Categories: Skalica

Zlato z pohľadu Skaličanov: Rampáčkova rozlúčka, Martinusíkove zásnuby a Salajkova premiéra

Titul majstra sveta v hokejbale mal pre trojicu Skaličanov úplne odlišný nádych.

Kým pre Milana Rampáčka bol finálový zápas rozlúčkou s jeho bohatou hokejbalovou kariérou, pre Jara Martinusík tento zápas okrem titulu zostane navždy spojený aj so zásnubami a pre Michala Salajku to bol zas premiérový titul majstra sveta.

Rampáček už počas finálovej série extraligy avizoval, že majstrovstvá sveta v Košiciach budú jeho rozlúčkou so súťažným hokejbalom. „”Keď som nedávno získal extraligový titul, tak som si vravel, že je to nádherné a bolo by skvelé získať ešte medailu s reprezentáciou na MS. Je to zlato, o to je to krajšie. Kto ma pozná, ten vie, že ja som hokejbalu obetoval veľmi veľa. Moja rodina mi v mnohom vyšla v ústrety a ja im to teraz veľmi rád vrátim. Je to síce amatérsky šport, no ja som trénoval 5-6 krát do týždňa,” prezradil Rampáček.

Jeho hokejová dvojička Martinusík ešte nekončí, ale finálový duel spojil s ohlásením dôležitého prestupu. Priamo na hracej ploche pred stretnutím požiadal svoju dlhoročnú priateľku Alexandru o ruku a tá na jeho ponuku prikývla kladne. „Trochu som sa toho obával, ale našťastie povedala áno. Chvíľu som na to ešte myslel, no potom som sa už sústredil na hru. Toto je pre mňa najkrajší deň v živote. Štvrtý titul v rade, triumf na domácom šampionáte a zásnuby k tomu. Nič viac si nemôžem priať. Tento titul chutí špeciálne, keďže vo finále bola fantastická atmosféra, ktorú som si veľmi užíval,” doplnil Martinusík, ktorý bol po skončení finálového stretnutia vyhlásený najužitočnejším hráčom majstrovstiev sveta.

Tretím Skaličanom, ktorému v Košiciach zavesili na krk zlatú medailu bol Michal Salajka. Pre neho bola účasť na šampionáte premiérou a hneď ju pretavil v zisk titulu. „Je to pre mňa neskutočný pocit, ešte stále mi to úplne nedošlo. Časom mi to určite príde, ale teraz ešte oslavujeme,“ prezradil obranca Hokejmarketu Skalica.

Dres Hokejmarketu Skalica obliekal na jar aj ďalší majster sveta Miro Božík, ktorý strelil vo finále druhý gól Slovenska.

Redakcia

Recent Posts

Otvorenie letnej sezóny Pálffyovského kaštieľa v Malackách

V stredu 1. mája 2024 sa otvára letná sezóna Pálffyovského kaštieľa počas Prvomájových Malaciek. V…

2 hodiny ago

Rohožník: Trestné stíhanie pre vraždu a úmyselné ublíženie na zdraví

Polícia aktualizovala informácie k včerajšej tragickej udalosti v obci Rohožník. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa…

3 hodiny ago

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

5 hodín ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

6 hodín ago

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

16 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

17 hodín ago