí pátrači hľadajú nezvestného, 53-ročného Jacka Švandrlíka, z okresu…

2 dni ago

AKTUÁLNE: Dopravné obmedzenie na diaľnici D2

Obmedzenie na D2: Bratislavskí dopravní policajti od ranných hodín asistujú pri udalosti v cestnej premávke, ku…

2 dni ago